Ville Tuominen Tanskan mestari Bakken Bearsin peräsimeen

5.5.2013 Huipentuvalla Korisliiga-kaudella Tampereen Pyrintöä valmentanut Ville Tuominen, 31, on solminut 1+1 -vuotisen päävalmentajapestin hallitsevan Tanskan mestarin Bakken Bearsin kanssa. Itä-Jyllannin Aarhusista kotoisin oleva Bakken Bears on esiintynyt Tanskan finaaleissa jo 11 perättäisenä vuonna ja vienyt mestaruuden kahdeksan kertaa.

Finaaleihin huipentuvalla liigakaudella Tampereen Pyrintöä valmentanut Ville Tuominen on Tanskan mestari Bakken Bearsin uusi päävalmentaja.

Bakken Bears on esiintynyt Tanskan finaaleissa jo 11 perättäisenä vuonna.

Tuominen kertoo vievänsä Tanskaan mukaansa Suomen maajoukkueista tutun aggressiivisen puolustuksen. Kuvat: Tytti Nuoramo & Bakken Bears.

Tuominen kertoo Bakken Bearsin ilmaisseen kiinnostuksensa häntä kohtaan jo vuodenvaihteen jälkeen. Päävalmentajan pestistä kisasi helsinkiläislähtöisen Tuomisen kanssa kymmenkunta muuta kansainvälisen tason nuorta valmentajalupausta.

 

– Bears alkoi etsiä uutta päävalmentajaa tammikuussa, kun pari vuotta joukkuetta valmentanut Philip Dejworek irtisanottiin. Erityisesti ansioluetteloni pelaajatausta vakuutti seurajohdon, jonka lisäksi suomalaisuus on miesten maajoukkueen menestyksen johdosta hyvässä huudossa, Tuominen taustoittaa.

 

Aarhusilainen Bakken Bears juhli torstaina kolmatta perättäistä Tanskan mestaruuttaan. Bears on esiintynyt Tanskan finaaleissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 ja voittanut mestaruuden kahdeksan kertaa yhdentoista vuoden sisään.

 

– Bakken Bears on Tanskan liigan ylivoimaisesti ammattimaisin organisaatio. Heillä on selvästi eniten katsojia paikallisessa liigassa, maan koripalloseuroista järjestäytynein juniorityö sekä eniten täysipäiväisiä työntekijöitä, selvittää Tuominen.

 

Bears pyrkii Eurooppaan

 

Tuominen otti tuntumaa kansainvälisistä kentistä kaudella 2012/13, kun Tampereen Pyrintö esiintyi Euroopan kolmossarja EuroChallengessa kolmen ottelun verran. Samaa herkkua on mahdollisesti luvassa myös ensi kaudella, sillä Bearsin tähtäin on tiukasti eurokentillä.

 

– Organisaation haaveena ja tavoitteena on, että Bears pystyisi pelaamaan EuroChallengea jo kaudella 2013/14. Ymmärtääkseni Aarhusissa tehdään paraikaa kovasti töitä tavoitteen toteuttamiseksi.

 

Tuominen saa johdettavakseen myös alkavan sukupolvenvaihdosprosessin, sillä joukkueen vuosien 2011–13 mestaruusvitjan avainpelaajisto koostuu suurimmaksi osaksi 1970/80-lukujen taitteessa syntyneistä tanskalaispelaajista. Seuran reserveissä kasvaa puolestaan korkoa uusi tanskalainen koripalloilijasukupolvi.

 

– Bearsin junioriakatemiassa pelaa viisi tai kuusi Tanskan 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen runkopelaajaa, jotka pitäisi ajaa sisään miesten joukkueeseen ensi kaudesta alkaen. Bears voitti Tanskan 18-vuotiaiden poikien sarjan suvereenisti, eli aika kovan tason talentteja sieltä on tulossa, selvittää Tuominen.

 

– Tarkoitukseni olisi viedä Suomen maajoukkueista tuttu aggressiivinen puolustus mukanani Tanskaan.

 

Tulokaskausi haastava, mutta kehittävä

 

Tampereen Pyrinnön kausi Korisliigassa päättyi puolivälierätappioon Kauhajoen Karhua vastaan otteluvoitoin 1-3. Kausi oli kuitenkin Pyrinnölle positiivinen: tamperelaiset voittivat runkosarjan 44 pelistään 31, veivät helmikuussa nimiinsä LiigaCupin mestaruuden ja olivat kahden heiton päässä paikasta EuroChallengen 16 parhaan joukossa.

 

– Sanotaan niin, että pelit päättyivät keväällä liian varhain, mutta muuten kauteen on pakko olla tulosten valossa tyytyväinen, Tuominen arvioi Tampereen Pyrinnön päättynyttä liigakautta.

 

– Tulokaskausi liigassa oli odotetun haastava. Ottelumäärä ei mahdollistanut hirveästi harjoittelua, joten kompromisseja joutui jatkuvasti tekemään. Joka päivä opin kuitenkin uutta ja uskon kehittyneeni valmentajana kauden aikana merkittävästi.

 

Tuomisen lisäksi suomalaista koripallotietoutta vie Tanskaan Tampereen Pyrintöä vuosina 2008–12 valmentanut Pieti Poikola, joka ottaa kesästä 2013 alkaen harteilleen Tanskan maajoukkueen päävalmentajan tehtävät.

 
24.11.2020 08:31 Susiladies

Sara Rokkanen sopimukseen Ville Tuomisen Helsingborgin kanssa

Susiladiesin Sara Rokkanen, 24, on siirtynyt Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgiin, jonka päävalmentajana toimii Ville Tuominen. Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan pääsarjan Bembibressä.

23.11.2020 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy teki tupla-tuplan – Daniel Dolenc myös tehokkaana

Erik Murphy pääsi Japanissa juhlimaan viikonlopun toista voittoaan ja Daniel Dolenc jatkoi vahvoja otteitaan Itävallan liigassa. Teneriffa ei tarvinnut Sasu Salinin tehoja jatkaakseen vahvaa alkukauttaan Espanjassa ja Saksassa Iisalon veljesten sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti komean voiton.

23.11.2020 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies ja Tulonen urakoivat tehokkaasti Espanjassa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen olivat hyvässä vireessä, kun Ibaizabal pelasi viikon aikana peräti kolmasti. Anniina Äijäsen Ferrol jatkaa murskatahtiaan ja Saksassa Sofia Pelanderin Herner koki avaustappionsa.

21.11.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Murphyt koville pisteille – Madsenille tupla-tupla

Susijengin pelaajat olivat loistovireessä, kun Sasu Salin sekä Alex ja Erik Murphy heittivät kaikki yli 20 pistettä. Alexander Madsen murjoi sitä vastoin tupla-tuplan.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

16.11.2020 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana derby-voitossa

Sasu Salinin heittokäsi oli kuumana, kun hän paukutti kolmen pisteen viivan takaa viisi heittoa sisään Teneriffan jatkaessa vahvaa alkukauttaan. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana ja Virossa sekä Latviassa Edon Maxhuni ja Alexander Madsen esiintyivät taas edukseen.

13.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille voittoja Euroopan korisparketeilla

Alexander Madsenin VEF Riika nappasi ensimmäisen voittonsa Mestarien liigassa. Suomalaispelaajista myös Sasu Salin, Edon Maxhuni ja Daniel Dolenc pääsivät alkuviikon peleissä voiton makuun.

9.11.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ilmiliekeissä Virossa – Carl Lindbom debytoi voittoisasti

Edon Maxhuni väläytteli Viron ja Latvian yhteisliigassa iskemällä tauluun kovia lukemia. Carl Lindbom aloitti pelinsä Puolassa Stal Ostrow Wielkopolskin joukkueessa ja Erik Murphyn vahvat otteet Japanissa saivat jatkoa.

8.11.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen tehokkaana Ferrolin voittoputken venyessä

Anniina Äijänen oli jälleen tehokkaalla pelipäällä, kun Ferrol jatkaa Espanjan Liga Femenina 2:ssa puhtaalla pelillä. Sofia Pelanderin Herner jatkaa niin ikään voittojen tiellä Saksan Bundesliigassa.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

2.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy, Daniel Dolenc ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Italiassa Topias Palmin hyvä pelivire ei riittänyt Cremonalle ja sama kohtalo oli Alex Murphyllä Espanjassa. Itävallassa Daniel Dolencin sekä Swans Gmundenin vahva alkukausi sai jatkoa ja Elias Valtonen pääsi aloittamaan ammattilaisuransa hienolla voitolla Saksassa.

1.11.2020 21:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Herner jatkaa voittoisasti Saksassa

Sofia Pelander jatkoi vahvasti, kun Herner otti toisen voittonsa Saksan Bundesliigassa. Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijäsen Ferrol jatkaa niin ikään puhtaalla pelillä.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

25.10.2020 12:32 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen loisti murskavoitossa

Anniina Äijänen oli viikon suomalaisnimi, kun hän oli joukkueensa pistetykki murskavoitossa Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Sofia Pelanderin kausi Saksassa alkoi voitolla.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

Näytä lisää vastaavia