Eva Mäkelän Florida International voitokkaana

22.2.2005 Espoolaislähtöisen Eva Mäkelän yliopistojoukkue Florida International on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Mäkelä on ottelusta toiseen lukeutunut joukkueensa avainpelureihin. Seuraavassa sähkeitä Yhdysvalloista.

Florida International kaatoi tuoreimmassa ottelussaan New Orleansin 73-49. Mäkelä pussitti 12 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa. Kahden edellisen ottelun tapaan Mäkelä jakeli myös neljä koriinjohtanutta syöttöä, joka sivuaa hänen yliopistoennätystään. Aiemmat voittonsa Florida International (voittosuhde 17-8) haali South Alabamasta 78-62 (Mäkelä 13/3) ja Arkansas-Little Rockista 60-55 (8/3).

Heta Korpivaaran Seton Hall (14-10) on viime aikoina mittauttanut tasoaan maan kärkipäähän kuuluvia opinahjoja vastaan. Tuoreimmalta ranking-listalta kymmenenneltä sijalta löytyvä Rutgers pyöritti Seton Hallista 67-40-vierasvoiton ja sijalla 22 komeileva Boston College voitti vieraansa puolestaan lukemin 71-44. Rutgers-pelissä Korpivaara oli teholukemillaan 12/3 joukkueensa ainoa yli kymmenen pistettä tehnyt pelaaja. Boston Collegea vastaan Korpivaara kirjautti seitsemän pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Tulokaskauttaan pelaava Maija Lähde on saanut paljon vastuuta Saint Mary’sin (13-12) viimeaikaisissa otteluissa. Komeimmat tilastolukemat hän kokosi Santa Claraa vastaan tekemällä kauden toisen ”tupla-tuplansa”, 13 pistettä ja kymmenen levypalloa. Lisäksi Lähde vei vastustajalta pallon 35 minuutissa neljästi. Saint Mary’s hävisi kuitenkin vieraissa 55-70. Voitokkaassa (69-55) pelissä Loyola-Marymountia vastaan Lähteen saldot olivat 8/5 ja tappio-ottelussa (53-67) Pepperdinea vastaan 4/8.

Jonna Launiaisen esitykset Texas-El Pason (11-14) paidassa ovat aaltoilleet. Fresno Statea vastaan Launiainen kokosi 25 minuutissa hyvällä heittopelillä kymmenen pistettä ja kolme syöttöä, mutta heti seuraavassa ottelussa Nevadaa vastaan iltaa pimensi kahdeksan pallonmenetystä. Kahdessa viimeisessä ottelussaan Texas-El Paso on onnistunut voittamaan kotonaan San Jose Staten 66-63 ja Hawaijin 71-50. Launiainen teki San Jose Statea vastaan neljä pistettä ja jakoi kaksi syöttöä, mutta jäi tehomerkinnöittä Hawaijia vastaan.

Binghamtonia (7-15) edustavan Laura Sarion heittopeli on takkuillut. Tappiopeleissä Albanya (49-50) ja New Hampshirea (50-66) Sario teki yhteensä hänelle vaatimattomat kaksi pistettä. Jyvä löytyi jälleen UMBC-ottelussa, jonka Binghamton voitti vieraissa 57-54 Sarion tehdessä kahdeksan pistettä. Sarion suomalainen joukkuekaveri Juta Jahilo pelasi mukavasti kooten yhdeksässä minuutissa tehot 4/3.

Tiina Stenin St. John’sin voittosuhde on komea 17-7, mutta Stenin peliminuutit ovat pysyneet rajallisina. St. John’sin kärsiessä 51-64-tappion Villanovalle Sten pääsi kehiin neljäksi minuutiksi tehden kolme pistettä.

Viorica Badinici oli Buffalon (4-20) paras nöyryyttäviin 34-76-tappiolukemiin päättyneessä ottelussa Kent Statea vastaan. Badinici heitti yhdeksän pistettä ja poimi viisi levypalloa 25 minuutissa. Seuraavassa ottelussaan Buffalo hävisi Marshalille 46-66 Badinicin pelatessa kahdeksan minuuttia. 190-senttinen suomalainen napsi kolme levyriä ja teki kaksi pistettä.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.