16-vuotiaat pojat tyylittelivät EM-alkusarjan voittoon

12.8.2013 Jyri Lohikosken valmentama Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue tyylitteli täyden viiden voiton suoran B-divisioonan EM-kisojen alkusarjasavotassaan. Maanantain päiväottelussa Suomi oli ylivoimainen lohkovoitosta taistellutta Makedoniaa vastaan ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon 77–59 (43–25)-voitollaan.

Lauri Markkanen sivalteli vapauttavat korit, kun 16-vuotiaat pojat etenivät B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon. Kuva: Tytti Nuoramo.

Suomen ja Makedonian kamppailua alkulohkon voitosta ennakoitiin tasaiseksi, mutta ensimmäisellä puoliajalla kentällä oli tasan yksi joukkue: Suomi.

Makedonian joukkuehyökkäys alkoi hyytyä susipuolustuksen siimeksessä jo ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, ja taukoa edeltäneellä kymmenminuuttisella Suomi ampui kovilla hyökkäyspäässä. Makedonia kuroutui kolmannella jaksolla 20 pisteen takaa-ajoasemasta 10 pisteen päähän, mutta lopussa Suomi kiristi taas turboruuveja ja onnistui takomaan taululle 18 pisteen voiton.

Joukkueen päävalmentaja Jyri Lohikoski oli alkusarjan voiton varmistuttua tyytyväinen omiinsa.

– Makedonia on äärettömän inhottava vastustaja, joka pelaa suurella tunteella ja on erityisen vaarallinen joukkue päästessään träppäämään. Kolmatta jaksoa lukuun ottamatta pelasimme kuitenkin kuten pitikin. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli jos ei kypsää, niin ainakin medium plus -tason koripalloa, Lohikoski sanaili.

Kentän kuningas oli jälleen kerran Riku Laine (10/11), joka rekisteröi 27 peliminuutissa plus/miinus-saldokseen häkellyttävän +24. Lauri Markkanen (18/4/2 blokkia) onnistui vapauttavissa koreissa joka kerta Makedonian tullessa liian lähelle.

Kaikki viisi alkulohko-otteluaan voittanut Suomi ottaa jatkolohkoon mukaansa varmuudella joko Makedonia- tai Viro-voiton. Jatkolohkossa Suomi ottaa mittaa lisäksi Sloveniasta ja Englannista. Jatkolohkon kaksi parasta joukkuetta pelaa kesän 2014 A-divisioonapaikoista.

– Viisi voittoa viidestä ottelusta on hieno suoritus ihan missä tahansa turnauksessa tai sarjatasolla tahansa. Tästä on hyvä jatkaa, Lohikoski hymyilee.

Makedonia – Suomi 59–77 (9-16, 25–43, 48–58), 16-vuotiaiden poikien maaottelu, B-divisioonan EM-kisojen alkulohko, Sarajevo (Bosnia & Hertsegovina) 12.8.2013

Suomi: Lauri Markkanen 18/4/2 blokkia, Riku Laine 10/11, Ville Leikas 10/1, Edon Maxhuni 9/0/6 riistoa, Matias Suvanto 8/6, Lassi Nikkarinen 7/4/5 syöttöä, Karri Kallio 6/4, Aatu Kivimäki 5/2, Alexander De Miguel Lamminen 3/0, Matias Oksa 1/3, Robert Bärlund 0/3, Jonathan Guzman Monet 0/0.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.