Naisten I – divisioona alkanut tasaisena

4.11.2004 Naisten I – divisioonaa on nyt tahkottu neljän kierroksen verran ja pelattujen ottelujen perusteella voidaan todeta, että sarja on alkanut juuri niin mielenkiintoisena ja tasaisena kuin ennen kauden alkua odotettiin. Jokainen joukkue on saalistanut vähintään yhden voiton ja yllätyksiäkin on nähty jo kauden alkuvaiheessa.

CATZ JATKAA AINOANA ILMAN TAPPIOITA 

Sarjan tasaisuudesta kertoo hyvin se, että vasta neljän pelatun kierroksen jälkeen jo ennakkoon kärkiryhmään veikkailtu Lappeenrannan Catz jatkaa ainoana joukkueena ilman tappiota. Joukkue on esiintynyt vahvasti ja virolaispelaaja Siiri Liivandi on osoittautunut todelliseksi vahvistukseksi, mistä kertovat keskiarvot 26 pistettä ja 13,5 levypalloa. Lisäksi vastustaja on kyennyt Catzia vastaan tekemään keskimäärin 58 pistettä, joten puolustuspelikin on toiminut.

Kärkiporukkaan veikattu Kaaron Roima on myös aloittanut hyvin ja joukkue majailee yhden tappion rasittamana sarjataulukossa toisena. HoNsU:n valmentajan Ensio Helimäen mukaan KaaRon suorituksia voidaan pitää jopa hienoisena yllätyksenä, sillä joukkue on esittänyt vahvaa peliä kaataen mm. HNMKY:n ja HoNsU:n. 

- Ottaen huomioon joukkueen suhteellisen kapean materiaalin, on KaaRo aloittanut yllättävän vahvasti, Helimäki toteaa.  

Oman joukkueensa peliin HoNsU – piiskuri ei luonnollisestikaan ollut kovin tyytyväinen, neljästä pelistä on yhdeksi nousijasuosikeista rankatulle joukkueelle herunut ainoastaan yksi voitto ja kolme tappiota, joista kirvelevin kotipelistä ToPoa vastaan jatkoajan jälkeen. 

– Pelintekijä Riikka Lepän poissaolo näkyy joukkueen suorituksissa, mutta kyllä meidän silti pitäisi pystyä parempaan, lisää Helimäki.

Kaaron käskyttäjän Kalle Rissasen mukaan joukkueen peli tulee vielä paranemaan kauden vanhetessa ja pelin ”kypsyminen” mahdollista tavoitteiden tarkistamisen kauden aikana. Onkin mielenkiintoista nähdä toteutuuko pohjanmaalla kansaa villitsevä koripallobuumi kohta myös satakunnassa. Rissanen antaa tunnustusta myös divisioonan muille joukkueille. 

- Suuri osa joukkueista  käsittääkseni harjoittelee tosissaan, ja on terveellä tavalla muodostettuja nuorista ja vähän kokeneemmista, Rissanen toteaa. 

YLLÄTYKSIÄ ILMASSA 

Tasaisen sarjan tunnusmerkkeihin kuuluu luonnollisesti yllätyksellisyys ja se ettei pelien lopputulosta ole helppo veikata. Esimerkkinä sarjanousija Joensuun Kataja, joka hävisi ensimmäiset kaksi peliään Pinjalle ja Puhuttarille, mutta voitti HNMKY: n ja FoKoPo:n kaataneen Raholan Pyrkivän liki kolmellakymmenellä pisteellä. II – divisioonasta nousseen joukkueen nuorten pelaajien itseluottamuksen kannalta ensimmäinen voitto tuli kahden tappion jälkeen äärimmäisen tärkeään saumaan. Toisaalta taas ToPo otti vierasvoiton HoNsU:sta ja kaatoi Pinjan suurinumeroisesti, mutta hävisi kotonaan Catzille 40–74.

I – divisioonan kiivaat kamppailut ja yllätystulokset nostavat pelin viihdearvoa ja tuovat sarjaa entistä paremmin esille. Tiukat ja ennalta arvaamattomat pelit tarjoavat luonnollisesti katsojille huomattavasti enemmän elämyksiä. 

Ennen kauden alkua espoolaisjoukkue Pinjasta kaavailtiin sarjan mustaa hevosta, sillä joukkueen kokoonpanosta liikkui hurjia huhuja. Joukkue on avannut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla ja Pinjaa voidaan edelleen pitää yllätysvalmiina ryhmänä. Evi Mustakari on aina pelatessaan osoittanut, että taidot ovat tallella, mistä näytteenä sarjajohtaja Catzia vastaan tehtailtu 27 pistettä. Pinjan ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua juuri se, että joukkueen kokoonpano vaihtelee ottelusta toiseen huomattavasti ja näin ollen yhteispeli kärsii.

Junioripitoisella ryhmällä sarjaan lähtenyt Topo on aloittanut sarjan hyvin ja majailee sarjataulukossa kolmantena, taskussaan kahden suosikin HoNsU:n ja Pinjan päänahat. Vastaavasti FoKoPon kausi on alkanut hieman takkuisesti, mutta tuskaa lievittää varmasti tiukan taistelun jälkeen tullut kotivoitto Puhuttarista.  

NUORTEN PELAAJIEN ESIINMARSSI                          

Naisten I – divisioonan yksi suuri tavoite on kehittää nuoria pelaajia ja jo sarjan alkuvaiheessa on mukava nähdä, että monessa joukkueessa nuoret pelaajat ovat nousseet vastuunkantajiksi ja hyvillä suorituksillaan nostaneet koko joukkueen profiilia. Nuorista pelaajista mm. HoNsU:n Salla Viitanen, KaaRon Tiia Huuhka, HNMKY:n Iina Kuitunen, ToPon Kaisa Valtakari sekä Puhuttarien Saana Pirilä kuuluvat joukkueidensa avainpelaajiin vaikka kukaan edellä mainituista ei ole vielä 18 ikävuotta vanhempi. Pelillisen vastuun saaminen jo nuorella iällä ja sen kantaminen on kasvattavaa ja nuorten pelaajien kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tällä tavalla voidaan edesauttaa myös koko suomalaisen koripalloilun eteenpäin viemisessä. 

Toisaalta on hyvä muistaa, että myös kokeneempien pelaajien mukanaolo on tärkeässä asemassa, sillä nuoret tarvitsevat esikuvia ja ennen kaikkea kovia vastuksia. Pelaajat, kuten Pinjan Evi Mustakari ja Catzin Annika Jaakkola, tuovat varmasti joukkueisiinsa johtajuutta, rauhallisuutta ja ennen kaikkea kokemusta sekä näkemystä nuoremmille pelaajille. Tällaisilta pelaajilta on hyvä ammentaa koripalloilun tietoja ja taitoja ja he ovat luonnollisesti edelleen pahoja pidettäviä kentällä.  

Kaikkiaan sarjan alkuvaiheet ovat vain vahvistaneet ennakkokäsitystä siitä että naisten I – divisioona on tällä kaudella mielenkiintoinen ja monivivahteinen sarja, jonka peleistä ei jännitystä puutu. Nuorten pelaajien kehittyessä sarjan pelillinen taso tulee nousemaan ennestään ja jatkossa nähdään entistäkin laadukkaampaa koripalloviihdettä. Kamppailu sarjan nousijan ja karsijoiden paikoista tiivistyy edelleen ja kauden vanhetessa jokainen sarjapiste voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi taistelussa paikasta auringossa. Kuten mediassa on julistettu, ovat koripallon katsojamäärät olleet nousussa miesten puolella niin SM-sarjassa kuin I -divisioonassakin koko syksyn ja toivottavasti tämä näkyy myös naisten pelien katsojaluvuissa. Naisten koripallo on parhaimmillaan huippuviihdettä ja tunnettu tosiasiahan on, että ”Koris on parasta paikanpäällä”.

Teksti: Mikko Tupamäki, Catz Lappeenranta rf:n valmennuspäällikkö



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 
24.4.2024 14:10 Naisten I divisioona

Petri Velling PuHun naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi - myös miesten joukkueen valmennus uudistuu

PuHu Juniorit on nimittänyt Petri Vellingin naisten edustusjoukkueen, Puhuttarien, päävalmentajaksi kaudelle 2024-25. Pepe aloittaa samalla seurassa uutena päätoimisena valmentajana ja tule olemaan mukana myös juniorijoukkueiden valmennuksessa. Velling aloittaa tehtävissään 2.5.2024.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

7.4.2024 19:30 Naisten I divisioona

BC Nokia vei naisten I divisioonan ensimmäisessä loppuottelussa voiton Turun NMKY:lta

Naisten I divisioonan loppuottelut käynnistyivät tänään Harjuniityn Liikuntahallissa, jossa kotijoukkue BC Nokia voitti Turun NMKY:n 59-35 (34-11).

5.4.2024 22:13 Naisten I divisioona

BC Nokia jännittävien vaiheiden jälkeen naisten I divisioonan loppuotteluihin

Harjuniityn Liikuntahallissa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun naisten I divisioonan välierissä BC Nokia nousi kirimatkalta Puhuttarien ohitse 77-75 (42-48) -voittoon. BC Nokia voitti täten välierät 2-1 ja eteni loppuotteluihin, jossa vastaan tulee Turun NMKY.

3.4.2024 22:00 Naisten I divisioona

Puhuttaret tasoitti naisten I divisioonan välierät BC Nokiaa vastaan

Naisten I divisioonan välierissä Puhuttaret voitti Martinlaakson koululla BC Nokian loppulukemin 95-75 (53-41). Puhuttaret tasoitti täten välierät tilanteeseen 1-1 ja sarjan ratkaiseva ottelu pelataan Nokialla perjantaina 5.4. klo 18:30.

1.4.2024 20:13 Naisten I divisioona

Turun NMKY naisten I divisioonan finaaleihin – Saviniemi ratkaisi voiton viimeisellä minuutilla

Naisten I divisioona ensimmäinen finaalijoukkue selvisi tänään, kun Turun NMKY voitti Nunnavuoren palloiluhallissa Torpan Pojat II:n Sohvi Saviniemen heitolla 67-65 (35-39). TuNMKY voitti välieräsarjan 2-0.

27.3.2024 10:15 Naisten I divisioona

Puhuttaret eteni naisten I divisioonan välieriin kaatamalla Catzin

Naisten I divisioonan viimeinenkin välieräjoukkue on selvillä, kun Puhuttaret voitti Catz Lappeenrannan Vantaan Energia Areenalla 74-65 (41-33). Puhuttaret voitti puolivälieräsarjan 2-1.

23.3.2024 22:06 Naisten I divisioona

ToPo II, TuNMKY ja BC Nokia välieriin naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Naisten I divisioonan puolivälierissä Torpan Pojat II, Turun NMKY ja BC Nokia etenivät välieriin voittaen ottelusarjansa suoraan 2-0. Catz Lappeenranta taas tasoitti Puhuttaria vastaan pelattavat puolivälierät tilanteeseen 1-1.

21.3.2024 09:01 Naisten I divisioona

Kotijoukkueet nappasivat voitot naisten I divisioonan puolivälierissä

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona, kun Torpan Pojat II, Turun NMKY, BC Nokia ja Puhuttaret juhlivat kotivoittoja puolivälieräavauksissa.

Näytä lisää vastaavia