Naisten Korisliigassa kolmen ottelun kierros – mukana kaksi paluumuuttajaa

13.1.2018 Naisten Korisliigan lauantain kierroksella todistettiin Lappeenrannan Catzin voittoputken jatkumista kun Vilma Kesäsellä vahvistunut lappeenrantalaisryhmitys kaatoi Forssan Alun 82–64. Kotkan Peli-Karhut päihitti kotiluolassaan Vimpelin Vedon numeroin 77–62 ja Espoo Basket Team päihitti Kenya Robinsonilla vahvistuneen Äänekosken Huiman lukemin 86–55.

Kenya Robinson teki paluun Äänekosken Huiman kokoonpanoon lauantaina. Kuva: Tytti Nuoramo

Megan Mullings oli Kotkan Peli-Karhujen eliittiä lauantaina joukkueen voittaessa Vimpelin Vedon. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhut nappasi lauantaina kuluvan sarjakauden kymmenennen voiton naisten Korisliigassa kun joukkue kaatoi vahvan kolmannen jakson avulla Vimpelin Vedon lukemin 77–62 (39–34). Voiton ansiosta PeKa johtaa ViVeä sarjataulukossa kahden pisteen marginaalilla.

Peli-Karhut ja Veto aloittivat lauantain ottelun tasaisesti. PeKa alkoi saamaan momentumia itselleen kunnolla kolmannella neljänneksellä kun se onnistui pitämään ViVen hyökkäyksen aisoissa. Viimeisellä jaksolla PeKa ei päästänyt ViVeä hyvien suoritusten ansiosta iskuetäisyydelle.

Megan Mullings oli Peli-Karhujen hurrikaani kentän molemmissa päissä. Mullings iski 23 pistettä ja haki 11 levypalloa. Lisäksi hän suoritti 5 torjuntaa ja riisti pallon vastustajalta kolmesti. Myös Daisha Simmons (15/8/2), Anissa Pounds (15/4/4) sekä Akilah Sims (14/7/5) olivat iskussa. Vimpeliläisten parhaimmistoa olivat Noora Järvikangas (22/3), Sydney Coffey (14/6/1) ja Pachiyaanna Roberts (12/8/4).

Ottelutilastot: PeKa–ViVe

Vilma Kesänen palasi vahvan Catzin kokoonpanoon

Naisten Korisliigan lauantaikierroksella todistettiin Vilma Kesäsen paluuta Lappeenrannan Catzin paitaan. Catz nappasi rutiinivoiton Forssan Alusta lukemin 82–64 (45–27). Voitto oli Catzille jo yhdeksäs perättäinen. Lappeenrantalaisryhmitys on hävinnyt kuluvalla kaudella vain yhden ottelun.

Catz otti kiinni ottelun ohjaimista heti alkuminuuteilla rynnistäen ensimmäiset hyökkäykset 12–0 -tilastolla. Toisella jaksolla Catz jatkoi kovatempoista heittoshowta jättäen FOA:n selkeästi taakseen. Tauon jälkeen Alku sai pelistä paremmin kiinni, mutta Catzin avauspuolikkaalla kuroma piste-ero riitti tasaisten päätösminuuttien jälkeen voittolukemiin.

Natalie Day (24/16/1) tehoili tupla-tuplan kotijoukkueelle. Myös Valencia McFarlandin (23/4/4) pelivire oli korkealla. Kesänen urakoi paluussaan Catzille 4 pistettä ja 3 levypalloa. FOA:n peliä johtivat Minna Sten (26/7/1) sekä Mia Loyd (19/13/3).

Ottelutilastot: FOA–Catz

Kenya Robinson palasi parketille – EBT liian vahva Huimalle

Ammattilaisuransa jo kertaalleen päättänyt Kenya Robinson palasi alkuvuodesta Äänekosken Huiman kokoonpanoon. Robinson pelasi ensimmäisen ottelunsa kuluvalla kaudella lauantaina kun Huima kohtasi vierasparketilla Espoo Basket Teamin. EBT ei juuri säästellyt ottelussa ja kaasutteli selkeään 86–55 (48–19) -voittoon.

EBT:n erinomainen vire ottelun avausneljänneksillä saneli pitkälti lauantai-illan lopputuloksen. Espoolaiset aloittivat väkevästi. Ensimmäisen jakson puolivälissä EBT pussitti putkeen peräti kuusi kolmen pisteen heittoa ilman, että Huima pääsi välissä pisteidentekoon.

Tauon jälkeiset neljännekset pelattiin tasaisemmin kun Huima sai parannettua heittopeliään. Kunnolliseen takaa-ajoon ei lauantainen pelivire kuitenkaan riittänyt.

EBT:n Lotta Aaltonen (20/10/2) iski tupla-tuplan Zykira Lewisin (20/5/2) tukiessa pisteiloittelua. Kamilah Jackson (13/26) pelasi todella vahvan sisäpelin kaivamalla näppeihinsä peräti 18 puolustuslevypalloa. Huiman Jazmine Perkins (14/5/3) johti Huiman heittopeliä. Kenya Robinson (8/14/1) pelasi vahvan levypallopelin paluussaan naisten Korisliiga-parketeille.

Ottelutilastot: EBT–Huima

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.