Naisten maajoukkue Unkariin EM-kisapaikan jahtiin

1.6.2011 18:16 Suomen naisten koripallomaajoukkueella on edessään kiireinen viikko. Joukkue taistelee Unkarin Sopronissa järjestettävissä EM-karsinnoissa Ukrainan, Unkarin, Bulgarian ja Hollannin kanssa paikasta karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kesäkuussa Puolassa pelattaviin EM-kisoihin. Päävalmentaja Tommi Koskisen mukaan Suomen mahdollisuudet lohkovoittoon ovat realistiset.

Taru Tuukkanen ja naisten maajoukkue pelaavat 3.-8. kesäkuuta EM-karsintoja Unkarissa.

Mukana peleissä ovat mm. tehopelaajat Heta Korpivaara..

..ja paluun maajoukkueeseen tehnyt Reetta Piipari.

Maajoukkueen ensikertalaiset kuten Krista Gross (kuvassa) ovat tehneet vaikutuksen päävalmentaja Koskiseen.

EM-karsinnoissa vastaan asettuu pelaajia Euroopan huipulta, mm. Bulgarian Donneka Hodges. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo ja Tomi Kaminen.

Maajoukkueen valmistautuminen 3.-8. kesäkuuta pelattaviin EM-karsintoihin on ollut intensiivinen. Joukkue on pelannut kolmen viikon sisään seitsemän maaottelua; kaksi kertaa sekä Tanskaa että Portugalia vastaan kotona, sekä viime viikonloppuna Liettuaa, Valko-Venäjää ja Ukrainaa vastaan Liettuassa. Päävalmentaja Tommi Koskinen kertoo, että erityisesti viime viikonlopun turnaus oli hyvä mittari joukkueen iskukyvystä.

– Liettuan turnaus oli meille ensiarvoisen tärkeä. Saimme kokemusta siitä, mitä pelaaminen Euroopan huippujoukkueita vastaan vaatii. Ilman noita kolmea peliä emme olisi niin valmiita kuin nyt olemme.

Koskinen on erityisen hyvillään joukkueensa materiaalin laajuudesta. Viime kesän EM-karsintoihin nähden Suomella on jalkeilla tasavahva joukkue. Runkopelaajat Tiina Sten, Dionne Pounds, Heta Korpivaara ja Taru Tuukkanen ovat esittäneet hyviä otteita valmistavissa maaotteluissa. Lisäksi viime kesän maaotteluympyröistä sivussa ollut Reetta Piipari sekä joukkueen uudet tulokkaat ovat tuoneet oman mausteensa ryhmään.

– Piipari on tuonut pelinjohtoon uusia ulottuvuuksia. Uudet tulokkaat ovat puolestaan sopeutuneet ryhmään hyvin ja jokaisella on omat vahvuutensa. Esimerkiksi Krista Grossin levypallo- ja puolustuspeli, Linda-Lotta Lehtorannan puolustus ja Henna Koposen korinaluspeli ovat kaikki tuoneet peliimme jotain olennaista lisää.

Levypallot, puolustus ja kaukoheitot

Suomen karsinnat alkavat tiiviisti, sillä joukkue pelaa ensimmäiset kolme otteluaan kolmen päivän sisään: perjantaina vastaan asettuu Bulgaria, lauantaina Unkari ja sunnuntaina Hollanti. Viimeinen alkulohkovastustaja Ukraina kohtaa Suomen keskiviikkona.

– Tilanne on sikäli todella hyvä, että kohtaamme ensiksi joukkueet, jotka ovat meille tuttuja jo viime kesän karsinnoista. Hollannin otteita ehdimme seuraamaan kaksi päivää ennen kuin pelaamme heitä vastaan. Ukraina puolestaan tuli tutuksi viime viikonlopun turnauksessa, Koskinen myhäilee.

Karsintavaihe on tyly, sillä vain lohkovoittaja jatkaa eteenpäin. Lohkojen voittajat kohtaavat 12. ja 15. kesäkuuta järjestettävässä karsintafinaalissa, jonka voittava joukkue etenee kesäkuussa Puolassa pelattaviin EM-kisoihin.

– Lohko on täysin voitettavissamme, Koskinen arvioi.

– Kehityimme joukkuepuolustuksessamme ja levypallopelissämme harppauksin viime viikonloppuna, ja meidän on yllettävä samalle tasolle myös karsinnoissa. Lisäksi meidän on saatava taas kolmen pisteen heittomme sisään, sillä olimme sillä osa-alueella heikkoja Liettuan turnauksessa. Kun nämä asiat toteutuvat, lohkovoitto on lähellä.

Koskisen viikko sitten valitsemasta karsintatusinasta kaikki lähtevät Unkariin lukuun ottamatta polvivaivaista Evita Iiskolaa, jonka paikan karsintaryhmässä ottaa toukokuussa maaotteludebyyttinsä tehnyt Catzin Hanna Vapamaa.

– Lähtötilanne on hyvä. Pieni vatsapöpö on kiusannut paria pelaajaa, mutta se on nopeasti ohi menevää sorttia. Olemme luottavaisia omaan tekemiseemme.

Suomen naisten maajoukkue EM-karsinnoissa (Sopron, Unkari) 3.-8.6.2011

Sukunimi

Etunimi

Pituus

Syntynyt

Seurajoukkue 2010/11

Gross

Krista

183

17.12.1990

North Carolina (NCAA, USA)

Kesänen

Vilma

173

27.9.1988

Catz, Lappeenranta

Koponen

Hanna

183

14.3.1986

Umeå Comets (SWE)

Korpivaara

Heta

185

8.8.1984

Aguere Tenerife (ESP)

Lehtoranta

Linda-Lotta

175

7.10.1991

Peli-Karhut, Kotka

Piipari

Reetta

170

20.1.1980

Catz, Lappeenranta

Pounds

Dionne

174

5.11.1984

HoNsU, Jyväskylä

Salomaa

Henna

177

5.6.1989

Chemnitz Chemcats (GER)

Sten

Minna

188

21.12.1987

Forssan Alku

Sten

Tiina

188

18.6.1985

Panionios (GRE)

Tuukkanen

Taru

190

30.12.1977

ToPo, Helsinki

Vapamaa

Hanna

180

29.9.1990

Catz, Lappeenranta

  • Päävalmentaja Tommi Koskinen
  • Valmentaja Mikko Tupamäki
  • Valmentaja Ensio Helimäki
  • Fysioterapeutti Riitta Lakaniemi
  • Joukkueenjohtaja Marianne Koskinen

EM-karsintojen aikataulu

  • Pe 3.6. klo 20:15 Bulgaria – Suomi
  • La 4.6. klo 18:00 Suomi – Unkari
  • Su 5.6. klo 20:15 Hollanti – Suomi
  • Ke 8.6. klo 18:00 Suomi - Ukraina

*Kaikki kellonajat paikallista aikaa

Lisätietoja:

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Näytä lisää vastaavia