Kymenlaakson herruus KTP:lle

1.2.2012 Kotkalainen KTP otti Korisliigassa nimiinsä Kymenlaakson herruuden haettuaan toistamiseen tällä kaudella voiton Kouvolasta. KTP kaatoi Kouvot keskiviikkona 70–62 (39–35). Illan muut voittajat olivat Joensuun Kataja, Nilan Bisons, Salon Vilpas ja Tampereen Pyrintö.

Antonio Crockerin KTP kaatoi Kouvot.

Petri Virtasen Kataja taittoi ToPon kotonaan.

Jeb Ivey ja "Piisonit" hakivat vieraspisteet Lappeenrannasta.

"Manu" Holloway komensi Salon Vilppaan pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Antwine Williams ja Tampereen Pyrintö hakivat täpärän voiton Lahdesta. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis, Eveliina Toivola & Tytti Nuoramo.

Kotkalaiset johtivat otteluaan Kouvoja vastaan suurimman osan ajasta ja venyttivät kolmannen jakson lopulla johtonsa vieraiden tavoittamattomiin.

– Pelin tasomme heilahteli liikaa, mutta voitto toki kelpasi. Ero syntyi toisella puoliskolla, kun saimme puolustukseen lisää aggressiivisuutta, kertasi KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen.

KTP:n tehokkaimpia olivat Antonio Crocker (17/8/3 syöttöä/3 riistoa) ja Timothy Blue (14/7/2 blokkia).

– KTP oli niin paha kuin arvelimmekin ja ansaitsi voittonsa. Se vei roskapallot meitä innokkaammin, kuittasi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Antto Nikkarinen (11/5/3 riistoa) palasi nilkkavammansa jälkeen Kouvojen pelinrakentajaksi, mutta Josh Gonner oli yhä sivussa. Isännistä edukseen erottui Antoine Jordan (19/7).

ToPo lähellä yllätystä Joensuussa

Helsinkiläinen ToPo haki yllätystä liigajohtaja Joensuun Katajan kotihallista viime hetkiin asti. Tuore Cupin mestari Kataja otti kuitenkin kuudennen peräkkäisen voittonsa päihittäen ToPon 96–91 (45–40).

ToPo johti vielä runsas minuutti ennen loppua 84–81, kunnes B.A. Walker ja Jared Newson käänsivät kotijoukkueelle 88–84-johdon. Timo Heinosen kavennuskolmosen jälkeen oli Petri Virtasen vuoro nakutella kotivoitto vapaaheitoilla.

– Molemmat esittivät hyvää heittopeliä ja voitto olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Me upotimme viimeisen kymmenminuuttisen aikana kaikki 22 vapaaheittoa ja ToPo upotti sitä ennen kovia kolmosia, jakoi kehuja Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Katajan tasaisen tehokvartetin muodostivat Jared Newson (17/12), Petri Virtanen (17/3/3 syöttöä), B.A. Walker (16/5/4 syöttöä) ja Antti Kanervo (16/1). Pelituulella oli myös Sami Lehtoranta (11/10).

ToPon parhaat olivat maajoukkuemiehet Hanno Möttölä (19/4/2 blokkia) ja Kimmo Muurinen (17/5).

Bisonsille pisteet Lappeenrannasta

Loimaalainen Nilan Bisons hävisi edellisellä vierailullaan Lappeenrannassa, mutta kuittasi nyt syksyn tappionsa hakemalla kotivoiton pistein 67–79 (31–38).

LrNMKY pysyi liigakakkosen kyydissä kolmannen jakson puoliväliin. Päätösjakson alussa vierasjohto kasvoi ratkaisevasti 15 pisteeseen.

Kovaa puolustaneen Bisonsin parhaat olivat Jeb Ivey (16/6) ja Martin Zeno (16/6/5 syöttöä). LrNMKY:n tehomiehet olivat Lawrence Hamm (19/8) ja Tyler Tiedeman (14/4).

Vilpas Länsi-Suomen ykkönen

Salon Vilpas nousi rymisten pudotuspeliviivan päälle kukistettuaan täpötäydessä Salohallissa Uudenkaupungin Korihait 66–56 (41–33).

Vilpas piti pitkään kymmenen pisteen molemmin puolin liikkunutta johtoaan. Korihailla oli viimeinen iskun paikka pari minuuttia ennen loppua, kun se pääsi viiden pisteen päähän lukemissa 61–56. Viimeisillä minuuteilla Vilpas piti kuitenkin Korihait vailla pisteitä.

Vilppaan tehopariksi nousivat Emmanuel Holloway (16/4/6 syöttöä/3 riistoa) ja Allen Durham (14/15/3 syöttöä/4 riistoa). Korihaista yli kymmenen pisteen pääsivät Cory Johnson (14/7) ja Mikko Jalonen (13/2/3 syöttöä/6 riistoa).

Pyrinnölle täpärä voitto Lahdesta

Tampereen Pyrintö haki Lahdesta täpärän voiton kukistamalla Namika Lahden 83–86 (38–45).

Pyrintö johti ottelua lähes täydet 40 minuuttia, mutta kotijoukkue kiri vain puoli minuuttia ennen loppua pisteen päähän. Ottelun ratkaisukorin upotti lopulta Pyrinnön Kenneth Lowe.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Antwine Williams (26/3) ja Damon Williams (24/5/5 syöttöä). Namikan parhaat olivat Brant Bailey (23/5), Malik Moore (19/9/6 syöttöä) ja Ryan Brooks (16/2/4 syöttöä).

(STT)

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.