Koskelainen: ”Talent Camp -leirityksessä on onnistuttu erinomaisesti”

9.3.2010 Maamme tulevaisuuden koripalloilijoista 19 kokoontui 24.2.–3.3. Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle kolmannelle Talent Camp -leirille. Leirillä harjoiteltiin tutuiksi tulleiden teemojen, 3-uhkatilanteesta tehtävien hyökkäysvalintojen, lisäksi pallottoman screen -tilanteen hyödyntämistä sekä roolinvaihtopelaamista.

Opetusministeriön tukema Talen Camp -leiritys on onnistunut erinomaisesti ja erityisesti pelaajille tulee kiitosta kovasta panostamisesta omaan kehitykseensä.

- Leirityksen positiiviset vaikutukset alkavat näkyä. Määrällisesti riittävä, laadukas ja painopisteittäin rakennettu harjoittelu, yhteistyö seuravalmentajan kanssa sekä näitä tukeva urheilullinen ympäristö ovat auttaneet pelaajia kehittämään itseään urheilijana sekä lisäämään omaa ymmärrystään koripallosta kuluneen kauden aikana, luonnehtii Nuorten Olympiavalmentaja Antti Koskelainen leiritystä.

Koripallon tukitoimiharjoittelun puolella mentiin myös isoin harppauksin eteenpäin. Koripallossa tarvittavien ominaisuuksien kehittämisestä koripallosalin ulkopuolella Talent Camp -leireillä on vastannut pitkään nuorten maajoukkuevalmennuksessa mukana ollut Jarmo Dementjeff.

– Koskaan urani aikana eivät pelaajat ole olleet näin valveutuneita fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä tässä ikävaiheessa. Leirityksen aikana tehdyt toistot ja perusteiden opettelu on alkanut tarttua, Dementjeff kertoo.

Suurimman työn ovat tehneet toki pelaajat. Talent Camp -leirityksessä olleet pelaajat ovat viettäneet yhteensä 24 vuorokautta Vierumäellä tällä kaudella.

- On vaatinut nuorelta pelaajalta paljon sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä käydä tämänkaltainen leiritys läpi keskellä omaa sarjakautta, koulun lomia siihen uhraten. Nousu kansainväliselle huipulle tosin ei synny kotisohvalla istuen. Pelaajat ovat todella laittaneet itsensä likoon oman kehittymisensä eteen. Tämä onkin kaikista merkittävin tekijä pelaajaksi kehittymisessä. Valmennuksen tehtävä on luoda siihen parhaat mahdolliset olosuhteet. Tässä Talent Camp -leirityksessä on onnistuttu erinomaisesti, päättää Koskelainen.

Opetusministeriö tukee leiritystä. Talent Camp -leiritykseen myönnetty tuki on osa Opetusministeriön lasten ja nuorten liikuntaohjelman kolmatta vaihetta, jonka yhtenä painopisteenä on lasten ja nuorten kilpaurheilun kehittäminen.

 
24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Näytä lisää vastaavia