Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

25.6.2020 22:06 Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat joukkueensa vahvaan kauteen. (Kuva: philippreinhard.com)

Merlins pelasi upean runkosarjan ollen sarjataulukossa kolmantena ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden. Kauden päättäneeseen lopputurnaukseen Merlins joutui lähtemään kuitenkin vaikeasta tilanteesta, sillä Iisalo sai ainoastaan kaksi ulkomaalaisvahvistusta mukaan lopputurnaukseen ja joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla, joilla ei ollut aiempaa kokemusta Bundesliigasta.

Vaikka lopputurnaus ei sujunut tuloksellisesti hyvin, oli Iisalo tyytyväinen kokonaisantiin.

- Yleisesti ottaen lopputurnaus oli hyvin positiivinen kokemus. Järjestelyt olivat hyvät. Meillä valmistautuminen oli hankala ja uhat realisoituivat, kun kahden ensimmäisen pelin jälkeen meillä ei ollut enää yksikään kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta käytössä. DeWayne Russelin kroppa ei vain pystynyt toipumaan, eikä hän pystynyt pelaamaan. Toisessa pelissä Javontae Hawkinsilla sitten murtui vielä peukalo.

- Siinä vaiheessa oli aika synkkiä pilviä ilmassa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan yhdeksän saksalaispelaajan rotaatiolla, joista kolmella oli kokemusta lähinnä Regional-liigasta eli Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Heidän kanssamme pystyimme pelaamaan välieriin päässeitä Ulmia ja Oldenburgia vastaan tasapäisesti. Jätkät laittoivat kaiken peliin ja pelasivat joukkueena. Uskon, että pääsimme melko lähelle maksimisuoritusta, Iisalo kertaa lopputurnausta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Merlinsille ei povattu lopputurnauksesta menestystä eikä sitä tuloksellisesti tullutkaan. Iisalo näki kuitenkin tulosten taakse ja oli mielissään näkemästään.  

- Tiesimme, että tulostaululla meidän on vaikea voittaa pelejä. Tavoitteenamme oli olla paras versio itsestämme ja pelata omalla identiteetillämme. Saimme hyvää palautetta sekä kannattajilta, sponsoreilta, seurajohdolta että vastustajilta. Se oli tosi positiivinen kokemus.

Kesken lopputurnauksen julkaistiin myös Iisalojen jatkosopimus Merlinsin kanssa. Iisalo myöntää, että myös muita vaihtoehtoja oli, mutta vallitsevassa tilanteessa Merlins oli paras vaihtoehto.

- Oli houkutuksia ja mahdollisuuksia, mutta koronatilanteen tuoma epävarmuus teki päätöksen helpoksi. Ensinnäkin meillä on hyvä tilanne täällä ja pystymme jatkossa parantamaan olosuhteita. Toisekseen moni asia on epävarmaa ensi kauden suhteen. Oli vaikea verrata eri joukkueiden tilanteita tässä vaiheessa. Lisäksi oli erittäin tärkeä, että Joonas jatkaa myös ja etsimme parhaillaan valmennusryhmään kolmatta henkilöä, eli sitäkin aluetta laajennetaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joonas liittyi Tuomaksen aisapariksi tällä kaudella ja Tuomas oli erittäin tyytyväinen kaksikon yhteistyöhön.

- Olen tosi tyytyväinen siitä, miten yhteistyömme Joonaksen kanssa sujui. Roolimme selkiytyivät kauden edetessä ja ajattelimme samalla tavoin koripallosta. Se oli hyvin hauskaa.

Merlins ihastutti tämän kauden pelaamisellaan. Pallo ja miehet liikkuivat nopeasti ja epäitsekkyys sekä joukkuepelaaminen saivat kehuja. Ennen sarjakauden alkua Merlins povattiin sarjan häntäpäähän taistelemaan sarjapaikastaan, mutta runkosarjan keskeytyshetkellä joukkue majaili uskomattomasti kolmantena.

- Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa. Tietenkin kävi hyvää tuuria joukkueen kasaamisessa, että kaikki klikkasi todella nopeasti. Pääsyy menestykseemme löytyi kuitenkin joukkueen päivittäisestä tekemisestä harjoituksissa. Välillä vaatimukset pelaajia kohtaan olivat kohtuuttomia, mutta vahva ryhmähenki ja työmoraali johtivat jatkuvaan kehitykseen.

Iisalot kantoivat pääosin kaksin tämän kauden vastuun, mutta ensi kaudeksi seura on luvannut lisäpanostuksia valmennusryhmään.

- Ensi kaudella saamme kaksi täysipäiväistä työntekijää lisää valmennusryhmään, kun meille tulee täysipäivänen fysioterapeutti sekä kolmas valmentaja vastaamaan pelaajakehityksestä ja vastustajien skouttaamisesta. Joonas teki niitä tällä kaudella ja siinä oli paljon hommaa. Meille on tärkeää miten kehitämme pelaajia ja millaisia tyyppejä saamme joukkueeseen. Tiedämme mitä etsimme potentiaalin ja luonteen puolesta ja jatkossa meillä on entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pelaajia, sillä budjetillamme emme voi hankkia suoraan valmiita pelaajia.

Bundesliigassa on vielä finaalit edessä, mutta ensi kauden suunnitelmat ovat vielä jäissä. Vielä ei ole tietoa milloin ja missä muodossa sarjaa tullaan pelaamaan. Iisalo on kuitenkin aloittanut hommat ensi kautta silmällä pitäen.

- Pyrimme kiinnittämään saksalaisen rungon mahdollisimman nopeasti ja kauden analysointi on jo käynnissä. Mietimme millä voisimme kuroa ero kiinni edellä oleviin sekä samalla erottua.

- Pystymme pitämään varmaankin 3-5 pelaajaa tämän kauden joukkueesta, eli edessä on samankaltainen jälleenrakennus kuin viime kesänä. Nyt meillä on parempi pohja siitä miten lähdemme etenemään. Hienolla kaudellamme oli myös se puoli, että pelaajamme ovat nyt haluttuja ympäri Euroopan huippusarjoja. Olemme oppineet tästä kaudesta ja tavoitteena on pystyä luomaan samanlainen mahdollisuus uusille onnistumisille ensi vuonna.

 
22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

28.5.2020 21:01 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson hakee Ulmin kanssa positiivista päätöstä kaudelle

Saksan Bundesliiga teki päätöksen kauden jatkosta ja sarja pelataan loppuun turnausmuotoisena. Ulmin apuvalmentaja Daniel Jansson odottaa turnauksesta mielenkiinnolla.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

17.4.2020 20:30 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalolla pitänyt kiirettä myös tauon aikana – ”Välillä on ollut aika hektistä”

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin sensaatiomainen kausi Bundesliigassa keskeytyi, kun koronapandemia lopetti pelit myös Saksassa. Tuomas Iisalo on pitänyt itsensä kiireisenä perheen parissa sekä valmennustietouttaan syventäen.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Näytä lisää vastaavia