FoA väänsi pisteet Lappeenrannasta

9.1.2011 Lappeenrannan urheilutalolla ei sunnuntaina pisteillä mässäilty, kun Forssan Alku kaatoi Catzin numeroin 46–38 (22–24). Catzille kirjattiin viimeisellä jaksolla vain kaksi pistettä. Forssan lisäksi Espoo Team ja ToPo napsivat sunnuntaina jaossa olleet SM-pisteet.

Minna Sten (edessä) ja Juta Jahilo (taustalla) muodostivat FoA:n tehoparin vähäkorisessa Catz-pelissä.

Niina Laaksonen ja Espoo Team livahtivat ohi Huimasta.

Taru Tuukkanen oli hurjassa vireessä, kun ToPo otti viikonlopun toisen voittonsa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Sarjan kärkikahinoista keskikastiin vajonnut Catz oli niskan päällä kolme ensimmäistä jaksoa. Catz kuitenkin menetti otteensa täysin viimeisellä jaksolla, jossa sen ainoat kaksi pistettä toi molemmissa vapaaheitoissaan onnistunut Vilma Kesänen (4/4).

FoA:n sentteri Juta Jahilo pussitti 15 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Sentteri Minna Sten (11/6), pelintekijä Judy Wright (8/10) ja laituri Michaela Moua (6/7) auttoivat talkoissa.

Emäntien tehokkain oli Kerttu Jallai, joka upotti 12 pistettä ja otti 13 levypalloa. Toisen ottelunsa Catzin paidassa edustanut amerikkalaispelintekijä Lisa Lee heitti yhdeksän pistettä ja haki viisi levypalloa. Elizaveta Kityzina kahmi 15 levypalloa ja heitteli kuusi pistettä.

Espoo Team kiilasi sarjakakkoseksi

Kotijoukkue Espoo Team kipusi naisten SM-sarjan kakkospaikalle voitettuaan Äänekosken Huiman lukemin 75–62 (45–35). Huima on tasapisteillä kolmantena.

Emäntien sentteri Niina Laaksonen nakutti 22 pistettä ja kahmi 11 levypalloa. Espoolaisista kelpotehoille pääsivät myös Annika Holopainen (17/3), Evita Iiskola (12/6) ja Venlakaisa Hölttä (10/6).

Kentän paras oli Huiman ikinuori tähtisentteri Kenya Robinson, jolle kirjattiin 24 pistettä ja 15 levypalloa. Hyvässä vauhdissa oli myös sentteri Michele Jones, joka pussitti 16 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

Ensimmäinen ja viimeinen jakso menivät tasan, kolmannen jakson Espoo Team voitti täpärästi kolmella pisteellä. Catzin kohtaloksi koitui lopulta vaisu toinen jakso, jonka Espoo Team voitti 22–12.

ToPo jyräsi Energia Teamin

Helsinkiläinen ToPo oli huippuvireessä naisten SM-sarjan sunnuntain kierroksella, kun se myllytti vieraissa Keravan Energia Teamia lukemin 96–55 (39–25). Sarjajumbo Energia Team on voittanut tällä kaudella vain kerran.

Suurimman osan ToPon pisteistä kahmivat Taru Tuukkanen (36/10) sekä D’andra Moss (32/17). Ellen Nurmi pussitti 14 pistettä ja otti kaksi levypalloa.

Keravalaisten ainoita valopilkkuja oli Lisa Karcic (15/8), joka teki parhaansa ylivoimaista vierasjoukkuetta vastaan. Emännistä pisteille pääsivät myös Essi Punkkinen (11/7), Silja Paavola (8/10), Heidi Kilponen (11/2) ja Maiju Kosunen (8/5). Jonna Kankus kirjautti tililleen kaksi pistettä.

Ensi lauantain kierroksella PeKa pelaa HoNsU:a vastaan, Kerava puolestaan ottaa yhteen Huiman kanssa.

Lisätiedot: Ottelutilastot

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.