Tuomas Iisalo valittiin Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi

29.4.2022 12:08 Telekom Baskets Bonnin suomalaispäävalmentaja Tuomas Iisalo on valittu Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

Kuva: DPA

Iisalo on yhdessä veljensä Joonaksen kanssa johdattanut Bonnin Bundesliigan kärkipaikalle, kun runkosarja vetelee Saksassa viimeisiään. Bonn on voittanut tällä kaudella 25 ottelua, joka on seuran uusi ennätys. Viime kaudella Bonn jäi pudotuspelien ulkopuolelle ollen 13.

- Allekirjoitettuaan kahden vuoden sopimuksen Telekom Baskets Bonnin kanssa viime kesänä, Iisalo ilmoitti haluavansa rakentaa Bonniin ohjelman, joka herättää intoa kovan työnteon ja kollektiivisen joukkuepelaamisen kautta. Bonnin voitettua enemmän pelejä runkosarjassa kuin koskaan historiansa aikana, voidaan todeta ilman minkäänlaisia epäilyjä, että hän on ylittänyt villeimmätkin odotukset, suomalaista ylistetään Bundesliigan verkkosivuilla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Iisalo oli äänestyksessä täysin ylivoimainen, sillä hän keräsi 64,4 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi eniten ääniä sai Niners Chemnitzin Rodrigo Pastore 14,6 prosentin äänisaaliilla ja kolmanneksi tuli ALBA Berliinin Israel Gonzalez, joka sai 4,9 prosenttia äänistä.

Bonn nappasi palkintopöydältä merkittävimmät palkinnot, sillä Parker Jackson-Cartwright palkittiin sarjan MVP-palkinnolla.

Ennen Bonn-pestiään Iisalo teki jo seurahistoriaa Merlins Crailsheimin peräsimessä saavuttaen piskuisen seuran kanssa seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan. Runkosarja päättyy Bonnin osalta viikonloppuna, kun se kohtaa perjantaina Ulmin vieraskentällä ja sunnuntaina Chemnitzin.

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia