Karhu Basketin tappio Tampereella varmisti Vilppaalle runkosarjan piikkipaikan

3.4.2019 21:09 Kataja otti tärkeän kotivoiton, Ura taipui Turussa Kouvoille.

Pyrinnön takamies Jaylon Tate oli keskiviikkona Karhu Basketia vastaan iskussa. Kuva: Ville Vuorinen

Runkosarjan kolmostilaansa turvaava Tampereen Pyrintö kukisti Pyynikin parketilla vierailleen Kauhajoen Karhu Basketin 87–86 (47–43). Tappion myötä Karhu Basketin kahdeksan voiton putki nollaantui.

Pyrinnön voitto varmisti myös Salon Vilppaalle runkosarjan ykköstilan. Samalla Karhu Basketin asema runkosarjan kakkosena sai sinettinsä.

– Onnittelut Pyrinnölle voitosta. He olivat tänään tavallaan koko ajan askeleen vähän edellä. Se, mistä olen tyytyväinen, on, että meidän miesten asenne oli tänään tappion jälkeen hyvä. Vaikka me ollaan kuinka tahansa varmistettu paikkoja runkosarjassa, niin tappion pitää harmittaa aina ja se näkyi tuolla kopissa, Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso kiitteli.

Ilman Greg Manganoa Tampereella pelannut Karhu Basket oli alusta lähtien takamatkalla. Parhaimmillaan Pyrintö johti ottelua 14 pisteellä, kun taas Karhu Basketin johto käväisi vain yhdessä pisteessä.

– Todella tärkeä voitto meille Korisliigan tämän hetken ykkösjoukkueesta, joka oli hävinnyt ennen tätä matsia yhden pelin tämän vuoden puolella. Me aloitettiin tänään erittäin hyvin, mutta toisessa erässä vähän hukattiin sitä ja ruvettiin tekemään puolustuksessa hölmöjä juttuja. Tästä on kuitenkin mukava jatkaa ja tämä oli hieno voitto, Pyrintö-ikoni Antero Lehto linjasi.

Kaikkiaan ottelu oli kahden kärkijoukkueen kesken erittäin tasainen. Pyrintö onnistui pysymään loppuun asti askeleen vierailijaansa edellä, vaikka Karhu Basket osoitti jälleen sitkeytensä.

Pyrinnön ykkönen oli takamies Jaylon Tate (22/4). Kenneth Manigault (16/10/5s) ja Kevin Johnson Jr. (15/12/5s/3r) näyttivät taistelutahtoaan. Lehdon (10/1) kylmäpäiset suoritukset olivat ratkaisuhetkillä arvokkaita.

– Tietenkin helpottunut fiilis voitosta ja siitä, että saimme Lassin (Kilpinen) ja Anteron takaisin sairastuvalta. Tällainen voitto kovasta joukkueesta antaa meille varmasti itseluottamusbuustia jatkoon. Teimme kuitenkin puolustuksessa paljon virheitä – siinä näkyy, että meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja yhteisiä harjoituskertoja tällä joukkueella ei juurikaan ole.

Karhu Basketin tehot pakkautuivat aloitusviisikon harteille. Chris McKnight (23/7/4r) ja Rene Rougeau (16/8/5s) tehtailivat kelpo tilastot. Okko Järvi (14/4/3s) ja Bojan Sarcevic (14/4/3s) takoivat 14 pistettä mieheen.

Pyrintö matkaa lauantaina paikallisotteluun Nokialle. Kauhajoelle saapuu lauantaina kärkikamppailuun Salon Vilpas.

Ottelutilasto

Uralla vielä kaksi mahdollisuutta nousta sarjataulukon hänniltä

Kaarinan Ura Basket ei saanut helpotusta keskiviikon kotiotteluistaan sarjapisteiden muodossa, kun Kouvolan Kouvot oli Turussa vahvempi 66–92 (32–43).

Kun Uralla on Korisliigan runkosarjaa enää kaksi ottelu jäljellä, näyttää sarjanousijan asema vaikealta. Ura tarvitsee yhden voiton enemmän kuin tasapisteissä oleva Uudenkaupungin Korihait lopuista neljästä ottelustaan. Muutoin Uran kohtalona on kaksiosaiset karsintaottelua Divisioona A:n kakkosta vastaan.

– Kyllä tässä taktisessa valmiudessa nähtiin ihan valtava ero kahden joukkueen välillä. Heidän täsmällisyys omassa tekemisessä oli meille todella vaikeaa. Kaksi peliä jäljellä ja pitäisi molemmat voittaa, Uran päävalmentaja Kristian Palotie summasi.

Kouvot kohensi voitolla asemiaan pudotuspeleissä. Kouvot majailee sarjataulukossa sijalla seitsemän 17 voitollaan 36 ottelusta.

Keskiviikkona ensimmäisen eron joukkueiden välillä teki Kouvojen vahva ensimmäinen neljännes. Vain kahdeksan pistettä kasaan saanut Ura jäi heti avausjaksolla takaa-ajaksi.

Hyvillä keskimmäisillä neljänniksillä Ura nousi jo iskuetäisyydelle. Kouvot oli kuitenkin päätosjaksolla suorastaan ylivoimainen, 9–29.

Uran kokoonpanosta kolme pelaajaa nousi ylitse muiden: Trey Niemi (10/2/3s), Jesse Perry (16/18) ja Stephen Croone (20/5/3s).

Kouvoilta erottuivat etenkin Brian Asbury (25/6/3s) ja Tuomas Hirvonen (16/7/5s). Kouvot päätti huilauttaa viidestä ulkomaalaispelaajastaan tällä kertaa Thomas Gipson III:sta.

– Pelistä jäi hyvät fiilikset. Tuotiin viime viikonloppuna uutta vanhaa taktiikka ja välttämättä tämä ei ole Gipsonille ominaista. Saatiin Jesse Perry tänään ensimmäisellä puoliajalla tukalaan tilanteeseen. Hän ei uskaltanut katsoa koria ja oli passiivinen. Trey Niemi on aika huikea kaveri. Olen ilolla seurannut häntä tällä kaudella, täällä on ihan helmi kasvamassa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kehaisi.

Uralla on edessään pieni tauko, sillä seuraavan kerran joukkue pelaa ensi viikon lauantaina kotiparketillaan Katajaa vastaan. Kouvot saa jo nyt perjantaina vieraita Joensuusta.

Ottelutilasto

Katajalle tärkeät sarjapisteet kotiedun kannalta

Joensuun Kataja Basket ei antanut Lapuan Kobrille LähiTapiola Areenassa mahdollisuuksia voittoon, vaan Kataja juhli kotiyleisönsä edessä lukemin 87–74 (44–45). Kotivoitto oli siinä määrin selkeä, että Kobrat ei johtanut ottelua kertaakaan.

Helpotusta sairastuvalta kokoonpanoonsa saanut Kataja katkaisi voitolla kahden ottelun tappioputkensa. Kotietua puolivälieriin haaliva nousi samalla sarjataulukossa tasapisteisiin neljäntenä majailevan KTP-Basketin kanssa.

Keskiviikkoisen kamppailun ensimmäinen puolisko oli Katajan näpeissä. Ottelu alkoi kotijoukkueen 13 pisteen putkella, mutta Kobrat heräsi hiljalleen ja roikku iskuetäisyydellä. Puoliaikataukoon mennessä lapualaisten murheenkryyniksi muodostuivat vapaaheitot, kun kymmenestä yrityksestä onnistui ainoastaan kolme.

Toisella puoliajalla Kataja repäisi jo 20 pisteen johdon ja ottelu oli niin sanotusti paketissa. Kobrat kaunisteli loppulukemia vielä viimeisellä kympillä.

Ottelun tilastoja leimasivat runsaat hyökkäyslevypallomäärät, sillä Kobrat napsi niitä peräti 19 ja Katajakin 15 kappaletta.

Topias Palmi (15/3) jatkaa edelleen Korisliigan pistekuninkuuden metsästämistä. Vincent Simpson (14/1/3s) ja Kevin Bracy-Davis (14/4) toivat penkiltä korintekovoimaa.

Kobrien parhaat olivat Larry Anderson (18/4/6s) ja Zane Waterman (18/11).

Katajan runkosarjaurakka jatkuu perjantaina Kouvolassa. Puoduspeleihin mielivä Kobrat puolestaan pelaa runkosarjansa viimeisen vierasottelun sunnuntaina Uudessakaupungissa.

Ottelutilasto

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia