Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

22.4.2020 20:25 Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Ilari Seppälä pelasi ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä debytoi Korisliigassa jo yli vuosikymmen sitten, kun hän pelasi ensimmäiset minuuttinsa vuonna 2009. Seppälän oli tarkoitus jatkaa Korisliigassa myös tällä kaudella, kun hän teki kesällä Seagullsin kanssa sopimuksen. Hän kuitenkin käytti sopimuksessa olleen ulkomaanoption, kun Aix-Mauriennen tuli koputtamaan oveen.

Ennen kauden keskeytystä Aix-Maurienne oli ProB:ssä kolmanneksi viimeisenä sijalla 16. Seppälä oli isossa roolissa ahertaen kentällä keskimäärin yli 30 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän nikkaroi 13,1 pistettä, viisi syöttöä ja 2,3 levypalloa.

- Positiivinen kokemus. Emme voi varmaan olla tyytyväisiä joukkueen pelaamiseen ja itsellänikin oli parannettavaa. Tämä oli ensimmäinen kauteni ulkomailla ja sarja sekä vastustajat olivat uusia. Ihan tyytyväinen olen kuitenkin omaan peliini, mutta tietenkin joissain yksittäisissä peleissä olisi voinut pelata paremmin, Seppälä arvioi kauttaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lähtö ulkomaan kentille ei ollut Seppälälle täysin hyppy tuntemattomaan, sillä kansainvälisiä pelejä oli ehtinyt karttua jo Bisonsin sekä Katajan riveistä, ja hän on tuttu näky myös Susijengin paidasta. Aikaisempi kokemus kovista peleistä edesauttoikin sopeutumista Ranskaan.

- Se helpotti paljon, että olin pelannut ennen ulkomaisia joukkueita vastaan ja kohdannut Ranskan ProA:n joukkueita. Jos niissä peleissä on pärjännyt, niin tiesin voivani lähteä vahvistukseksi ProB:hen. Helpotti, että tiesi pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla ja lähdin matkaan luottavaisin mielin. Fyysisyys ja pelitempo eivät tulleet yllätyksinä.

Ranskalaiseen koripalloon yhdistetään usein atleettisuus eikä maine ole Seppälän mukaan tuulesta temmattu. Seppälän suurin ase oli juonikkuus ja peliäly.

- Ainoa asia jonka tiesin sarjasta etukäteen oli sen maine tosi atleettisena ja fyysisenä sarjana. Sarjassa pelattiin tosi nopeaa ja fyysistä koripalloa. En ole se nopein enkä fyysisin pelaaja, mutta osasin vähän huijata katsomalla muualle ja syöttämällä muualle ja niillä pärjäsi aika hyvin.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen kausi ulkomailla oli Lapuan Korikobrien kasvatille opettavainen.  

- Kehityin paineen alla pelaamisessa. Koko ajan oli urheilullinen vastustaja iholla ja oli tärkeä pysyä rauhallisena ja pitää peli kasassa. Pystyn toimimaan nyt pienemmässä tilassa rauhallisemmin ja mielestäni se ero näkyi myös tämän vuoden maaotteluissa verraten ja viime vuoden maaotteluihin.

Seppälä oli heti isossa roolissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan ProA:ta eikä ProB:tä ole vielä virallisesti lopetettu tämän kauden osalta, vaan kausi on suunnitelmissa pelata loppuun syyskuussa.

- En tiedä miten kausi syyskuussa jatkuisi. Sopimukset loppuvat 30.6. ja veikkaisin, että kautta jatkettaisiin mahdollisesti sitten uusilla kokoonpanoilla. He varmasti miettivät miten nousemiset ja putoamiset menisivät, mutta vielä ei ole kyllä tietoa miten pelit jatkuvat. Itse toin kaikki kamani sieltä pois, tiistaina Suomeen palannut Seppälä miettii.

Vallitsevan tilanteen myötä tulevaisuus on monin tavoin vielä epävarma, mutta Seppälän katseet ovat tulevaisuudessakin ulkomailla, jahka tilanne vakiintuu.

- Vaikea tietenkin sanoa vielä tässä vaiheessa mitään, mutta joitain alustavia kyselyitä ja kiinnostusta on tullut, joten koripalloa tulee pelattua myös ensi kaudella. Ensisijaisena tavoitteena on jatkaa ulkomailla.

Ilari Seppälän kauden tilastot

Henkilöt

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Näytä lisää vastaavia