Levyrirohmu Williams Pyrinnön naisten vahvistus

2.9.2004 Tampereen Pyrinnön ulkomaalaisvahvistus naisten koripallon SM-sarjassa kaudella 2004-05 on 22-vuotias DeVonda Williams. Pyrintö ja Williams ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Williams tulee Suomeen suoraan koulun penkiltä valmistuttuaan viime kevään Morehead Staten yliopistosta.

180-senttinen Williams saavutti viime kaudella mm. Ohio Valley -konferenssin ykköstilan levypalloissa (8,8/ottelu) ja hyökkäyslevypalloissa (3,5). Levypallojen kahmimisen lisäksi urheilullinen Williams kunnostautui pallonriistoissa (1,68/ottelu). Yliopistouransa parhaan pistekeskiarvon Williams pussitti kaudella 2002-03, jolloin pisteitä kertyi 11,0 ottelua kohden. 

- Williams löytyi puolivahingossa, kertoo Pyrinnön päävalmentaja Ilpo Rantanen.  

- Katselin videonauhaa aivan toisesta pelaajasta ja DeVonda osui silmään juuri sellaisena pelaajana, jota etsimme. Hirveän kova korintekijä tyttö ei ole, mutta nuorten pelaajiemme kehityksen kannalta on parempi ettei ulkomaalaisvahvistus olekaan hyökkäyspäässä liian dominoiva, muistelee Rantanen 1990-luvun alussa tehtyä vastaavantyyppistä ratkaisua Pyrinnössä, joka silloin kantoi hyvää hedelmää ja nuorista pelaajista mm. Heli Roukanoja nousi myöhemmin aina maajoukkueeseen asti.  

Pyrintö etsi ensisijaisesti fyysiseen peliin pystyvää levypallo- ja korinaluspelaajaa ja uskoo sellaisen löytäneensä. Sarjanousija Pyrintö lähtee lokakuun alussa käynnistyvään SM-sarjaan tavoittelemaan paikkaa ylemmässä loppusarjassa.  

- Jos sinne pääsemme, kausi on onnistunut, kommentoi Rantanen.  

- Nuorelle sarjanousijajoukkueelle jatkosarjapaikka olisi hieno saavutus ja antaisi aikaa ja rauhaa harjoitella ja kehittyä kauden aikanakin parhaalla mahdollisella tavalla. 

Pyrintö löysi elokuun alussa myös etsimänsä apuvalmentajan, kun joukkueen entinen kapteeni, polvivammojen vuoksi toistaiseksi pelaamisen lopettamaan joutunut Pinja (Pyrbasketin valmentaja Jarmo Laitisen tytär) Laitinen siirtyi penkin päähän. Joukkueen fyysisestä valmennuksestahan on koko kesän vastannut Pyrinnön yleisurheilun valmennuspäällikkö Jari Kataja. 

Williamsin ohella Pyrinnön tulevan kauden joukkueessa pelaavat Anna Hammarberg, Maiju Kekki, Kaisu Marjomaa, Jenni Mikkonen, Maija Neuvonen, Laura Ollila, Paula Penttilä, Suvi Pispa, Satu Raimesalo, Anna Riisiö, Nina Sandell ja Mari Summanen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia