Kataja raateli Karhun

30.10.2011 Joensuun Kataja jatkoi Korisliigan tappiottomia kotipelejään ottamalla sunnuntaina helpon voiton liigan kärkipään joukkueisiin lukeutuvasta Kauhajoen Karhusta lukemin 94–79 (50–42). Illan toisessa ottelussa Tampereen Pyrintö nousi vaikean alun jälkeen Lappeenrannan NMKY:n ohi 89–98 (50–39).

Sami Lehtorannan Kataja jatkoi kotivoittojensa sarjaa.

Antwine Williams oli tikissä Pyrinnön kaataessa LrNMKY:n. Kuvat: Francois Perthuis.

Yhä vajaalla miehistöllä pelannut Karhu antoi ensimmäisellä puoliskolla hyvän vastuksen etenkin kaukoheittopelillään, kun vieraat upottivat 14 kolmen pisteen heitostaan kahdeksan koriin. Myös Kataja osui hyvin kotikoreihin kuudella kolmosellaan, jotka johdattivat kotijoukkueen kahdeksan pisteen taukojohtoon.

Peli ratkesi kolmannella jaksolla, kun Karhun voimat ehtyivät ja Kataja vei kymmenminuuttisen 22-9.

– Olimme alussa askeleen myöhässä, mutta vauhdikkaan pelin edetessä vastustaja näytti joutuvan vajaalukuisena vaikeuksiin, tiivisti Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Kotijoukkueesta ylsi seitsemän miestä kaksinumeroisiin pistelukuihin, tehokkaimpina B.A. Walker (21/7/4 syöttöä) ja Sami Lehtoranta (16/2/2 blokkia). Jared Newson (14/11) keräsi tupla-tuplan.

Seitsemän tuntia matkustaneesta ja seitsemällä miehelä pelanneesta Karhusta parhaiten onnistuivat Kelly Beidler (20/8/3 riistoa/3 blokkia), Eldar Skamo (11/2) ja Casey Reed (10/7). Reed lomittaa Todd Hendleytä, joka on sairaslistalla Vesa Mäkäläisen ja Ilkka Vuoren tavoin.

LrNMKY piinasi Pyrintöä

Vasta kaksi peliä tällä kaudella voittanut Lappeenrannan NMKY piinasi kotipelissään Tampereen Pyrintöä puolen ottelun ajan. Hallitseva mestari otti kuitenkin neljännen perättäisen voittonsa 89–98 (50–39)-tuloksella.

Kotijoukkue aloitti railakkaasti viemällä ensimmäisen viisiminuuttisen 15-3 ja ensimmäisen jakson 28–14. Isäntien vire kesti huimaan heittonäytökseen intoutuneen Tyler Tiedemanin johdolla puoliaikaan asti, johon mennessä amerikkalaislaituri oli ehtinyt pommittaa peräti 26 pistettä.

Tahti muuttui kolmannella jaksolla, jonka Pyrintö voitti 32–14 uskomattomalla heittosuorituksella: joukkueen kaikki pelitilanneheitot upposivat koriin. Päätösjaksolla LrNMKY ei päässyt enää seitsemää pistettä lähemmäs.

– Joukkue luuli alussa, että voitto tulee pelkällä näyttäytymisellä. Vastustaja rankaisi siitä, mutta tauon jälkeen otimme itseämme niskasta kiinni, aloimme puolustaa ja pääsimme matsiin mukaan. Huonoa puolustustamme rankaissut Tiedeman saatiin kiinni ja heittokin alkoi pudota, kertasi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Antwine Williams (25/5/3 syöttöä) ja Damon Williams (20/6/4 syöttöä). LrNMKY:sta Tyler Tiedeman (36/6/3 syöttöä) sivusi liigakauden piste-ennätystä saaden tukea Lawrence Hammilta (21/10).

(STT)

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.