Tuomas Iisalo Paris Basketballin päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella

29.6.2023 12:34 Telekom Baskets Bonnin FIBA Mestareiden Liigan mestaruuteen sekä Saksan Bundesliigan hopealle johdattanut Tuomas Iisalo, 40, on solminut kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen ranskalaisen Paris Basketballin kanssa. Loviisalaislähtöinen Iisalo valittiin päättyneellä kaudella sekä Mestareiden Liigan että Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

Tuomas Iisalo siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Paris Basketballin päävalmentajaksi. Kuvat: FIBA Champions League.

Jo vuosi sitten useampien tunnettujen eurooppalaisseurojen huhuttiin olleen Tuomas Iisalon kintereillä. Iisalolle olisi ollut useita ottajia myös tänä kesänä, mutta Iisalo teki valintansa jo varsin pian Bundesliiga-kauden päättymisen jälkeen.

Iisalon päävalmentajanpesti on suuri meriitti myös Paris Basketballille, joka perustettiin 2018 käytännössä tyhjästä ja joka on edennyt viiden kauden aikana varteenotettavaksi tekijäksi Ranskan pääsarjassa ja eurokentillä.

- Seuralla on suuret ambitiot ja valtava potentiaali. He olivat myös valmiita antamaan minulle paljon päätöksentekovastuuta, joka on ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä aiemmissa seuroissani, Iisalo kommentoi.

- Lisäksi Pariisi oli uusista vaihtoehdoista stabiilein lasten koulunkäynnin ja sopimuksen pituuden kannalta. Moni asia klikkasi Pariisin kohdalla.

Paris Basketball sijoittui päättyneellä kaudella Pro A:n runkosarjan yhdeksänneksi, vain voiton päähän pudotuspelipaikasta. Eurocupissa joukkue eteni puolivälieriin asti, joissa joukkue taipui sittemmin mestaruuden voittaneelle Gran Canarialle.

- Seura haluaa jatkaa nousuaan kohti kansallista ja Euroopan huippua. Samanaikaisesti heidän tavoitteensa on rakentaa seurasta voimakas brändi, joka resonoi myös Pariisin metropolialueen ulkopuolella, Iisalo jatkaa.

Iisalon menestystarina alkoi Crailsheimista

Lähtiessään Suomesta Saksan Bundesliigan jumbojoukkue Crailsheim Merlinsin valmentajaksi vuonna 2016 Iisalo oli Euroopan koripallokartalla tuntematon valmentaja. Merlins putosi heti kättelyssä Bundesliigasta Saksan Pro A:han, mutta Iisalo sai seuraavina vuosina tilaisuuden näyttää kyntensä.

Merlins nousi Iisalon komennossa takaisin Bundesliigaan ja kohosi 2019–20-pelikaudella jopa Bundesliigan runkosarjan ykköseksi ennen kuin koronapandemia keskeytti sarjatoiminnan. Crailsheimin vuosinaan Iisalo teki itsestään nimen koripalloilevassa Euroopassa ja jatkoi menestystarinaansa sittemmin Telekom Baskets Bonnissa.

- Aiemmissa työpaikoissani olen todistanut pystyväni auttamaan seuraa ottamaan seuraavat kehitysaskeleet sekä urheilullisesti, että organisaation kehittämisen kautta. Minulla on kokemusta työn vaatimuksista ja koen tämän aspektin erityisen motivoivaksi, Iisalo jatkaa.

- Päätavoitteeni Pariisissa ovat hyvin samanlaiset kuin aiemmissa pesteissä: kehittää harjoituskulttuuria ja -olosuhteita, jotta ne tukevat urheilullista kehitystä maksimaalisesti ja luoda vahva yhteys joukkueen ja sen sidosryhmien ympärille. On tärkeää, että seura, fanit ja sponsorit haluavat samaistua joukkueen identiteettiin ja tuntevat ylpeyttä sitä kohtaan.

Bonnin kevät 2023 jää historiaan

Kevät 2023 tulee jäämään Tuomas Iisalon mieleen hänen uransa kaikkien aikojen kautena, pelaaja- ja valmentajavuodet yhteen laskien.

Telekom Baskets Bonn juhli FIBA Mestareiden Liigan mestaruutta toukokuun puolessavälissä. Mestaruushumusta Iisalo joukkueineen jatkoi suoraan Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin, missä joukkue eteni finaaleihin, kunnes joutui viimein taipumaan yllätysjoukkue Ulmille.

- Unohtumaton ja uskomattoman menestyksekäs kausi. Sivusimme Saksassa Bundesliigan voittoennätystä, voitimme 25 peliä peräkkäin ja etenimme finaaliin. Valitettavasti emme päättäneet kautta Saksan mestaruuteen, mutta minulla ei jäänyt mitään hampaankoloon. Teimme sen, mikä oli tehtävissä ja maksimoimme kokonaissuorituksen, Iisalo summaa.

- Mestareiden Liigan mestaruus oli varsinainen tuhkimotarina. Koko kilpailun voittaminen oli uskomaton kokemus ja samalla minulle ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus Suomen cupia lukuun ottamatta. On vaikea kuvailla sitä tunteiden myrskyä, joka meihin kaikkiin iski ottelun päätyttyä. Valtava panostus tuotti arvoisensa palkinnon. Sen parempaa tunnetta ei urheilussa voi kokea.

Tuomas Iisalo pelasi Korisliiga-urallaan kolmetoista kautta Espoon Hongan, Kouvojen ja ToPon riveissä yhteensä 532 ottelua 8,9 pisteen ja 2,5 levypallon urakeskiarvoilla. Palkintokaappiin Iisalo metsästi Suomen cupin mestaruuden (2010), yhden SM-hopean (2008), kaksi SM-pronssia (2006, 2012) ja yhden Suomen cupin hopean (2002).

Iisalo pelasi maajoukkueurallaan 58 miesten maaottelua, kahdeksan haastajamaaottelua sekä 19 nuorten maaottelua.

Henkilöt

 
18.9.2023 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen aloitti kautensa komeasti Ranskassa – ”Tästä on hyvä jatkaa”

Tuomas Iisalon alaisuuteen Paris Basketballin riveihin siirtynyt Mikael Jantunen aloitti kautensa hienosti auttamalla pariisilaisseuran kauden avausvoittoon. Kausi on startannut myös Liettuassa ja Tanskassa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

4.9.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen palaa Latvian mestariin

Vahvoja näyttöjä Kreikan liigassa viime kaudella antanut Susijengin luottosentteri Alexander Madsen, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen Latvian suurseuran VEF Riian kanssa. 208-senttinen Kouvolan Poikien kasvatti Madsen edusti latvialaisjoukkuetta aiemmin vuosina 2019–22.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

12.8.2023 18:08 Susijengi

Perttu Blomgren Slovenian pääsarjaan

Viime kaudet Salon Vilppaassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Perttu Blomgren, 195 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Sloveniassa allekirjoitettuaan yksivuotisen sopimuksen Helios Domzalen kanssa.

12.8.2023 14:59 Susijengi

Alex Murphy kaksivuotisella sopimuksella Estudiantesiin

Viime kaudet Japanissa pelannut Susijengin veteraanilaituri Alex Murphy, 206 cm ja 30 vuotta, on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Gold) pelaavan madridilaisen Estudiantesin kanssa.

11.8.2023 17:50 Susijengi

Remu Raitanen jatkaa Espanjan kakkosliigassa

Viime kaudella debyyttinsä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Oro) tehnyt Susijengin laituri ja ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, jatkaa Espanjassa. 206-senttisen Raitasen uusi seura on CB Cáceres, joka on tehnyt Raitasen kanssa yksivuotisen sopimuksen.

4.8.2023 08:29 Susijengi

Ville Tahvanainen aloittaa ammattilaisuransa Islannissa

Nelivuotisen yliopistouransa Bradleyn paidassa keväällä päättänyt Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Ville Tahvanainen, 193 cm ja 23, aloittaa ammattilaisuransa Islannissa. Susijengi Rising Starsiin alkukesällä kuulunut Tahvanainen on solminut sopimuksen aiemmin Osku Heinosen riveihinsä hankkineen Haukarin kanssa.

26.7.2023 18:35 Susijengi

Mikael Jantunen Paris Basketballin riveihin kaksivuotisella sopimuksella

Tuomas Iisalon päävalmentajakseen kiinnittänyt Paris Basketball on värvännyt joukkoihinsa jo toisen suomalaisen. NBA:n kesäliigasta tuoreeltaan palannut Susijengin luottomies ja Wartti Basketin kasvatti Mikael Jantunen, 23, on allekirjoittanut kaksi kautta kattavan sopimuksen Ranskan pääsarjaa ja Eurocupia pelaavan pariisilaisjoukkueen kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

20.7.2023 10:09 Suomalaiset ulkomailla

Samuli Nieminen Mirolybovin avuksi Swans Gmundeniin

Viime kaudet HBA-Märskyn valmennusjohtoon kuulunut entinen miesten ja nuorten maajoukkuepelaaja Samuli Nieminen, 26, korvaa Suomeen palanneen Aleksi Koskisen Itävallan triplamestarin Swans Gmundenin apuvalmentajana. Niemisen rekrytoi Gmundeniin jo pitkään joukkueessa vaikuttanut Anton Mirolybov.

17.7.2023 13:24 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink kolmivuotisella sopimuksella Belgiaan

Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 21, vaihtaa seuraa, kun belgialainen Belfius Mons-Hainaut tiedotti tehneensä kolmivuotisen pelaajasopimuksen suomalaislaiturin kanssa. Besselink pelasi viime kaudella Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

17.7.2023 09:51 Susijengi

Lassi Tuovin Utah Jazzin kesäliigaurakka päätökseen

Lassi Tuovin vahvistaman Utah Jazzin voitokas tie NBA:n Las Vegasin kesäliigassa tuli päätökseensä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Jazz taipui Houston Rocketsille pistein 101-115 (37-49). Jazzin saldoksi Las Vegasista jäi neljä voittoa ja yksi tappio.

16.7.2023 11:13 Susijengi

Jantuselle 10 pistettä viimeisessä kesäliigaottelussa, Tuovin Jazz semifinaaliin

Mikael Jantunen pääsi jälleen minuuteille NBA:n Las Vegasin kesäliigassa ja teki läsnäolonsa tiettäväksi kirjauttamalla Golden State Warriorsille kymmenen pistettä ja kolme levypalloa tappiossa Torontoa vastaan. Lassi Tuovin Utah Jazz puolestaan jatkoi voittojen tiellä peittoamalla Phoenix Sunsin ja etenemällä kesäliigan semifinaaliin.

10.7.2023 20:07 Susijengi

Daniel Dolenc Liettuan liiganousijan korin alle

Karhu Basketin menestyksekkään 2022–23-kauden kulmakiviin sekä Korisliigassa että FIBA Europe Cupissa kuulunut Daniel Dolenc, 29, käyttää ulkomaanoptionsa. 205-senttisen Espoo Basket Teamin kasvatin ja Susijengi-jyrän uusi seura on Liettuan liiganousija BC Mazeikiai, joka on rekrytoinut Dolencia riveihinsä jo pidemmän aikaa.

10.7.2023 09:07 Susijengi

Mikael Jantunen vireessä NBA:n kesäliigassa

Mikael Jantunen pääsi toisen kerran minuuttien makuun NBA:n kesäliigassa ja kohosi heti Golden State Warriorsin tehokärkien joukkoon. Jantunen kellotti Las Vegasissa pelatussa kesäliigaottelussa 22 minuuttia ja teki läsnäolonsa tunnetuksi 16 pisteen ja viiden levypallon iltapuhteella.

7.7.2023 18:06 Susijengi

Sasu Salinille jatkosopimus Lenovo Tenerifen kanssa

Kohta jo vuosikymmenen päivät Espanjassa viihtynyt helsinkiläislähtöinen MaSu-Basketin kasvatti ja Susijengin kapteeni Sasu Salin, 32, jatkaa uraansa Lenovo Tenerifen kanssa. Salin aloittaa 1+1-vuotisen jatkosopimuksensa myötä syksyllä jo viidennen kautensa Teneriffan La Lagunassa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

6.7.2023 10:40 Susijengi

Jantusen pistetili auki NBA:n kesäliigassa

Golden State Warriorsia vahvistava Mikael Jantunen avasi peliminuutti- ja pistetilinsä viime yönä Suomen aikaa, kun Warriors peittosi Charlotte Hornetsin NBA:n kesäliigan California Classic -turnauksessa pistein 98-83.

Näytä lisää vastaavia