Jenni Laaksonen vahvistaa uutta helsinkiläisyhdistelmää

10.10.2008 Itähelsinkiläinen Wartti Basket ja Pantterit-perhe ovat yhdistäneet voimansa naisten I divisioonassa pelaavaan joukkueen osalta kaudella 2008-09. Sarjatulokas sai joukkueeseensa kovanluokan vahvistuksen, kun 68 maaottelua pelannut Jenni Laaksonen siirtyi Pantterit/WB-nimeä kantavaan ryhmään.

Viime kaudella Helsingin NMKY:n riveissä SM-pronssia voittaneen Jenni Laaksosen lisäksi Pantterit/WB omaa rutkasti kokemusta. Peräti 20 pelaajan kokoonpanosta löytyvät mm. nimet Minna Pietikäinen, Suvi Valtonen, Sini Virtanen, Inka Henelius, Anne-Mari Nymander, Johanna Lautala ja Krista Gleisner. 

Wartti Basketin A-juniorit tuovat mukanaan tuoretta voimaa naisten divisioonajoukkueeseen. Mukana on juniorimaajoukkueissa esiintyneitä pelaajia, kuten Henrietta Hänninen, Triinu Pootsmann, Emmi Järn ja Janniina Koivunen. Joukkueen kokoonpanoon kuuluu kaikkiaan 12 WB:n A-juniori-ikäistä tyttöä.  

Pantterit/WB-joukkuetta valmentaa Wartti Basketin miesten joukkueen takavuosien valmentaja Jouni Laakso. Viime vuodet Laakso on valmentanut Wartti Basketin junioreita, saavuttaen mm. SM-hopeaa ja –pronssia B-tyttöjen valmentajana. 

Laakson tuorein suojatti Jenni Laaksonen tehtaili SM-sarjassa viime kauden tehoikseen runkosarjassa 12,8 pistettä ja 9,1 levypalloa.  

Pantterit/WB tähtää sarjapaikan säilyttämiseen alkavalla kaudella.  

”Hyvä alku” 

Pantterien organisaatio on viimeisten vuosien aikana toiminut kolmen eri organisaation voimin. Tytöt ja naiset ovat toimineet Pandatytöt ry:n alaisuudessa. Miesten joukkue Pantterit Helsinki ry:n ja poikajuniorit Pantterit Koripallo ry:n alla. Organisaatiot on tarkoitus yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi.  

Yhteistyötä WB:n kanssa ei sen sijaan ole tarkoitus viedä organisaatiotasolle, mutta osapuolet eivät pidä mahdottomana sen laajentamista poika- ja miespuolelle.  

- Yhteistyö on hyvä alku itähelsinkiläisen koripallon kehittämistyössä. Tämä avaa hienon mahdollisuuden nyt ja tulevaisuudessa omille junioreillemme edetä naiskoriksen huipun tuntumaan. Meiltä on tulossa useita erittäin hyviä ikäluokkia ja niiden pelaajille pitää pystyä tarjoamaan erilaisia mahdollisuuksia, kertoo WB:n junioripäällikkö Pekka Rankinen.  

- Pantterit lähtee yhteistyöhön, koska näkee sen olevan oikea tie koripalloilun kehittämiseen Helsingissä. Pantterit tekee vahvaa juniorityötä ja haluaa olla vahvasti mukana yhteistyössä muiden alueen seurojen kanssa, perustelee toiminnanjohtaja Pekka Hartikainen Panttereista. 

Naisten I divisioona painottuu viikonloppuna käyntiin pyörähtävällä kaudella vahvasti Etelä-Suomeen. Kymmenen joukkueen sarjassa peräti seitsemän kuuluu Koripalloliiton eteläiseen alueeseen.  

- Kun kerran mestaruussarjassa ei pelaa yhtään helsinkiläistä joukkuetta, niin ainakin pääkaupungin mestaruudesta tässä pelataan, naurahtaa Pantterit/WB:n valmentaja Laakso.  

Muut helsinkiläisjoukkueet sarjassa ovat HNMKY, ToPo ja ToPo II, jonka lisäksi sarjassa pelaavat espoolainen Honka Akatemia, vantaalainen Puhuttaret ja Keravan Kori-80. Turun Riento, Tampereen Pyrintö ja MU/Hongikko Jyväskylästä edustavat sarjassa muuta Suomea. MU/Hongikko-joukkueen taustalta löytyy tuoreeseen helsinkiläisyhteistyöhön rinnastettava yhdistelmä Muuramen Urheilijoiden ja Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden välillä. 

Pantterit/WB kohtaa sarja-avauksessaan paikallisvastus HNMKY:n Kallahden palloiluhallissa sunnuntaina 12.10. Sarjan avauskierroksen muut ottelut ovat 12.10. Pyrintö-Puhuttaret, ToPo-ToPo II, MU/Hongikko-Kori-80, TuRi-Honka.



Lisätietoja: http://www.basket.fi/
 
23.3.2024 22:06 Naisten I divisioona

ToPo II, TuNMKY ja BC Nokia välieriin naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Naisten I divisioonan puolivälierissä Torpan Pojat II, Turun NMKY ja BC Nokia etenivät välieriin voittaen ottelusarjansa suoraan 2-0. Catz Lappeenranta taas tasoitti Puhuttaria vastaan pelattavat puolivälierät tilanteeseen 1-1.

21.3.2024 09:01 Naisten I divisioona

Kotijoukkueet nappasivat voitot naisten I divisioonan puolivälierissä

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona, kun Torpan Pojat II, Turun NMKY, BC Nokia ja Puhuttaret juhlivat kotivoittoja puolivälieräavauksissa.

18.3.2024 18:25 Miesten I divisioona B

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan puolivälierien sekä putoamisvälierien otteluohjelma on nyt julkaistu. Sekä puolivälierät että putoamisvälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

31.1.2024 08:05 Naisten I divisioona

BC Nokiaa naisten 1. divisioonassa valmentava Kucevic sai varoituksen

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokian naisten 1. divisioonajoukkueen päävalmentaja Denis Kucevicille varoituksen epäasiallisesta käytöksestä.

29.12.2023 16:30 Naisten I divisioona

Catzin Jokiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Catzin Maria Jokiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

8.11.2023 20:50 Naisten I divisioona

Pantterien Gibsonille yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Panttereiden päävalmentaja Matt Gibsonille yhden ottelun kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä naisten I divisioona -ottelussa.

7.10.2023 10:12 Naisten I divisioona

Naisten I divisioonan ottelut katsottavissa Koristv.fi:ssä – jokainen joukkue saa tulikasteensa sunnuntaina

Naisten I divisioona alkaa sunnuntaina 8.10. täydellä kahdeksan ottelun kierroksella, jossa jokainen sarjan joukkue saa tulikasteensa. Sarjassa pelaa kaikkiaan kuusitoista joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen lohkoon.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

Näytä lisää vastaavia