KTP ja Bisons lunastivat paikkansa Korisliigan finaaleissa

2.5.2013 Hallitseva mestari Nilan Bisons ja Suomi-koriksen historian menestyksekkäimpiin joukkueisiin kuuluva KTP hakivat kolmannet ja ratkaisevat välierävoittonsa torstain neljänsissä osaotteluissa. KTP kuritti Jonte Flowersin loukkaantumisen hidastamaa Katajaa 73–60 (37–30) ja hurmioalulla neljännen osaottelun aloittanut Bisons selvisi Karhun loppurynnistyksestä 78–85 (34–45)-voittoon.

Antwine Williamsin KTP tuuletteli loppuunmyydyn Steveco Areenan juhlistaessa finaalipaikkaa.

Devonne Giles vei korin alla selkävoiton Vesa Mäkäläisestä.

Martin Zenon Bisons haki ratkaisevan välierävoiton Kauhajoelta.

Kaikkensa antaneen Giordan Watsonin Karhu lähtee pronssiotteluun Joensuuhun.

Jeb Iveyn ja Martin Zenon Bisons aloittaa Korisliigan finaalit kotonaan Loimaalla ensi tiistaina. Kuvat: Matti O. Koskinen & Tytti Nuoramo.

KTP:n ensimmäinen finaalipaikka 19 vuoteen alkoi varmistua neljännen jakson puolivälin lähestyessä, kun Timo Heinosen ja Bojan Sarcevicin perättäiset kolmoset kasvattivat kotkalaisjohdon kuudesta pisteestä (56–50) kahteentoista (62–50).

 

Välierävoiton loppusoolon rummutti yksinoikeudella KTP-kasvatti Michael Pounds, jonka rohkea layup ja kaukaa lähtenyt kolmonen nostattivat kotkalaisyleisön seisaalleen viisi minuuttia ennen loppua. KTP siirtyi Poundsin koreilla 17 pisteen johtoon ja kotkalaisyleisön joukossa suosiotaan osoitti Michael Poundsin isä Larry, joka kuului KTP:n 1980/90-lukujen mestaruusvuosien pääarkkitehteihin.

 

Kotkalaisyleisö tuuletteli pitkään kaivattua finaalipaikkaa estoitta, mutta parketin tasalla meno oli hillitympää: hymysuiset kotkalaiset painottivat, että työ on vielä kesken.

 

– Pienet asiat ratkaisivat; yksittäiset levypallot, yksittäiset puolustukseen paluut, yksittäiset nopeat hyökkäykset. Puolustuksemme oli tänään kohtuullisen hyvää ja seitsemän miehen perusrotaatiostamme kaikilta tuli onnistumisia. Parannettavaa jäi vielä, mutta onnellinen pitää olla, kun finaaleihin mentiin, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kuittasi.

 

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen jakson puolivälissä, kun Katajan ykkössyömähammas Jonte Flowers loukkasi olkapäänsä. Katajan peli sekosi hyökkäyspäässä eikä KTP epäröinyt käyttää tilaisuuttaan. KTP siirtyi toisen jakson lopussa seitsemän pisteen taukojohtoon ja kuittasi kolmannen jakson alun komeasti 9-0.

 

Petri Virtanen aiheutti vielä sydämentykytyksiä kotkalaiskatsomossa tuomalla Katajan kuuden pisteen päähän ennen kuin KTP otti pelin lopullisesti haltuunsa.

 

– KTP oli aktiivisempi ja voitti roskapalloja. Flowersin olkapää lähti pois paikoiltaan ja sieltä hajoili jotain, mutta pelin henki on, että niillä mennään, ketkä on käytössä, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala totesi pettyneenä.

 

Kotkalaisista Devonne Giles (18/10/6 syöttöä) ja Sefton Barrett (16/9) nakuttivat korkeimmat pisteet. Bojan Sarcevic (10/7/3 syöttöä/3 riistoa) oli aktiivinen molemmissa päissä kenttää, ja kaksinumeroisille ylsi myös Timo Heinonen (10/7).

 

Pronssiotteluun suuntaavasta Katajasta tasolleen nousivat hetkittäin vain Johnell Smith (16/1/4 syöttöä), avauspuoliskolla tarkasti heittänyt Antti Kanervo (11/3) ja joukkueen kolmannella jaksolla herätellyt Petri Virtanen (9/4). Sami Lehtoranta (6/3) ja Dan Coleman (4/3) jäivät korin alla kotkalaispuolustuksen sumppuun.

 

Bisons selvisi piinasta, haki toisen finaalipaikkansa

 

Kotkalaisten seuraksi ensi viikon tiistaina alkaviin finaaleihin selvitti tiensä hallitseva mestari Nilan Bisons, joka rutisti kolmannen ja ratkaisevan välierävoiton Kauhajoella tiukkojen vaiheiden jälkeen pistein 78–85 (34–45).

 

Bisons oli kesyttää Karhun jo avausjaksolla, kun loimaalaiset pääsivät taivaalliseen heittovireeseen amerikkalaistaitureidensa Martin Zenon ja Jeb Iveyn johdolla. Zeno pussitti 10 ja Ivey 13 pistettä, kun Bisons vei neljännen välieräottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia mykistävästi 4-26.

 

Loimaalaiset johtivat parhaimmillaan 26 pisteellä, eikä Karhu näyttänyt tokenevan ennen kuin vasta taukoa edeltäneellä neliminuuttisella, kun Giordan Watson toi kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuillaan pohjanmaalaiset väkisin 21 pisteen takaa 11 pisteen päähän.

 

Kolmannella jaksolla Bisonsin johto heitteli 6-12 pisteessä ja neljännen jakson alussa Bisons näytti taas ratkaisevan ottelun ampaisemalla 61-74-johtoon. Träppäävä, prässäävä ja raatava Karhu jatkoi kuitenkin jahtiaan ja nousi Giordan Watsonin ja J’Nathan Bullockin koreilla kolmen pisteen päähän (76-79) kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua.

 

Bisonsin aikalisän jälkeen Bisonsin Ryan McDade taisteli hyökkäyslevypallosta kaksi pistettä, ja viime hetkillä loimaalaiset painostivat kotijoukkueen ratkaiseviin pallonmenetyksiin. Matti Nuutinen ja Ryan McDade saivat kunnian nostaa finaalipaikan varmistaneet korit.

 

– Totta kai saimme itsellemme lepopieluksen vauhdikkaan alun jälkeen, mutta tiesimme, ettemme voi luottaa sen kestävän loppuun asti. Puhuimme kopissa, että Karhu tulee vielä rinnalle, ja he tulivat, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson mietti.

 

– Hurmosalun jälkeen hyökkäyksemme yskähteli, mutta saimme pari tärkeää koria, kun niitä eniten tarvitsimme. Lisäksi puolustuksemme oli taas tärkeissä kohdissa erinomaista. Vaihdoimme jokaisen screenin ja painostimme palloa herkeämättä. Hyökkäyksellä voi voittaa yksittäisiä otteluita, mutta puolustus voittaa mestaruuksia, jatkoi Gibson.

 

Martin Zeno (32/9/3 riistoa) nakutti voittajien korkeimmat pisteet. Jeb Ivey (21/5) piti ihailtavasti hermonsa Karhun prässätessä pallollista ja Ryan McDade (10/15) oli korinalustan ylivoimainen kuningas.

 

Karhun paras oli viimeisillä voimillaan joukkueensa voiton eteen taistellut Giordan Watson (30/5). Haminn Quaintance (12/5/4 riistoa/3 blokkia) ja J’Nathan Bullock (13/7) nakuttelivat myös kaksinumeroiset pisteet Karhulle, joka suuntaa ensi viikon keskiviikkona Joensuuhun pronssiotteluun.

 

Bisons ja KTP pelaavat Korisliigan kevään 2013 ensimmäisen finaaliottelun Loimaalla tiistaina 7. toukokuuta.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia