Naisten Korisliigassa täysi viiden ottelun lauantai

3.2.2018 Naisten Korisliigan lauantain täyteen kierrokseen mahtui kovan luokan joukkuepuolustamista, hurjia tilastorivejä ja voittoputkien jatkamisia. Kierroksen kuningatar oli kuitenkin tripla-tuplan operoinut Catzin Aleighsa Welch.

Kiana Johnson ja Honka ottivat komean voiton lauantaina paikallisvastustaja EBT:stä.

Tuulia Timo nakutti 8 pistettä Vedon kaataessa HBA:n kotiparketillaan.

Linda-Lotta Lehtoranta ja PeKa pistivät pystyyn puolustusklinikan, PeKan kairatessa komean kotivoiton Kouvottarista.

Taru Tuukkanen oli HyPon ykkösnimi Pontevan hakiessa sarjapisteet Forssasta.

Kierroksen kuningatar, Catzin Aleighsa Welch kieputteli Huimaa vastaan tripla-tuplan. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Tapiolan Honka jatkoi voittoputkeaan lauantaina kaatamalla kotihallissaan paikallisvastustaja Espoo Basket Teamin numeroin 99–67 (42-34). Kotijoukkue kiskaisi ottelun kolmannella jaksolla voittoon siivittäneen karkumatkan, jota EBT ei kyennyt purkamaan päätösjaksolla. Voitto oli Hongalle neljäs perättäinen.

- Hyvä ja tasapainoinen esitys joukkueelta. Pidettiin pallosta huolta, liikutettiin sitä ja puolustettiin joukkueena, summasi Honka-luotsi Kimmo Kujansivu.

EBT kesti pirteästi Hongan kyydissä kaksi ensimmäistä neljännestä, mutta tauon jälkeen Kia Vaalavirran, Wilesia Hardyn ja Kianan Johnsonin urakointi laajensi eron nopeasti yli kahteenkymmeneen pisteeseen. Päätösneljännes käynnistyi Hongan 26 pisteen johdossa, mikä oli EBT:lle liikaa hyvästä päätösneljänneksen taistelusta huolimatta.

Kiana Johnson oli Hongan tehokkain 28 pisteellä, 13 levypallolla ja 5 syötöllä. Myös Heta Korpivaaralla oli pirteä heittopäivä 27 pisteellä, 8 levypallolla ja 2 syötöllä. Wilesia Hardy oli Hongan kolmas tehoilija 17 pisteen, 13 levypallon ja 5 syötön tupla-tupla-tilastoilla. EBT:n riveistä peliä johtivat Kamilah Jackson (16/15/2) ja Zykira Lewis (20/1/2).

Ottelutilastot: Honka - EBT

ViVen väkevä toteutus toi kotivoiton HBA:sta

Vimpelin Veto otti toisen perättäisen voittonsa naisten Korisliigassa lauantaina kun se löylytti helsinkiläisvieraitaan 93–70 (45–33) -voitolla. Voitto oli kohti kärkinelikkoa hivuttautuvalle Vedolle kauden kahdestoista.

Veto aloitti kotiottelunsa väkevästi puolustaen. HBA ei saanut vielä heittopeliään kulkemaan avausjaksolla, mutta toisella neljänneksellä se vastasi haasteeseen Lotta-Maj Lahtisen pirteillä yksilösuorituksilla sekä korin alta että kaaren takaa.

Tauon jälkeen ViVe kasvatti piste-eron 23 pisteeseen, jonka kuromiseen HBA:n ryhtiliike ei enää päätösneljänneksellä kyennyt.

ViVen tehokkain lauantaina oli 24 pistettä ja 11 levypalloa tupla-tuplannut Sydney Coffey. Noora Järvikankaan (23/2/4) heittopeli kulki lauantaina laiturin upottaessa kolmoset 4/8. Pachiyaanna Roberts (21/12/2) tilastoi Coffeyn tapaan tupla-tuplan.

HBA:n peliä johtivat tulisen heittovireen löytänyt Lotta-Maj Lahtinen (25/6/1) ja Sara Bejedi (21/7/4).

Ottelutilastot: ViVe - HBA

PeKa puolusti Kouvottaret kumoon

Karhuvuoren urheilutalon äänekäs ja asiantunteva kotiyleisö sai lauantai-illan kunniaksi nauttia Peli-Karhujen likimain ilmatiiviistä puolustuspelaamisesta, jolla kotijoukkue kaivoi jo kolmannen perättäisen kotivoiton. Vierasjoukkue Kouvottaret johti kamppailua vielä puoliajalla, mutta PeKa piti vierailijat vain 14 pisteessä toisen puoliajan aikana, karaten lopulta vakuuttavaan 66-48 (29-34) -kotivoittoon.

Kolmannella jaksolla PeKa pisti pystyyn todellisen puolustuspelaamisen oppitunnin. Layne Murphyn nostettua lay-upilla Kouvottaret 13 pisteen johtoon kolmannen neljänneksen vanhennuttua kymmenen sekuntia, laittoi PeKa kaupan kiinni puolustuspäässään.

PeKa myllytti omaa hyökkäyspelaamistaan varmasti ja tehokkaasti, eikä antanut Kouvottarien vastaavasti kasvattaa pistetiliään ennen kuin vasta kymmenminuuttisen aivan loppuhetkillä, jolloin Roosa Frimodig heitti kolmosellaan Kouvottarien jakson toisen pistesuoritteen. Tällä välillä PeKa löylytti kuitenkin mykistävän 28-0 -pisteputken, eikä vierasjoukkue enää toipunut tästä.

PeKan voiton avainhahmoina toimivat 15 pistettä heittänyt Megan Mullings ja tupla-tuplaa lähennellyt Akilah Sims (13/9), sekä totutun monipuolista taitopalettiaan parketilla esitellyt Linda-Lotta Lehtoranta (9/3/4 syöttöä).

Kouvottarien riveistä vahvinta jälkeä tekivät tupla-tuplat urakoinut kaksikko D’Asia Chambers (10/10) – Murphy (14/11/3 riistoa).

Ottelutilastot: PeKa - Kouvottaret

Ponteva karkasi päätösjaksolla

Hyvinkään Ponteva jatkaa kulkuaan kohti sarjataulukon kärkisijoja, joukkueen otettua jo viidennen perättäisen voiton lauantain liigakierroksella. Forssaan matkustanut hyvinkääläisryhmä oli alakynnessä vielä päätösneljännekselle lähdettäessä, mutta väkivahvan päätöskympin ansiosta HyPo selvitti tiensä lopulta 79-74 (34-34) -voittoon.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle kahden pisteen takamatkalta lähtenyt HyPo otti nopeasti johtoaseman haltuunsa, mutta Venla Variksen korilla Alku nousi vielä tasapisteisiin jakson puolivälin tienoilla. Tuttu hahmo otti kuitenkin ohjat käsiinsä, Taru Tuukkasen pussitettua seuraavat 7 Pontevan pistettä, nostaen vierailijat nopeassa tahdissa kuuden pisteen karkumatkalle.

FoA:n charmantin päävalmentaja Risto-Matti Rouskun sveitsiläinen linkkuveitsi Mia Loyd säkitti kuusi pistettä jakson jälkimmäisellä puoliskolla, mutta ei onnistunut nostamaan kotijoukkuetta enää kuskin paikalle. HyPo repi Saara Wahlgrenin ja Henna Salomaan kolmosilla eron riittäväksi, jotta joukkue pystyi seilaamaan maaliviivan yli lopulta makoisan viiden pisteen etumatkan turvin.

Tuukkasen tavallinen päivä toimistolla tuotti ulkomuistista operoidun 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, jota sentteri onnistui maustamaan 3 riistolla, 2 syötöllä ja 1 torjunnalla. Tuukkastakin paremmaksi pistesarakkeensa osalta pisti viisi kolmosta ja kokonaisuudessaan 23 pistettä heittänyt Salomaa.

Alkua ottelun voittotaistelussa väkisin mukana pitänyt Loyd lapioi likimain järjenvastaiset 37 pistettä ja 10 levypalloa reilussa 36 peliminuutissa, toimien kotijoukkueen hyökkäyspään dynamona. Loydin takana vahvoja otteita esittivät Alexandra Green (9/5/5 syöttöä) sekä 32 minuuttia rehkinyt ja tupla-tuplaa jo haistamaan päässyt Minna Sten (9/8/2 syöttöä).

Ottelutilastot: FoA - HyPo

Catzille 14. perättäinen voitto

Lappeenrannan Catz jatkaa vahvaa kulkuaan kohti runkosarjan ykköspaikkaa. Lauantaina lappeenrantalaiset saivat vieraakseen väkevästi taistelleen sarjajumbo Äänekosken Huiman, mutta lopulta Catzin rutiinitaso johdatti kotijoukkueen komeaan 97-68 (47-35) -voittoon.

Illan suurin huomio keskittyi Catzin Aleighsa Welchin ajoittaiseen ylivoimaan. Parketilla reilut 36 minuuttia rehkinyt Welch päätti illan harvinaislaatuiseen tripla-tuplaan, naisen maalattua tilastolakanalleen 14 pistettä, 16 levypalloa, 13 koriin johtanutta syöttöä sekä 2 riistoa ja 2 torjuntaa.

Welchin takana onnistumisia keräsi Catzin nuoriso-osastoon kuuluva Roosa Kosonen, joka toimitti tupla-tuplan 28 pisteellä ja 10 levypallolla. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Vilma Kesänen (16/5 syöttöä) ja Valencia McFarland (15/6/7 syöttöä).

Ottelutilastot: Catz - Huima

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.