Honka ja Kataja tasoittivat puolivälierät

9.4.2010 Espoon Honka ja Joensuun Kataja tasoittivat perjantaina Korisliigan puolivälierissä otteluvoitot 1-1:een. Honka otti Tampereen Pyrinnöstä 68-63 (34-36) -kotivoiton ja Kataja voitti kotonaan Kouvolan Kouvot jatkoajalla 94-92 (80-80, 42-40). Perjantain neljästä puolivälierästä kolme ratkesi viime hetken koreilla.

Tuukka Kotti väänsi Hongalle voiton runkosarjan voittaneesta Pyrinnöstä.

Jeb Ivey vei Katajan ensin kolmosellaan jatkoajalle ja vapaaheitoilla lopulta voittoon.

Mikael Holme ratkaisi voiton KTP:lle Lappeenrannassa viime hetken kolmosella.

Illan helpoin iltapuhde oli ToPolla ja Tyray Pearsonilla, kun helsinkiläiset hakivat 0-2-johtoon oikeuttavan voiton Uudestakaupungista. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kimmo Metsälä.

Espoossa pelattiin tasaisesti viime minuuteille asti. Viimeinen minuutti alkoi Pyrinnön pisteen johdossa, mutta Honka voitti loppupelin puhtaasti 6-0.

- Puolustuksemme pysyi hyvällä tasolla läpi pelin. Pystyimme myös juoksemaan ja liikuttamaan palloa hyvin. Hyökkäyspäässä tuli vielä muutama hyvä henkilökohtainen ratkaisu tärkeillä hetkillä, tiivisti voitonavaimet Hongan valmentaja Lars Ekström.

Tuukka Kotti nousi Hongan tehomieheksi 25 pisteellä ja 14 levypallolla. Hänen lisäkseen Hongasta vain Gerald Riley ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin kymmenellä pinnalla.

Damon Williams oli Pyrinnön ykkönen 25 pisteellä. Kenneth Lowe heitti 12 pistettä.

Ivey tehokas Joensuussa

Joensuussa Kataja vääntäytyi tasaisessa pelissä ensin jatkoajalle ja sen lopussa kahden pisteen voittoon.

Kouvot näytti voittavan pelin, kun Ajene Moye vei vapaaheitoilla vieraat kolmen pisteen johtoon kuusi sekuntia ennen neljännen jakson loppua. Kataja sai kuitenkin vielä tilaisuutensa ja Jeb Ivey pääsi venyttämään kolmen pisteen korillaan pelin jatkoajalle.

Jatkoajan lopussa Kataja vei loppuhetket 5-0 ja Ivey pääsi sinetöimään loppupisteet vapaaheittoviivalta.

- Kouvoille taisi käydä varsinaisen peliajan lopussa kömmähdys, kun he eivät ottaneet virhettä ja Ivey pääsi heittämään haamuheitolla meidät jatkoajalle. Kokonaisuutena peli oli erittäin fyysinen ja molemmilla oli omat hyvät hetkensä. Me nousimme pari kertaa sillasta ja otimme henkisestikin aika kovan voiton, iloitsi Katajan valmentaja Pekka Salminen.

Katajan voimakaksikkona erottuivat 28 pistettä heittänyt Ivey sekä 24 pistettä nostellut Sami Lehtoranta.

Kouvojen tehokkaimpia olivat Moye 23:llä ja Kyle Shiloh 19 pisteellä. Ville Kaunisto keräsi 15 pistettä ja 13 levypalloa.

Holme nosti KTP:n voittoon

KTP:n takamiehen Mikael Holmeen kolmen pisteen kori toiseksi viimeisellä sekunnilla toi KTP:lle vierasvoiton Lappeenrannan NMKY:stä 80-78 (38-39) -tuloksella. KTP johtaa ottelusarjaa nyt 2-0.

KTP hallitsi ottelun alkua, mutta LrNMKY:n noustua toisella jaksolla voittotaistoon, palloiltiin loppupeli tasaisesti.

Sami Pekkola vei vapaaheitolla LrNMKY:n 78-76 -johtoon kuusi sekuntia ennen loppua. Toisessa päässä Holme ehti kiskaisemaan kolmosensa ja kun heittäjää vielä rikottiin, hän sai päälle vapaaheiton, josta syntyi neljän pisteen hyökkäys.

- Sydänkohtaus oli lopussa lähellä. Hyvä joukkue tarvitsee onneakin, mutta tämä joukkue on tehnyt myös valtavasti töitä. Yksi voitto pitää vielä ottaa, summasi KTP:n valmentaja Ray Ailus.

KTP:n tasaisen tehotrion muodostivat Eric Washington 17:llä ja Holme sekä Ryan McDade 16 pisteellä. McDade vei lisäksi 13 levypalloa.

Akeem Scott heitti isännille 25 pistettä ja Robert Turner 19.

ToPo kuritti taas Korihaita

Toisten puolivälierien suurimman voiton otti ensimmäisen kierroksen tapaan Torpan Pojat, joka kukisti Uudessakaupungissa Korihait 88-67 (48-35). Ottelusarja on sunnuntaina katkolla ToPolle.

Peli pysyi tasaisena toiselle jaksolle, jolloin ToPo alkoi 25-25 -tilanteesta kasvattaa johtoaan. Korihait ei pystynyt kaventamaan ToPon 13 pisteen taukojohtoa enää kymmentä pistettä pienemmäksi.

- Toteutimme hyvin pelisuunnitelmaamme. Kun heitimme hyvällä prosentilla ja amerikkalaispelaajamme nostivat selkeästi tasoaan edellispelistä, ei meillä ollut pelissä hätää, kertoi ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

Tyray Pearson heitti ToPolle 26 pistettä ja Obie Trotter 18.

Korihaista päätyivät Josh Gonner ja Petri Heinonen 14 pisteeseen.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.