16-vuotiaat pojat murskasivat Ruotsin

5.1.2008 Baltic Sea Cup päättyi 16-vuotiaiden poikien maajoukkueella iloisissa tunnelmissa joukkueen voittaessa Ruotsin lukemin 85-55. Joukkue taisteli väsymyksestä huolimatta hienosti ottaen kaiken kokemuksen irti kansainvälisestä pelirytmistä.

16-vuotiaiden maajoukkue oli edellisen päivän niukasta tappiosta valmiiksi ärsytetty joukkue Ruotsia vastaan. Aamupelin avausminuutit vielä lämmiteltiin, jonka jälkeen Susi-paitojen puolustukseen alkoi löytyä tarpeeksi aggressiivisuutta.

Jokaisella kentälle menneellä pelaajalla riitti vielä energiaa vaativan turnauksen viimeiseen otteluun. Suomi juoksi avausjakson lukemin 27-12.

Sama vauhti jatkui toisen kymmenminuuttisen alussa. Jesse Niemi sekä hyvässä vireessä ollut Villematti Kopio johdattivat Suomen liikkuvaa peliä. Puoliajan loppupuolella Ruotsi siirtyi paikkapuolustukseen, joka pysäytti Susi-paidat hetkeksi. Samaan aikaan syke puolustamisessa tippui aavistuksen.

Ruotsi ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan Suomen johtoa ja tauolle lähdettiin Suomen johtaessa mukavasti lukemin 47-26.

Kolmannella jaksolla joukkueen päävalmentaja suitsutti Susi-paitoja pelaamaan omalla tasollaan ottelun loppuun saakka suuresta erosta huolimatta. Pelurit noudattivatkin valmentajansa ohjeita ja ottivat kaiken kokemuksen irti tästäkin maaottelusta. Jakso päättyi Suomen reippaassa johdossa lukemin 67-43.

Viimeisen neljänneksen pojat käyttivät pelitapansa hiomiseen seuraavia haasteita varten ja ottelun ratkettua pääsivät Susi-paidat lannistuneen Ruotsin kustannuksella tuulettavaan ajoittain näyttäviäkin suorituksia kentän molemmissa päissä. 40 minuutin jälkeen taululla komeilivat lukemat 85-55.

Ari Tammivaara korosti edelleen Baltic Cupin arvoa niin pelureille kuin valmentajillekin.

- Näimme pelaajat kansainvälisessä toiminnassa ja kun paluumatka alkaa teemme jokaiselle oman videopalautteen näyttäen tilanteita, joihin heidän tulee kiinnittää huomiota. Eilen saimme arvokasta kokemusta siitä, miten jatketaan pelaamista huonon jakson jälkeen ja tänään taas kokemusta siitä, miten jatketaan hyvän jakson jälkeen, sanoi Tammivaara.

- Hyvin opettavainen turnaus, sai paljon kansainvälistä kovuutta. Kotimaassa ei löydä samanlaista kovuutta, kun esimerkiksi paini Latvian isoja pelaajia vastaan. Tämä oli paras pelimme, mutta myös Viroa vastaan pelatut viimeiset 20 minuuttia oli joukkueelta kova suoritus, kommentoi 16-vuotiaiden kapteeni Joel Heinikoski ottelun jälkeen.

Tilannekovuutta on saatava lisää

Maajoukkueiden nuorten valmennuksesta vastaava Ari Tammivaara ehti Baltic Sea Cupin aikana oman joukkueensa lisäksi nähdä vähän muidenkin Suomen maajoukkueiden suorituksia. Tammivaara löysi muutamia pääasioita, joihin kaikkien pelaajien ja valmentajien tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota harjoittelussa.

- Häviämme lähes kaikille muille maille tilannekovuudessa. Täällä, jos laitat pallon alas, niin siinä on heti joku kiinni ja näissä otteluissa hattutuntumalla voin sanoa, että hävisimme 70 prosenttia juuri näistä tilanteista, totesi Tammivaara yhtenä selkeänä viestinä kotimaahan.

16-vuotiaiden poikien senttereille ja ehkä kaikille muillekin Suomessa pelaaville tuleville isoille pelaajille löytyi myös tärkeitä huomioita.

- Täällä esimerkiksi, kun iso pelaaja kääntyy korille ja yrittää heittää rintamasuunta kohti koria, niin se ei vain onnistu. Omassa sarjassa voi vielä onnistua, mutta täällä on opittava suojaamaan palloa ja käyttämään jompaakumpaa kättä.

Etenkin pelintekijöille syöttötaidon kehittäminen on menestymisen kannalta elintärkeää.

- Palloa ei voi vain syöttää kohti omaa pelaajaa, koska jos syöttö jää puolustajan puolelle, niin siitä seuraa menetys. nämä ottelut ovat opettaneet, että pitää oppia syöttämään ulomman käden puolelle tarkemmin. Meille tuli paljon menetyksiä niistä tilanteista, kun syötimme sisemmän käden puolelle, Tammivaara jatkoi.

Baltic Sea Cupin videopalautteiden avulla pelaajat voivat viedä näitä oppeja omiin seuroihinsa ja jos he alkavat rähinöimään omissa sarjoissa ja pelaamaan yhtä aggressiivisesti, niin kuin täällä, niin se kehittää kaikkia.

- Baltic Sea Cupin suurin anti on se, että pelaajat vievät näitä kokemuksiaan omiin harjoituksiin, Tammivaara sanoi.

Suomen 16-vuotiaiden parhaana pelaajana järjestäjät palkitsivat Robin Nordmanin, joka pelasi tasapainoisen turnauksen nostaen samalla nimensä esiin potentiaalisena tulevaisuuden lupauksena.

Baltic Sea Cupin lopullisia sijoituksia ja tilastoja voi lukea turnauksen nettisivuilta osoitteesta http://bsbc.basket.ee/.

Baltic Sea Cup 2.-5.1. Tallinna

16-vuotiaat pojat Suomi-Ruotsi 85-55 (47-26)

Nimi

pisteet/levypallot

Villematti Kopio

17/3

Paavo Heinäharju

6/5

Joel Heinikoski

4/1

Aleksi Koskinen

6/2

Henri Jokinen

11/4

Osku Heinonen

15/4/5 riistoa

Lauri Kuuluvainen

2/0

Jesse Perttunen

2/2

Kilian Cato

9/4

Markus Molenius

5/2

Zacharias Eerikinharju

5/3

Robin Nordman

3/4

 

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

Näytä lisää vastaavia