FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

Kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta johdatti joukkueensa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA vierasvoittoon Lappeenrannassa

Sarjassa kuudennella sijalla majaileva HBA-Märsky matkasi vierasotteluun Lappeenrantaan. Vierasjoukkue matkasi Helsinkiin vieraspisteiden kanssa, kun se voitti ottelun 66-71.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tasaista peliä. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia, kun tauolle mentiin HBA:n johtaessa 17-13.

Myös toinen jakso oli tasainen. Vierasjoukkue vei senkin lopulta nimiinsä Saga Ukkosen johdolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 39-32.

Kolmannella jaksolla Catzin Veera Pirttinen pelasi hyvää koripalloa erityisesti hyökkäyspäässä. Hän teki jakson aikana kymmenen pistettä, kun kotijoukkue kavensi vieraiden johtoa kolmella pisteellä.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasaisesta tilanteesta ja myös jakso oli tasainen, kuten koko ottelu. Joukkueet onnistuivat vuoron perään pisteiden teossa, mutta lopulta pisteet matkasivat Helsinkiin 66-71.

- Vaikea ottelu. Vähän samanlaisia ongelmia kuin viikko sitten. Levypallopelissä oltiin tosi kehnoja. Suomalaisella viisikolla peli pysy hyvin kasassa ja saatiin tilanteita jolloin päästiin peliin mukaan. Paljon on vielä tehtävää, että tästä noustaan tästä kuopasta, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Laajalla rintamalla onnistumisia saaneen HBA:n ykkönen oli Silja Viita, joka kirjautti 16 pistettä ja 15 levypalloa. Saana Kujala pussitti 12 pistettä.  Catzin tehokkain oli Pirttinen, jolle merkittiin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tuulia Timo teki 12 pistettä.

- Jokainen voitto on suuri saavutus. Aarnion loukkaantuminen oli paha menetys, mutta joukkue on paikannut sen hyvin. Meidän on aina vaikea pelata hyvin organisoitua ja taktista joukkuetta vastaan, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA peittosi Kouvottaret

Forssan Alku sai vieraakseen Kouvottaret. Ottelu oli sarjasijoituksen kannalta todella tärkeä, sillä molemmat joukkueet olivat otteluun lähdettäessä 12 pisteessä.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäisellä jaksolla korinalustaa. Joukkueelle kertyi seitsemän levypalloa enemmän, kuin vastustajalleen. Sen turvin FoA karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-12.

Toine jakso oli tasainen ja levypallopelaaminen tasoittui joukkueiden välillä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37-25.

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut. Alku oli koko ajan askeleen Kouvottarien edellä ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 66-48.

Vierasjoukkue hallitsi viimeistä neljännestä ja tuli vielä iskuetäisyydelle. Joukkue tuli vielä viiden pisteen päähän, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Voitto jäi Forssaan 75-69.

Keondria Calloway teki ottelun korkeimman pistemäärän 20 pisteellä. Mia Loyd kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Henriikka Vähäuski teki vieraille 17 pistettä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla.

Peli-Karhuille kymppi täyteen

Sarjakärki Peli-Karhut sai Karhuvuoreen vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Kotkaan.

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen heittopeli takkusi. PeKa onnistui erityisesti kolmen pisteen heitoissaan paremmin ja niiden avulla joukkue otti johtoaseman itselleen 20-13.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai onnistumisia monelta eri pelaajalta ja ero joukkueiden välillä kasvoi. Puoliajalle mentiin tilanteessa 44-31.

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut terävöitti puolustustaan. ToPo:n hyökkäyspeli oli sen takia todella vaikeaa ja kun samalla Roosa Lehtoranta ja Elena Melto onnistuivat hyökkäyspäässä useampaan otteeseen ero kasvoi jakson aikana 22 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ToPo ei pystynyt enää nousemaan uhkaamaan PeKan voittoa. Kotijoukkue otti kauden kymmenennen voittonsa 93-59.

- Hyvinhän me pelattiin. Muutama nukahdus alussa, mutta nopeasti kerättiin itsemme. Saatiin alkua lukuunottamatta ToPon hyvät heittäjät kiinni. Onnistuttiin hyvin monipuolisesti, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi ottelun jälkeen.

Zykera Rice kuritti ToPo:a 32 pisteellä ja 12 levypallolla. Myös juuri kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta tilastoi tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Nea Kuisma teki ToPo:lle 16 pistettä.

- Tiedettiin että Peli-Karhut on fyysinen ja kova joukkue. Tällä kertaa ei riittänyt, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi ottelun jälkeen.

Vimpelille pisteet Tampeereelta

Tampereen Pyrintö sai sarjan peräpään kamppailussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä, sillä molemmat joukkueet taistelevat samoista sijoituksista.

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat onnistumisia vuorotellen. Kayla Gordonin suorituksien avulla vieraat pääsivät tauolle kahden pisteen johdossa.

Vimpelin amerikkalaiskolmikko oli iskussa toisella jaksolla. Pyrintö ei saanut heitä kuriin ja Vimpeli kasvatti johtoaan. Puoliajalla vierasjoukkue johti peliä 44-28.

Kotijoukkue viritteli kiriä kolmannella jaksolla. Anni Jämsä oli isossa roolissa, kun joukkue kavensi Vimpelin johdon 14 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla Gordon pelasi jälleen todella hyvää koripalloa. Hänen johdollaan ViVe nappasi pisteet 77-59.

Gordon teki lopulta 22 pistettä ja kaapi 21 levypalloa. Mariah Millerille merkattiin myös tupla-tupla 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Jämsä ja Reetta-Sofia Tulkki tekivät molemmat Pyrinnölle 11 pistettä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.