Korisliigan pronssit Kouvolaan

28.4.2010 Kouvot otti seurahistoriansa ensimmäiset pronssimitalit, kun se voitti keskiviikkona Korisliigan pronssiottelussa Kouvolassa KTP:n pistein 86-73 (42-45). Kouvoilla on aiemmilta kausilta mitalitilillään kolme kultaa ja kolme hopeaa.

Ville Kaunisto auttoi 21 pisteellään Kouvot pronssille.

Pronssi oli Kouvojen historian ensimmäinen. Aiemmin seura on huuhtonut kolme kultaa ja kolme hopeaa.

Uusia haasteita uralleen hakevalle Kouvot-luotsille Jukka Toijalalle mitali oli jo yhdeksäs, kun ynnätään peli- ja valmennusurien saavutukset. Kuvat: Matti Koskinen.

Kouvot hallitsi pronssipeliä toisen jakson alkupuolelle 35-26 -tilanteeseen asti. Sen jälkeen KTP sai pelistä otteen ja pystyi kääntämään itselleen kolmen pisteen taukojohdon. KTP voitti toisen neljänneksen 27-14.

Kouvot tasoitti pelin kolmannen jakson alkupuolella, mutta KTP johti vielä viimeisen kerran jakson puolivälissä 55-57 -tilanteessa. Kouvot nousi jakson lopussa kuuden pisteen johtoon ja viimeisellä neljänneksellä kotijohto kasvoi kohti lopullista 13 pisteen eroa.

Kouvojen tasaisen tehokvartetin muodostivat 21 pistettä heittäneet Ville Kaunisto ja Kyle Shiloh, 17 pisteestään 15 jo taukoon mennessä nakannut Antti Kanervo sekä 16 pistettä kerännyt Ajene Moye.

- Moye istui teknisen virheensä jälkeen penkillä suurimman osan kolmannesta jaksosta, jolloin muu joukkue osoitti suuruutensa. Puolustuksemme toimi lopussa hyvin ja se mahdollisti voittomme, kommentoi pelaaja- sekä valmentajauransa yhdeksännen SM-mitalin nyt pokannut valmentaja Jukka Toijala, joka ei valmenna Kouvolassa enää ensi kaudella.

Toijala ei tuntenut vielä pelin jälkeen haikeutta.

- Ehkä sekin tunne vielä tulee, mutta nyt olen ennen kaikkea iloinen siitä, että päätimme kauden voittoon ja saimme mitalit.

KTP:stä pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin yhdysvaltalaistrio, josta puuttui harjoituksissa kylkiluun murtuman saanut Eric Washington. Pitkästä aikaa pelannut Isaac Spencer nosti 21 pistettä, joista 15 jo taukoon mennessä. Ian Young heitti 16 ja Ryan McDade 14 pistettä.

– Pelasimme 25 minuuttia hyvin, mutta viimeistä varttia Kouvot hallitsi. Kouvot oli meitä parempi jo runkosarjassa, joten ansaitsi mitalit siinäkin mielessä, totesi KTP:n valmentaja Ray Ailus.

Lue myös seuraavat

Lisätiedot: Ottelutilastot

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia