PeKa vierasvoittoon kärkiottelussa

29.1.2011 Peli-Karhut vahvisti asemiaan koripallon naisten SM-sarjan piikkipaikalla, kun se voitti lauantain kierroksella sarjakakkosena olleen Huiman vieraskentällä. Äänekoskelaiset taipuivat kotonaan niukin lukemin 72-74 (35-41). Myös Catz, Espoo Team ja ToPo olivat lauantaina voitokkaita.

Krystal Vaughn oli jälleen väkivahva, kun PeKa voitti SM-kärkitaiston Äänekoskella.

Reetta Piipari ja Catz karistivat HoNsUn kannoiltaan varhaisessa vaiheessa.

Niina Laaksosen Espoo Team läksytti Keravaa.

Anette Juvonen ja ToPo venyivät voittoon Forssassa. Kuvat: Francois Perthuis.

PeKa johti SM-kärkikamppailua päätösneljänneksen puolivälissä jo 69-60, mutta Huima teki ottelusta loppuhetkillä jännittävän. Kotijoukkueen paras pistenainen Kenya Robinson (18/10) pääsi yrittämään tasoituskoria vielä loppusummerin jo soidessa, mutta heitto suhahti ohi.

- Emme pelanneet kovinkaan hyvin, mutta tämä riitti voittoon, PeKan valmentaja Seppo Kurki näki.

- Huima hallitsi alkua, mutta siirryimme sitten paikkapuolustukseen, jota vastaan he eivät pystyneet pelaamaan. Lopussa ottelu pääsi kuitenkin menemään vähän turhankin tiukaksi.

Kotkalaisten näkyvin pelaaja oli tuttuun tapaan Krystal Vaughn (26/10). Huiman uusi amerikkalaisvahvistus Judie Lomax debytoi saldolla 17/12.

PeKa johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla takana tuleviin Huimaan ja Lappeenrannan Catziin.

HoNsU putosi nopeasti Catzin kyydistä

Catz otti kotonaan suurinumeroisen 98-68 (51-38) -voiton Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoista ja nousi samalla naisten SM-koriksen kakkospaikalle.

Kotijoukkue tarvitsi vain runsaat kolme minuuttia kymmenen pisteen karkumatkalle päästäkseen. Lappeenrantalaiset heittivät kautta linjan vastustajaansa tarkemmin ja veivät myös levypallot selvästi 47-35.

Catzin pelaajista kovimmassa vireessä olivat Lisa Lee (25/15) ja Reetta Piipari (25/2). Neljännen perättäisen tappionsa kärsineen HoNsU:n kiistaton ykkönen oli Dionne Pounds (29/6).

Espoo Team murskasi Keravan

Espoo Basket Team ei jättänyt naisten SM-koriksen heittopussiksi jääneelle Keravan Energia Teamille mitään mahdollisuuksia.  Lauantai-iltapäivän kamppailu päättyi kotivoittoon pistein 74-42 (31-26).

Kerava roikkui mukana kaksi ensimmäistä jaksoa, mutta puoliajan jälkeen surkeasti heittänyt joukkue sai kasaan enää 16 pistettä. 

Espoolaiset jyräsivät myös korinalustoilla voittaen ottelun levypallot 47-26.

Kotijoukkueen paras sekä pisteissä että levypalloissa oli Niina Laaksonen (18/13). Keravalaisten ykköspelaaja Lisa Karcic (11/7) jäi hänkin tällä kertaa kauas normaalitasostaan.

ToPo katkaisi Forssan voittoputken

Kolme edellistä otteluaan koripallon naisten SM-sarjassa voittanut Forssan Alku karahti lauantaina kotitappioon. Sarjan keskikastissa pykälän alempana ollut Torpan Pojat haki Forssasta vierasvoiton pistein 84-65 (42-40).

Helsinkiläisten selkeänumeroisen voiton takasivat vahva levypallopelaaminen sekä kovalla prosentilla uponneet kolmen pisteen heitot.

ToPon korkeimman pistemäärän heitti koko sarjan pistekärkenä häärivä D'andra Moss (16/10), mutta tällä kertaa hän sai erinomaisesti apuja koko muulta joukkueelta. Peräti neljä muuta pelaajaa Anette Juvosen (16/6) johdolla pääsi myös kaksinumeroisiin pistelukemiin.

FoA:n ykkönen oli Lotta Aaltonen (15/6). 

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia