Markkanen hurjana, Arizonalle neljäs peräkkäinen voitto

19.2.2017 Lauri Markkanen säkitti 26 pistettä ja repi 13 levypalloa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa, kun Arizona nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa Washingtonin kustannuksella 76-68 (42-42).

Lauri Markkanen hurjasteli kovanumeroisen tuplatuplan Arizonan voitossa NCAA:ssa.

Fiifi Aidoo oli tehokas, kun Grand Canyon nappasi voiton. Kuvat: Ville Vuorinen.


Yhdeksän ottelun tappioputkessa oleva Washington antoi kaikkensa kotikentällään, eikä Arizonan voitto tullut helposti. Markkasen neljä peräkkäistä pistettä nosti Arizonan 67-58-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilut seitsemän minuuttia, mutta Washingtonilta löytyi vielä bensaa pysyä iskuetäisyydellä.
 

Neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Washington nousi vielä neljän pisteen päähän 69-65, mutta Arizona kykeni pitämään kotijoukkueen ilman pelitilannekoria loppuhetkillä.
 

Markkanen heitti kakkosensa 9/15 ja vapaaheittonsa 8/9, mutta ei osunut kertaakaan kolmosen takaa kahdesta yrityksestä. 26 pisteen lisäksi Markkasen näppeihin tarttui 13 levypalloa, joista 7 hyökkäyspäässä. HoNsU-kasvatti jakoi myös yhden syötön ja riisti kahdesti.
 

– Saimme palloa minulle hyvin korin alle ja ei ole kovin vaikeaa viimeistellä, kun kukaan ei puolusta sinua, Markkanen hymyili pelin jälkeen.
 

Arizonan kuluvan kauden saldo on 25 voittoa ja 3 tappiota. Konferenssissaan Pac-12:sta Arizona on voittanut viidestätoista ottelusta neljätoista.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Fiifi Aidoon Grand Canyon voitti Joonas Tahvanaisen Utah Valleyn vieraskentällä 77-71 (35-33). Aidoo käytti ansaitsemansa 17 peliminuuttia tehokkaasti upottaen 8 pistettä, kahmien yhden levypallon ja riistäen kolmesti. Tahvanainen ei ollut Utah Valleyn kokoonpanossa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Alex Murphyn Northeastern hävisi kotikentällään Charlestonille 85-71 (40-33). Monipuolinen Murphy tehtaili 10 pistettä, 8 levypalloa ja 6 syöttöä 36 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto voitti vieraissa Portlandin 65-51 (29-18). Raitanen sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän heitti 5 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat Massachusettsin loppunumeroin 79-74 (38-33). Michelsen jäi pisteittä neljässä peliminuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy voittivat kotonaan Coastal Carolinan 78-87 (37-48). Hopkins ei saanut pisteitä aikaan viidessä minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia