Naarassudet hotkaisivat Luxemburgin suupalana

13.6.2012 Suomen naisten keskiviikkoinen EM-karsinta-avaus sujui täsmälleen käsikirjoituksen mukaisesti. Energisempi ja taitavampi Suomi prässäsi ja painosti piskuisen Luxemburgin elintilan olemattomiin ja vyörytti Taru Tuukkasen huippupelin tahdittamana Tikkurilan Valtti Areenan siirtoparketilla 114–54 (62–30)-rökälevoiton vieraistaan.

Tiina Sten ja naarassudet eivät jättäneet selittelyn sijaa Luxemburgille EM-karsintojen avauksessa.

Luxemburg oli koko ajan askeleen Taru Tuukkasen ja kumppaneiden perässä. Peräti 27 pistettä nostellut Tuukkanen nousi kaikkien aikojen maaottelutilastossa jaetulle neljännelle sijalle.

Kovaluontoinen Krista Gross lukeutui Suomen laajaan onnistujakaartiin.

Suomi onnistui kolmoskaaren takaa peräti 15 kertaa. Kuvassa pallon lähettää lentoradalleen Heta Korpivaara.

Lämminhenkisen ottelutapahtuman puoliajalla miesten maajoukkuetähti Petteri Koponen jakoi faneille nimikirjoituksia aiheuttaen melkoisen jonon Valtti Areenan aulaan. Kuvat: Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Aggressiivinen puolustuspelaaminen, korkean tempon säilyttäminen sekä saumaton joukkuehyökkäys ovat olleet avainteesejä, joita päävalmentaja Anton Mirolybov on teroittanut Suomen naisten maajoukkueelle vuoden 2012 EM-karsintoihin valmistautuessa.

 

”Naarassudet” osoittivat keskiviikon karsinta-avauksessa Mirolybovin teesien löytäneen tiensä oikeaan osoitteeseen. Karsintavieras Luxemburg oli pelkkä vastaantulija, kun vahvuuksiaan kautta linjan esitellyt kotijoukkue vyörytti Tikkurilan Valtti Areenan siirtoparketilla mykistävän 114–54 (62–30)-avausvoiton.

 

– Avauspeliin lähtiessä ilmassa oli ehkä vähän jännitystä, mutta oli kuitenkin aika selvää, että omalla hyvällä peruspelaamisella tämä matsi olisi hallinnassamme. Paikalla oli paljon yleisöä ja oikeastaan heti matsin alkaessa olin varma, että tästä tulisi hyvä ilta, hymyili Naarassusien syömähampaisiin kuulunut Taru Tuukkanen.

 

– Tässä vaiheessa valmentaja ei voi muuta kuin onnitella omaa joukkuettaan. Viime viikolla pelasimme nihkeästi viimeisessä valmistavassa ottelussamme Viroa vastaan, mutta tänään teimme asiat niin kuin ne pitää tehdä, hymyili päävalmentaja Mirolybov.

 

Pienempi ja kokemattomampi Luxemburg pyrki alkuottelussa Suomen pään sisälle erilaisilla prässi- ja träppipuolustuksilla ja sinnitteli vielä kuuden pelatun minuutin jälkeen tilanteessa 14–11. Joukkueiden tasoero kävi kuitenkin selväksi jo jakson lopulla, jonka Suomi tyylitteli 14-3. Kolmen viimeisen jakson aikana Luxemburgilla ei ollut enää sanansijaa.

 

Suomi upotti pelitilanneheittonsa murhaavalla 56,8% tarkkuudella (kolmoset 53,6%), päihitti vieraansa levypalloissa 48-28 ja repi 19 pallonriistoa 17 menetystään vastaan.

 

– Pelasimme 40 minuuttia kovalla intensiteetillä ja laajalla rotaatiolla. Kun onnistumiset ruokkivat onnistumisia, valmentaja ei voi muuta tehdä kuin hymyillä, Mirolybov kuittasi.

 

Hyvätunnelmaista karsinta-avausta seurasi Valtti Areenan lehtereiltä 845 katsojaa.

Tuukkanen saavutti Nymanin, nuoret nostivat tempoa 

Upeassa avausvoitossa kirjattiin maaotteluhistoriaa, kun 190-senttinen, 34-vuotias ToPon kasvatti Taru Tuukkanen nousi 133. naisten maaottelullaan kaikkien aikojen pelattujen naisten maaotteluiden jaetulle neljännelle sijalle Auli Nymanin kanssa.

 

Tuukkanen oli juhlaottelussaan aivan omassa luokassaan. Sentteri runnoi lähietäisyyksiltä 27 pistettä (kakkoset 11/16, vapaaheitot 5/7), sieppasi 12 levypalloa, riisti pallon neljästi, antoi kolme koriin johtanutta syöttöä sekä blokkasi kerran vastustajan heiton. Konkarin suoritus kirvoitti päävalmentaja Mirolybovin ylistyspuheisiin.

 

– Taru ei välttämättä näytä maailman nopeimmalta tai aggressiivisimmalta pelaajalta, mutta hän on äärimmäisen älykäs ja hänellä on vertaansa vailla olevaa rutiinia kovista peleistä, Mirolybov kiitteli.

 

– Hän on ensimmäisestä harjoituspäivästä alkaen laittanut itsensä likoon koko joukkueen eteen. Hänen monipuolisuutensa ja kokemuksensa ovat äärimmäisen tärkeitä asioita meille.

 

Naarassusien uusi peli-identiteetti huokui koko laumasta. Joukkue kävi sutena jokaisen irtopallon perään, hyökkäsi häikäilemättä puolustuksellaan ja repi erityisesti Krista Grossin (9/7) ja Emmi Leinon (4/4) johdattamana jatkuvasti uusia pallonhallintoja parketin pinnasta.

 

– Olemme koko ajan puhuneet siitä, että yksi osa joukkuepelaamista on se, että menemme jokaiseen palloon ja kun syöksymme maahan, kaverit nostavat omat pelaajat ylös kentän pinnasta. Erityisesti täytyy nostaa hattua Krista Grossille, joka on eläin – hänelle ei tarvitse kuin vähän vihjaista levypallopelaamisesta, niin homma on jo hoidossa, Mirolybov kehui.

 

Hyökkäyspäässä Tuukkasen lisäksi Suomen terävimmät olivat Tiina Sten (20/5) sekä tukun oivaltavia syöttöjä jakanut Laura Wilson (10/3/5 syöttöä).

Vastus kovenee  

Suomi siirtyi voitollaan E-lohkon jaetulle ykkössijalle Latvian kanssa. Naarassusien pelit jatkuvat jo lauantaina, jolloin Kreikka isännöi joukkuetta Maroussissa pelattavassa EM-karsintaottelussa.

 

– Kreikka on isokokoinen ja rutinoitunut joukkue, ja meidän pitää olla valmiit pelaamaan. Fokuksemme on kuitenkin vielä tässä vaiheessa karsintoja nimenomaan omassa tekemisessä, Mirolybov painotti.

 

– Torstaina päätämme ne 12 pelaajaa, joiden kanssa lähdemme matkaan perjantaiaamuna. Uskon, että jokaisen itseluottamus kasvoi vielä himpun verran tällä voitolla, ja että olemme lauantaina entistäkin valmiimpia pelaamaan.

 

Naisten EM-karsintaottelu Kreikka-Suomi alkaa lauantaina 16. kesäkuuta klo 20:00 Suomen aikaa.

Suomi – Luxemburg 114–54 (28–14, 62–30, 88–43), naisten maaottelu, EM-karsintaa, Vantaa 13.6.2012

 

Suomi: Taru Tuukkanen 27/12/3 syöttöä/4 riistoa, Tiina Sten 20/5, Heta Korpivaara 12/4/4 syöttöä, Laura Wilson 10/3/5 syöttöä, Krista Gross 9/7/3 riistoa, Dionne Pounds 8/3, Linda Lehtoranta 7/1, Vilma Kesänen 6/1, Annika Holopainen 5/0, Emmi Leino 4/4, Evita Iiskola 3/2, Henna Salomaa 3/2. 2p 58,7% (27/46), 3p 53,6% (15/28), 1p 75,0% (15/20).

Luxemburg:
Nadia Mossong 10/5.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot 
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia