20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisansa voittoon, 18-vuotiaat tytöt murjoivat Liettuaa

22.7.2013 Suomen nuorten maajoukkueet olivat sunnuntaina tositoimissa kolmessa maaottelussa ja käänsivät koitoksista kaksi voitokseen. 20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisansa Kypros-voittoon, 18-vuotiaat tytöt hakivat selkeän vierasvoiton Liettuasta ja 18-vuotiaat pojat hävisivät EM-kisaparketeilla pisteellä Unkarille.

Joonas Lehtoranta ja 20-vuotiaat miehet päättivät B-divisioonan EM-kisat kahteen voittoon. Kuva: Francois Perthuis.

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kääräisi kesänsä pakettiin toisella perättäisellä voitolla B-divisioonan EM-kisoissa. Suomi nujersi Kyproksen päätösottelussaan 66–57 (34–21) ja sijoittui turnauksen 10. sijalle.

Suomi oli ratkaista ottelun jo toisella jaksolla etenemällä 13 pisteen johtoon, mutta Kypros hivuttautui kolmannen jakson aikana väkisin rinnalle. Suomi käynnisti kuitenkin neljännen jakson taas terävästi ja nousi kymmenen pisteen karkumatkalle, joka riitti loppuun asti.

– Kaksi väsynyttä joukkuetta kohtasivat, mutta mukava päättää turnaus kahteen voittoon, kuittasi 20-vuotiaiden miesten päävalmentaja Pekka Salminen päätösottelun hengen.

Joonas Lehtoranta (21/2/3 riistoa) nakutteli päätöspelissä Suomen korkeimmat pisteet ja Daniel Dolenc (9/3/5 blokkia) kunnostautui puolustuspäässä. Edellisenä iltana 60 pistettä sivaltanut Topias Palmi (9/10) kävi lähellä tupla-tuplaa.

Suomi pelasi turnauksessa kahdeksan ottelua ja voitti niistä kolme.

– Toivottavasti olemme kaikki oppineet jotain tästä turnauksesta ja voimme ammentaa tästä kokemuksesta jotain tulevaisuudessa, Salminen päätti.

18-vuotiaat tytöt ylivoimaisia Liettuassa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kasvatti myös sinivalkoista voittosaldoa sunnuntaina, kun kotijoukkue Liettua jäi Palangassa vieraidensa jalkoihin pistein 45–60 (25–29).

Suomi vei ottelun avauspuoliskoa hienokseltaan, mutta repäisi varsinaisen irtiottonsa kolmannella jaksolla löydettyään oikean aggressiivisuustason puolustuspäässä. Joukkuepuolustuksen hioutuminen johti lukuisiin nopeisiin hyökkäyksiin ja Suomi johti ottelua parhaimmillaan 23 pisteellä.

– Saimme alkuun jonkin verran virheitä sen vuoksi, että pelasimme liian kovaa. Tulimme peliin todella intensiivisesti ja kun jaksoimme rullata screenien jälkeen vastustajan pelaajia tarpeeksi kauan, vastustaja yksinkertaisesti katkesi, 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Mikko Larkas ynnäili.

Suomelta kaksinumeroisille pisteille pääsivät Anniina Äijänen (10/10/5 riistoa) ja Sara Rokkanen (10/7/4 syöttöä).

– Sara Rokkanen ja Essi Pohjonen (4/2) olivat toisissa maaotteluissaan erinomaisia. Rohkaisevaa nähdä, että vielä tässä ikäluokassakin on mahdollista saada maajoukkuekuvioihin uusia, lupaavia pelaajia haastamaan oikealla asenteella, Larkas iloitsi.

18-vuotiaille pojille kirvelevä tappio

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue nousi 15 pisteen takaa Unkarin rinnalle ja ohi ikäluokkansa B-divisioonan EM-kisoissa Makedoniassa, mutta joutui kuitenkin antautumaan jännitysnäytelmän päätteeksi pistein 55–56 (32–34).

Tuomas Hirvonen vei layupillaan Suomen 55–54-johtoon vain 35 sekuntia ennen loppua, mutta Unkari onnistui aikalisänsä jälkeen viimeistelemään kakkosen korin alta sekä mahdollisuuden bonusvapaaheittoon. Suomi sai vielä kahdesti yrittää voittoheittoa, mutta Unkari lähti parketilta pisteen voitto matkassaan.

– Jos alussa antaa noin paljon eroa vastustajalle, vaikeaa tulee. Saimme toisesta jaksosta alkaen energiaa peliin ja voitto oli omissa käsissä, mutta Unkari sai viimeisellä minuutilla kaksi hyökkäyslevypalloa sekä vielä viimeisessä hyökkäyksessään lähes täysin vapaan korintekopaikan korin alta ja bonusvaparin päälle, harmitteli 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Ray Ailus.

Juho-Matti Henttonen (22/7) ja Tuomas Hirvonen (11/8/10 syöttöä) olivat Suomen parhaimmat.

Suomi päättää alkusarjapelinsä maanantaina Makedonia-otteluun.

Suomi – Kypros 66–57 (12–15, 34–21, 48–45), 20-vuotiaiden miesten maaottelu, B-divisioonan EM-kisat, alempi loppusarja, Pitesti (Romania) 21.7.2013

Suomi: Joonas Lehtoranta 21/2/3 riistoa, Topias Palmi 9/10, Daniel Dolenc 9/3/5 blokkia, Julius Rajala 7/7, Joni Herrala 7/5/3 syöttöä, Tommi Huolila 6/1, Kristofer Clement 5/4, Juuso Kauppinen 2/1, Mika Nuolivirta 0/2, Mikael Kauhanen 0/0, Orlando Taylor, Joonas Cavén.

Liettua – Suomi 45–60 (13–14, 25–29, 30–47), 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, Palanga (Liettua) 21.7.2013

Suomi: Riikka Kujala 9/0, Anni Jämsä 5/2/3 syöttöä/4 riistoa, Emilia Helle 0/0/4 syöttöä, Sara Rokkanen 10/7/4 riistoa, Elina Koskimies 9/0/3 riistoa, Ninni Salmi 2/3, Tuuli Menna 8/4, Armi Anttila 0/4, Vilma Purhonen 3/2, Essi Pohjonen 4/2, Anniina Äijänen 10/10/5 riistoa.

Suomi – Unkari 55–56 (14–27, 32–34, 43–43), 18-vuotiaiden poikien maaottelu, B-divisioonan EM-kisat, alkusarjaa, Strumica (Makedonia) 21.7.2013

Suomi: Juho-Matti Henttonen 22/7, Oskar Michelsen 13/4, Tuomas Hirvonen 11/8/10 syöttöä, Henri Ventoniemi 4/4, Aapeli Alanen 3/3, Alexander Madsen 2/0, Ville Hänninen 0/2/3 syöttöä, Fiifi Aidoo 0/1, Shawn Hopkins 0/1, Valtter Kortelainen 0/1, Ville Wuorenjuuri 0/0, Samuli Nieminen.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

16.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille saman päivän aikana kaksi isoa päänahkaa, Suomi selätti Venäjän ja Kreikan

Suomen nuorisomaajoukkueet päihittivät kaksi maata suoraan Euroopan huipulta tänään sunnuntaina. 18-vuotiaat tytöt voittivat toistamiseen Venäjän Kisakallion Susi Training Centerissä, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat tiukasti kahdella pisteellä Kreikan. 20-vuotiaat miehet hävisivät Belgialle B-divisioonan EM-kisoissa.

15.7.2017 Maaottelu

20-vuotiaat miehet taipuivat Puolalle, 18-vuotiaat tytöt päihittivät Venäjän

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kärsi tappion B-divisioonan EM-kisoissa, kun Puola voitti Suomen loppunumeroin 61-68 (30-35). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas selättivät Kisakallion Susi Training Centerissä Venäjän jatkoajan jälkeen 79-74 (30-33, 67-67).

19.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ylivoimaisiin voittoihin

18-vuotiaat tyttöjen pelaaminen oli jälleen uomissaan, kun B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussa kaatui Luxemburg paraatinumeroin 41-83 (16-51). 18-vuotiaat pojat ottivat toistamiseen Georgian päänahan Susi Training Centerissä, mutta 20-vuotiaat miehet antoivat liikaa löysää alkuun ja hävisivät Portugalille.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

12.7.2014 Maaottelu

20-vuotiaat miehet pieksivät ylivoimaisesti Itävallan

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa puhtaalla pelillä B-divisioonan EM-kisoissa voittamalla ylivoimaisesti Itävallan 82-46 (31-21). 18-vuotiaat tytöt puolestaan veivät toistamiseen Englantia Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa.

17.7.2013 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt vakuuttavia Latviaa vastaan

Baltiassa leireilevä Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli vakuuttava ensimmäisessä maaottelussaan sitten kesän PM-kisojen. Suomi piti Latviaa puristusotteessaan 30 minuuttia ja sai tärkeät korit aikaiseksi viime hetkillä Latvian pyrkiessä rinnalle. Suomi voitti ottelun 60–58 (39–26). 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kukistui puolestaan jatkoajalla Sveitsille.

4.7.2013 Maaottelu

Suomelle kaksi maaotteluvoittoa nuorissa miehissä

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue haki toisen perättäisen voittonsa Hollannista nujertamalla vieraansa torstaina trillerissä pistein 74–73 (38–40). Suomen voittokorin upotti vain vajaat kolme sekuntia ennen loppua Ville Hänninen kolmoskaaren takaa. 20-vuotiaat miehet avasivat kesän voittotilinsä 79-76 (35-43)-voitolla Ukrainasta.