Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

6.5.2021 22:20 Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

Lassi Tuovi on luotsannut Strasbourgin jo neljän joukkoon Mestarien liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa oli ennakkoon yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista ja johtikin tauolle mentäessä kymmenellä pisteellä. Tuovi oli tauolla keittänyt reseptin, jolla Strasbourg sai puolustuspelinsä kuntoon ja nousi rinnalle ja ohi. Salin toi Teneriffan vapaaheittoviivalta tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 22 sekuntia ja lopulta peli meni jatkoajalle. Siinä Strasbourg oli niukasti vahvempi voittaen ottelun lopulta 88-86 (73-73, 43-44). Salin heitti ottelussa kaksi pistettä ja antoi yhden syötön. Sulejmanovic merkkautti 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.

- Tämä on ollut tämän kauden tarina. Tämä on joukkue jätkiä, jotka kunnioittavat peliä, mutta samaan aikaan he eivät välitä mitä muut puhuvat meistä tai ketä vastaan me pelaamme. Heillä on kentällä hauskaa ja he taistelevat loppuun saakka. Tämä ei ollut kauneuskilpailu. Jos haluat pelata kaunista peliä Teneriffaa vastaan, häviät joka kerta. Sinun täytyy pelata kovaa, vähän rumannäköisesti ja hymyillä lopussa, kun homma alkaa toimia, Tuovi mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Perjantain välierässä Strasbourg kohtaa hallitsevan mestari San Pablo Burgosin.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa alkoivat finaalipelit ja Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden menetti ensimmäisessä finaalissa kotiedun taivuttuaan Kapfenberg Bullsille niukasti 80-86 (36-46). Daniel Dolenc oli Swansin parhaimmistoa 14 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Toinen finaaliottelu on edessä sunnuntaina.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Viron liigan finaalipaikkaa, kun Pärnu pyyhkäisi Raplan tieltään välierissä suoraan kolmessa pelissä. Kolmannessa pelissä Pärnu voitti 67-60 (32-36) Maxhunin tilastoidessa 14 pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja riiston. Finaalissa Pärnu saa vastaansa BC Kalev/Cramon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProB:ssä Aix-Maurienne nappasi tärkeän voiton kaataessaan Evreux'n 67-64 (30-28). Henri Kantonen saalisti viisi pistettä, levypallon ja syötön. Ilari Seppälä ei ollut Aix-Mauriennen kokoonpanossa. Aix-Maurienne paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.
Ottelutilastot

Carl Lindbom pelasi parhaan ottelunsa Antibes Sharksin riveissä heitettyään 17 pistettä, mutta Antibes taipui kotonaan Nancylle 69-77 (35-38). Lindbom sai myös yhden merkinnän levypallotilastoon. Antibes on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Aapeli Alasen Brno puristi välieriin voitettuaan USK Prahan 84-78 (39-39) ja vei otteluparin nimiinsä 3-2. Brno ratkaisi ottelun edukseen viimeisellä neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä 27-15. Alanen heitti kolme pistettä, otti viisi levypalloa, syötti neljästi ja riisti kertaalleen. Välierässä Brno saa vastaansa Nymburkin.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton kaataessaan vieraskentällä Oldenburgin 90-73 (47-33). Ottelu oli sikäli merkityksellinen, että samat joukkueet ovat todennäköisesti vastakkain myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voitto piti Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentaman Merlinsin toiveet kotiedusta elossa.
Ottelutilastot

 
27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

23.1.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

21.1.2022 00:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Jantusen joukkueet jatkoon Mestarien liigassa trillereiden jälkeen

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

24.12.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti Tigersin voittoon - Mestarien liigassa saatiin alkulohkoja päätökseen

Mestarien liigassa saatiin puolet alkulohkoista pelattua ja Saksassa suomalaiset pääsivät juhlimaan maukkaita voittoja.

9.12.2021 08:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa

Elias Valtosen Manresa porskuttaa Mestarien liigassa ainoana tappiottomana joukkueena viiden ottelun jälkeen. Ilari Seppälä teki sen sijaan kovaa jälkeä Romaniassa.

11.11.2021 10:18 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Manresa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Elias Valtosen edustama Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Eurokentillä tärkeitä voittoja pääsivät tuulettamaan myös Sasu Salin, Mikael Jantunen sekä Carl Lindbom.

3.11.2021 23:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsen säväytti donkillaan – Seppälä ja Dolenc kovassa pistevireessä

Alexander Madsen auttoi vahvalla pelillään VEF Riian avausvoittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ilari Seppälä ja Daniel Dolenc esittivät myös parastaan, mutta Carl Lindbom sekä Edon Maxhuni kokivat viimeisen sekunnin tappiot FIBA Europe Cupissa.

26.10.2021 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen isoissa rooleissa Mestarien liigassa

Elias Valtonen ja Mikael Jantunen olivat joukkueiden avainpelaajia Mestarien liigassa tiistaina.

14.10.2021 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen merkittävässä roolissa Manresan voitossa Mestarien liigassa

Elias Valtonen auttoi Manresan komeaan voittoon Mestarien liigan ottelussa Hapoel Jerusalemia vastaan. Edon Maxhuni oli sen sijaan liekeissä FIBA Europe Cupin debyytissään.

7.10.2021 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tykitti 33 pistettä Mestarien liigassa - "Aika paljon sain palloa”

Mestarien liiga pyörähti käyntiin alkuviikolla. Sasu Salin oli pitelemätön heittäessään upeat 33 pistettä Teneriffan voitossa. Elias Valtonen ja Mikael Jantunen tekivät debyyttinsä Mestarien liigassa ja Lassi Tuovi pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

Näytä lisää vastaavia