Karhu ja Bisons varmistivat Vilppaan pudotuspelipaikan

6.4.2013 Salon Vilppaalla oli lauantaina välipäivä Korisliigan runkosarjassa, mutta siitä huolimatta salolaiset sieppasivat toisen perättäisen pudotuspelipaikkansa, kun Lapuan Korikobrat ja Namika Lahti hävisivät vieraspelinsä Kauhajoella ja Loimaalla. Kouvolassa Kouvot kumosi vajaamiehisen LrNMKY:n.

Henri Hirvikosken Karhu nautiskeli voiton neljännestäkin "lakeuksien kamppailusta".

Matti Nuutisen Bisons hautasi Namika Lahden pudotuspelihaaveet.

Ikitehokas Gilberto Clavell nautiskeli Kouvojen voitossa LrNMKY:sta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti O. Koskinen.

Kauhajoen Karhu löylytti Pohjanmaan paikallispelissä Lapuan Korikobria helposti 101–70 (57–35). Kauhajokiset veivät näin nimiinsä kaikki neljä ”lakeuksien kamppailua”.

 

Korikobrilla ei ollut aseita Karhun ylivoimaa vastaan, vaan lapualaiset tipahtivat kyydistä täysin jo taukoon mennessä. Kun lapualaiset eivät onnistuneet aikaansaamaan ryhtiliikettä kolmannelle jaksolle lähdettäessä, Korikobrat saivat heittää hyvästit pudotuspelihaaveilleen.

 

– Pudotuspelin lähestyessä haluttiin nostaa intensiteettiä ja pitää se korkealla tasolla. Tässä onnistuttiin tänään hyvin, peli oli kovaa molemmissa päissä kenttää, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara iloitsi.

 

Karhun ykkönen oli jo taukoon mennessä 23 pistettä runnonut Haminn Quaintance (28/10/5 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia). J’Nathan Bullock (22/5) oli myös vireessä. Kotimaisesta osastosta Matias Ojala (12/2) säkitti korkeimmat pisteet.

 

Vain kahdella amerikkalaispelaajalla liikkeellä olleista Korikobrista Samuel Haanpää (16/6) oli tuttuun tapaan tehokkain.

 

Bisonsille helppo voitto Namika Lahdesta

 

Korikobrien tavoin myös Namika Lahden vasta viikko sitten heränneet playoff-haaveet haihtuivat lauantaina, kun liigakärki Nilan Bisons tyylitteli runkosarjan viimeisessä vieraspelissään helpon 94–73 (53–30)-voiton Namika Lahdesta.

 

Pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Bisons paukutti jo ensimmäisen kymmenminuuttisen päätteeksi taululle 29–15-lukemat ja kasvatti johtonsa parhaimmillaan 32 pisteeseen.

 

Martin Zeno (20/9/4 syöttöä), Matti Nuutinen (18/5/3 blokkia), Ryan McDade (15/7) ja uskomatonta kolmosputkeaan yhä jatkava Jeb Ivey (15/1/14 syöttöä) muodostivat biisonilauman kärkinelikon.

 

Lahtelaisista Korisliigan maaliskuun pelaaja Emmanuel Holloway (20/5) säkitti korkeimmat pisteet ja Valtteri Mäkäläinen (13/11/4 syöttöä) kietaisi tupla-tuplan.

 

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta enää kierros, on Salon Vilpas hakenut voiton enemmän kuin Korihait, Lapua ja Lahti.

 

Vaikka Vilpas häviäisi viimeisellä kierroksella ja Korihait, Lapua ja Lahti nousisivat salolaisten kanssa tasavoittoihin, olisivat salolaiset silti pudotuspeleissä paitsi neljällä voitollaan Korihaista, myös Lapuaa ja Lahtea vastaan pelaamiensa keskinäisten otteluiden voitoillaan ja kyseisten otteluiden edullisella korisuhteellaan.

 

Kouvot löylytti vajaamiehistä LrNMKY:a

 

Lauantaina pelattiin myös runkosarjasijoitusten kannalta merkityksetön ottelu, jossa kuudenneksi runkosarjassa päätyvä Kouvolan Kouvot otti seitsemänneksi sijoittuvasta Lappeenrannan NMKY:sta 94–72 (50–37)-kotivoiton.

 

Kouvot otti pelin komentoonsa alusta asti. Kotivoittoa avitti vierasjoukkueen vajavaisuus, kun LrNMKY:n aloitusviisikon pelaajista puuttuivat pitkäaikaispotilas Clifton Jonesin lisäksi kuumeinen Jason Conley ja jalkavaivainen Greg Logins.

 

Kouvoista Gilberto Clavell (24/9), LaMarr Greer (16/3/7 syöttöä), Chris Hester (16/2/3 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (15/2/3 syöttöä) muodostivat neljän kovan suoran.

 

LrNMKY:sta Matt Gibson (19/6/5 syöttöä) oli tehokkain. Henri Välimaa (15/2) ja Anttoni Tapio (13/2) käyttivät peliminuuttinsa hyödykseen.


(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia