Catz jatkoaikavoittoon Tapiolan trillerissä, hallitseva mestari jatkaa tappioitta

28.10.2012 Naisten SM-sarjassa nähtiin sunnuntaina vertaansa vailla oleva jännitysnäytelmä, kun sarjan ainoat tappiottomat joukkueet Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz iskivät yhteen. Voittajana kärkijoukkueiden taistosta selvisi Catz, joka nujersi kynsin hampain taistelleen Hongan jatkoajalla 91–104 (46–47, 89–89).

Alexandria Andersonin Catzin huikea voittoputki jatkuu.

Niina Laaksonen oli oivassa vireessä myös PeKaa vastaan.

Katleena Kärkkäisen kahdeksan pisteen putki nosti TuRin takaisin peliin Nokialla.

Laura Lahtisen HoNsU kumosi HyPon kolmannella jaksolla. Kuvat: Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen, Turun Riento & Francois Perthuis.

Catz näytti karkaavan Hongalta Tapiolan trillerissä jo neljännen jakson lopuilla siirtymällä 82–87-johtoon, mutta Melissa Jeltema tasoitti ottelun tahtokoreillaan ja Jordan Murphree lietsoi tunnelmaa kotikatsomossa pussittamalla Hongan 89–87-johtoon. Espoolaiskatsojien pettymykseksi Catzin Alexandria Anderson tasoitti kuitenkin ottelun vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

Kahden jatkoaikaminuutin jälkeen Catz johti vielä niukasti 91–92, mutta Catzin siirryttyä kahdella onnistuneella hyökkäyksellä viiden pisteen johtoon ei Honka onnistunut enää pysäyttämään syöksykierrettään edes aikalisällä. Jatkoajan viimeiset minuutit menivät Catzille 12-0 ja koko ottelu 91–104 (46–47, 89–89).

Jo mestaruuskaudella 2011/12 Catzin voitosta voittoon johdattaneet Alexandria Anderson (23/14/3 syöttöä/7 blokkia) ja Jelena Reshetko (23/9/4 syöttöä) olivat taas lappeenrantalaisten kaikki kaikessa. Kiitettävin paperein selvisivät myös Chandrea Jones (19/6/6 syöttöä) ja Anni Mäkitalo (13/7/3 syöttöä).

Hongan voittotoiveita elättelivät kauimmin Melissa Jeltema (32/7/2 blokkia) ja Jordan Murphree (31/11/5 syöttöä/4 riistoa). Tuuli Menna (8/10) ja Emmi Leino (11/4) kuuluivat espoolaisten kotimaiseen parhaimmistoon.

ToPolta väkivahva joukkue-esitys Kotkassa

Kotkassa Peli-Karhut emännöi Torpan Poikia etukäteen tasaiseksi kaavaillussa ottelussa. Päävalmentajansa Kari-Pekka Klingan johdolla inspiroitunutta ja iloista joukkuepelaamista esittänyt ToPo onnistui kuitenkin riisumaan kaikki Peli-Karhun luottopelaajat tyystin aseista ja hallitsemaan ottelua kolmen jakson ajan matkallaan 64–78 (33–37)-vierasvoittoon.

ToPon kaikki kaikessa oli taas huikean ottelun pelannut Niina Laaksonen (24/19), jolle kotkalaispuolustus ei löytänyt vastausta. Vilma Kesänen (17/7/4 syöttöä), Venlakaisa Hölttä (16/4/3 syöttöä) ja Kaisa Valtakari (13/8/5 riistoa) kuuluivat myös täysin kotimaisella ryhmällä pelaavan vierasjoukkueen johtokaartiin.

Peli-Karhuista Korinne Campbell (17/15/4 syöttöä) ja Nikki Byrd (15/7) nousivat lähimmäs tasoaan.

Riennolle kirivoitto ”nollakerholaisten” kohtaamisessa

Hongan ja Catzin kärkiottelun sijaan sunnuntaina nähtiin myös SM-sarjan ”nollakerholaisten” kohtaaminen, kun sarjan voitottomat joukkueet BC Nokia ja Turun Riento kohtasivat Nokialla.

Kotijoukkue BC Nokia jyräsi tehokkaalla ja näyttävällä pelillä parhaimmillaan 22 pisteen johtoon ja johti vielä kolmannen jakson puolivälin paikkeilla numeroissa 59–38. Riennon Katleena Kärkkäinen kuitenkin palautti vieraiden pelihuumorin kahdeksalla perättäisellä pisteellään, ja kolmannen jakson päätteeksi kotijohto oli kutistunut kuuteen pisteeseen.

Turkulaisten Callan Taylor tasoitti ottelun hyppyheitollaan 30 sekuntia ennen loppua. Seuraava nokialaishyökkäys päättyi Brittany Heddersonin syötönkatkoon, jonka päätteeksi Anette Juvonen pääsi nakuttamaan 80–81 (50–32)-voittoluvut vapaaheittoviivalta.

Heddersonin (21/2), Kärkkäisen (20/2) ja Taylorin (14/7/3 riistoa) lisäksi Sofia Pelander (13/9) täydensi avausvoittonsa hakeneen Riennon tehokvartetin. Amani Franklin (24/12) ja Katri Menna (14/7/4 syöttöä) olivat nokialaisten parhaat.

HoNsU hukutti HyPon kolmannella jaksolla

Hyvinkään Ponteva oli hyvässä vireessä Jyväskylässä HoNsUa vastaan ensimmäisellä puoliajalla ja ampaisi parhaimmillaan 15–27-johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin puolustuspelin ryhtiliikkeen kautta hyvinkääläiskarkumatkan katkaistua, kunnes puntit kääntyivät täysin kolmannella jaksolla, jonka HoNsU vei peräti 24-6. Loppulukemat merkittiin HoNsUn hyväksi 77–61 (34–43).

HoNsUn terävin oli 174-senttinen, 26-vuotias Laura Lahtinen (24/3/4 syöttöä). Nia Jackson (16/4/5 syöttöä/5 riistoa) ja Minna Sten (12/10/7 blokkia) olivat myös elementissään.

Hyvinkääläisiltä neljä pelaajaa ylsi kahteentoista pisteeseen: Amber Land (12/12), Kathlyn Varno (12/8), Oona Järvinen (12/4) sekä Aino Tuomi (12/0).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.