Lauri Markkanen BWB-maailmanleirille, NBA:n All Star –tapahtumaan

12.2.2015 17:37 Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Lauri Markkanen, 17, matkustaa viikonlopuksi New Yorkiin kovaan seuraan. Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva ja HBA-Märskyssä pelaava Markkanen on saanut kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämän Basketball Without Borders -maailmanleirille, jonne saapuu huippuprospekteja ympäri maailman. Tapahtuma on nivottu NBA:n oman All Star –viikonlopun yhteyteen.

Lauri Markkanen sai Euroopan leirin perusteella kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämälle Basketball Without Borders -maailmanleirille.

New Yorkissa pidettävällä maailmanleirillä Markkanen pääsee testaamaan taitojaan joukossa, johon on kutsuttu pelaajia 24 eri maasta.

HoNsU-kasvatti Markkanen opiskelee tällä hetkellä Mäkelänrinteen Urheilulukiossa ja pelaa HBA-Märskyssä.

Lauri Markkanen on todellisen urheiluperheen jäsen. Hänen isänsä on maajoukkuelegenda Pekka Markkanen (kuvassa). Kuvat: FIBA Europe & HBA & Tomi Kaminen.

211-senttinen Markkanen osallistui Basketball Without Bordersin (BWB) Rooman leirille viime kesäkuussa ja ansaitsi otteillaan kutsun BWB-maailmantapahtumaan.

New Yorkissa 13.-15. helmikuuta järjestättävälle maailmanleirille on kutsuttu kaikkiaan 39 iältään 16–18-vuotiasta pelaajaa yhteensä 24 maasta, jotka harjoittelevat NBA- ja FIBA-pelaajien ja -valmentajien johdolla. Leirin vetäjiin kuuluvat mm. Danilo Gallinari (Denver Nuggets/Italia), Gorgui Deng (Minnesota Timberwolves/Senegal), Steven Adams (Oklahoma City Thunder/Uusi-Seelanti) sekä Tiago Splitter (San Antonio Spurs/Brasilia).

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. New Yorkiin nyt koolle kutsuttu maailmanleiri on laatuaan ensimmäinen.

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen valittiin kaudella 2012/13 B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi, ja viime kaudella Markkanen debytoi miesten Divarissa BC Jyväskylän paidassa. Tällä kaudella Markkanen on edustanut HBA-Märskyä miesten Divari B:ssä ja Nuorten Euroopan liigassa, EYBL:ssä.

Tammikuussa Markkanen nimettiin kansainvälisen Baltic Sea Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) 18-vuotiaiden poikien sarjassa, kun hän johti Suomen turnausvoittoon 20,3 pisteen, 7,3 levypallon, 2,3 riiston ja 1,0 syötön ottelukeskiarvoillaan.

Markkanen kuuluu nimekkääseen urheiluperheeseen, sillä hänen isänsä Pekka Markkanen kuuluu Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin niin maajoukkue- kuin seurajoukkuetasolla ja äitinsä Riikka Markkanen (os. Ellonen) on pelannut neljä kautta naisten pääsarjassa sekä kolme naisten maaottelua.

Lauri Markkasen veljistä Miikka Markkanen on pelannut urallaan 15 nuorten koripallomaaottelua ja Eero Markkanen siirtyi viime vuonna legendaarisen jalkapallojoukkue Real Madridin kakkosjoukkueeseen Castillaan Espanjan kolmeksi korkeimmalle sarjatasolle.

HBA ponnahduslautana

- On upeaa Laurin ja hänen uransa kannalta päästä mittaamaan osaamistaan parhaita ikäisiään vastaan näinkin hienossa ja tarunhohtoisessa ympäristössä, sanoo HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen.

- Lauri kehittyy koko ajan pelaajana ja urheilijana. Hänellä on perheen suomana erinomaiset lähtökohdat, mutta taustalla on myös paljon intohimoista harjoittelua, hyviä olosuhteita ja matkan varrella vaikuttaneita hyviä neuvonantajia, pohtii Koskelainen.

Markkanen opiskelee parhaillaan Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja harjoittelee HBA-Märskyn joukkueessa. Koskelaisen ohella HBA:n valmentajina ovat nuoria auttamassa Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä sekä Susijengin pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Jussi Hirvonen. Möttölä oli valmentajana myös Rooman BWB-leirillä viime syksynä NBA:n kutsumana.

Helsinki Basketball Academy (HBA) toimii lukiovaiheessa Mäkelänrinteen urheilulukiossa sekä yläkouluvaiheessa Pohjois-Haagan yhteiskoulussa. HBA:n tehtävänä on edesauttaa potentiaalisten nuorten suomalaiskoripalloilijoiden nousua kohti kansainvälistä huippua. HBA:n ”ponnahduslautaa” ovat ehtineet jo hyödyntää mm. USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ensimmäistä kauttaan pelaavat Oskar Michelsen (Davidson Wildcats) ja Julius Rajala (Loyola-Chicago Ramblers) sekä NAIA-sarjaan siirtynyt Mika Nuolivirta (Freed-Hardeman).

- Opiskelun ja koripalloharjoittelun saumattomuus näyttää kiistämättä toteutuvan myös Laurin eduksi. On ensiarvoisen tärkeää, että pystymme Suomessa jatkossakin varmistamaan vastaavien urheilullisten ja koulunkäyntiin liittyvien pyrkimysten toteutumisen. Tässä kohtaa kiitos menee koko Märskyn yhteisölle, jossa Simo Tarvosen ja muiden aktiivisuuden myötä on onnistuttu luomaan huipulle tavoitteluun vaadittavat harjoitusolosuhteet, Koskelainen päättää.

Lisätietoja: Lauri Markkanen
 

Anton Odabasi Turkin suurseura Fenerbahce Ülkeriin

Tapiolan Hongan lahjakkaimpiin junioreihin lukeutuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen runkopelaaja Anton Odabasi siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Turkkiin. Odabasin uusi seura on perinteikäs Euroliiga-seura Fenerbahce Ülker Istanbul.

Cavén kunnostautui 18-vuotiaiden All Star -ottelussa

Tampereen Pyrinnön kasvatti, alkavaksi kaudeksi Espanjan mahtiseura Joventut Badalonaan siirtyvä Joonas Cavén, 18, sai kunnian pelata ikäluokkansa All Star -ottelussa Liettuan Kauno Areenalla. Tulevaisuuden tähtien mittelöä seurasi peräti 12 000 katsojaa.

Joonas Cavén 18-vuotiaiden poikien Euroopan All Star -otteluun

Tampereen Pyrinnön kasvatti, Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen runkopelaaja ja tuoreen sopimuksen Espanjan suurseura Joventut Badalonan kanssa solminut Joonas Cavén, 18, on nimetty FIBA Euroopan 18-vuotiaiden poikien All Star -otteluun. Ottelu pelataan 17. syyskuuta Kaunasissa miesten EM-kisojen yhteydessä.

Suomalainen huippulupaus Espanjan suurseuraan

Suomen paitaa 48 nuorten maaottelussa kantanut 210-senttinen huippulupaus Joonas Cavén siirtyy kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä Espanjaan. Vasta 18-vuotiaan Cavénin nappasi haaviinsa suurseura Joventut Badalona, jonka juniorimylly on tuottanut vuosien saatossa Rudy Fernandezin ja Ricky Rubion kaltaisia tähtiä.

6.8.2010 Haastattelu

Gordon Herbert valmensi 18-vuotiaiden poikien maajoukkueesta menestystarinan

Lähes 20 vuotta valmentajan uraa mm. Euroliiga- ja NBA-kenttien laidoilla luonut Gordon Herbert vietti kesänsä poikkeuksellisessa tehtävässä juniorimaajoukkueen valmentajana. Viikko sitten Herbert sai "kesätyöstään" ansaitun palkinnon, kun Suomen 18-vuotiaat pojat nousivat hänen komennossaan Euroopan A-divisioonaan.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

Näytä lisää vastaavia