Keravan Energia Team haki avausvoittonsa

14.10.2012 Kaudella 2011/12 SM-sarjan avausvoittonsa vasta tammikuussa hakenut Keravan Energia Team pääsi tällä kaudella avausvoiton makuun jo neljännellä runkosarjaottelussaan päihittämällä Hyvinkään Pontevan kotonaan 95–83 (59–47). Lappeenrannan Catz ja Tapiolan Honka jatkoivat puolestaan tappiottomien ottelujen sarjaansa.

Rosetta Adzasu ja Keravan Energia Team pääsivät nautiskelemaan kauden avausvoitosta.

Hanna Vapamaa upotti 18 pistettä Catzin jatkaessa voittoputkeaan.

Melissa Jelteman Honka haki voiton nyt Nokialta.

Erika Lagerstedtin kolmoset katkaisivat ToPon selkärangan Äänekoskella.

Henna Salomaa latoi 23 pistettä Alun kukistaessa HoNsUn. Kuvat: Francois Perthuis, Äänekosken Huima & Matti O. Koskinen.

Keravan Energia Team oli karata Hyvinkään Pontevalta jo ennen taukoa, mutta päätösjakson alussa hyvinkääläiset olivat kuroneet tiensä yhden pisteen päähän (73–72). Seuraavan viiden minuutin aikana Ponteva sai piinkovassa keravalaispuolustuksessa kuitenkin aikaiseksi vain viisi pistettä kotijoukkueen karatessa 88–74-johtoasemaan.

Tehopelaajat Rosetta Adzasu (26/5/4 syöttöä/5 riistoa) ja Roosa Lukkarinen (19/7/5 riistoa) tekivät jälleen hurjaa työtä keravalaisille. Earlysia Marchbanks (11/13) järjesti puolestaan kotiyleisönsä edessä kelpo debyytin.

Pontevan kolme ylitse muiden olivat Anni Jämsä (21/2/3 syöttöä), Amber Land (19/25) sekä Kathlyn Varno (17/10), joka tosin menetti myös palloa kymmenen kertaa.

Catzin voittoputki neljän ottelun mittainen

Hallitseva mestari Lappeenrannan Catz on hirmuiskussa. Eilen Äänekosken Huimaa runnellut kissalauma pöllytti tällä kertaa Turun Rientoa vieraskentällä ottelussa, joka päättyi selkeään vierasvoittoon 64–93 (19–45).

Sarjanousija Riento sai tuta mestarijoukkueen iskuvoiman heti avausminuuteilla, kun Catz porhalsi seitsemässä minuutissa 3-16-johtoon. Catz kasvatti tukahduttavalla joukkuepuolustuksellaan johtonsa parhaimmillaan 37 pisteeseen.

Amerikkalaiset Alexandria Anderson (20/6/4 syöttöä/3 riistoa) ja Chandrea Jones (14/3/4 syöttöä/6 riistoa/2 blokkia) yhdessä Hanna Vapamaan (18/6) kanssa olivat Catzin terävimmät. Callan Taylor (31/15/3 riistoa) oli Riennon kaikki kaikessa.

Yllättäjä-Hongan peli kulkee

Tappiottomana SM-sarjassa jatkaa myös Jussi Laakson valmentama Tapiolan Honka, joka venytti voittoputkensa kolmanteen otteluun. Nuori Honka haki tällä kertaa voiton vieraskentällä BC Nokian kustannuksella 78–91 (39–48).

Koko kymmenen pelaajan kokoonpanoaan käyttänyt Honka pimitti nokialaisilta kaiken heittotilan puolustuksellaan ja kasvatti johtoaan nopeilla hyökkäyksillä ja korin alta. Takapelaaja Melissa Jeltema (32/11/3 riistoa/2 blokkia) jatkoi huikeaa kauttaan, ja 16-vuotias Tuuli Menna (21/9) tekee yhä tuloaan naisten SM-sarjan eturiviin. Uusi amerikkalaisvahvistus Jordan Murphree (14/8/3 syöttöä/3 riistoa) pelasi hyvät minuutit.

Nokialaisista Amani Franklin (14/7) ja Katri Menna (13/3/5 syöttöä) kahmivat parhaat teholukemat.

Lagerstedtin kolmoset veivät Huiman karkuun ToPolta

Äänekoskella kotijoukkue Huima haki hieman yllättäen pisteet Torpan Pojilta lukemin 85–73 (45–37).

Tasainen ottelu kääntyi äänekoskelaisille päätösjaksolla, jolloin pääosaan nousi Huiman 21-vuotias laitahyökkääjä Erika Lagerstedt. Tulostaulun näyttäessä Huimalle 63–60-tilannetta ulvotti Lagerstedt kotiyleisöä pommittamalla kolme kolmosta putkeen ja viemällä kotijoukkueen kymmenen pisteen karkumatkalle.

Lagerstedtin (14/0) lisäksi Huiman terävimmät olivat Jasmin Holliday (27/6/4 syöttöä/6 riistoa), Kenya Robinson (15/17/5 syöttöä) sekä SM-sarjan toiseksi nuorin pelaaja, vasta 14-vuotias Riina Kärkkäinen (16/2). Ensimmäisen ottelunsa pelannut Swayze Black (8/10) jäi kahden pisteen päähän tupla-tuplasta.

ToPolta Niina Laaksonen (27/12) oli erinomainen, ja Vilma Kesänen (13/4/7 syöttöä) antoi kelpo näytöt pelinrakentajana.

Alku hallitsi toista puoliaikaa HoNsUa vastaan

Forssassa Alku palasi voittojen tielle Peli-Karhuja vastaan kärsityn murskatappion jälkeen kukistamalla HoNsUn pistein 82–66 (40–42).

Terävästi aloittanut HoNsU johti toisen jakson alussa lukemissa 19–25, mutta ottelun edetessä Alun leveämpi rotaatio käänsi pelin kotijoukkueelle. HoNsU sai tauon jälkeen aikaiseksi vain 24 pistettä Alun tehokolmikon Henna Salomaa (23/3/3 syöttöä/4 riistoa)-Juta Jahilo (19/9)-Sarah Miles (17/7/5 syöttöä) lisätessä johtoa.

HoNsUn parhaat olivat Minna Sten (22/14/3 blokkia) ja Nia Jackson (17/1).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.