Peli-Karhuille kauan odotettu finaalipaikka

17.3.2007 Karhulan liikuntahallin yleisö sai lauantaina aihetta juhlaan, kun Peli-Karhut kaatoi Pussihukat viidennessä ja ratkaisevassa välierässä lukemin 97-83. Kotkalaiset nousivat ottelusarjan voittoon oltuaan jo 0-2-tappiolla. PeKalle finaalipaikka on enemmän kuin tervetullut, sillä seura on vuosien saatossa ottanut neljä SM-pronssia, muttei ole koskaan aiemmin selviytynyt loppuotteluihin. Aiemmin finaaleihin selvitti tiensä jo Lappeenrannan Catz.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin tasatahtiin vierailijoiden hienoisessa johdossa. Jutta Richterin avausjakson viime sekunnin kolmosen myötä Pussihukkien kirjattiin numeroin 26-25. Toisen jakson loppu oli musta kotijoukkueelle. Menetysten ja ohiheittojen sävyttämät viime minuutit siivittivät PuHun kymmenen pisteen taukojohtoon 52-42.

Pukukopista kentälle juoksi päättäväinen kotijoukkue. Viiden minuutin pelin jälkeen ottelu oli jälleen avoin Laura Lehtorannan viedessä kolmosellaan Peli-Karhut 60-59-johtoon.

Ottelu ratkesi lopullisesti nelisen minuuttia ennen peliajan päättymistä. Vielä viime kaudella Pussihukkkia edustanut, Kotkaan tälle kaudelle palannut Saara Silvonen toi joukkueensa peliin kylmäpäisyyttä ja puolustuspäähän yhden vaihteen lisää. Silvosen riistojen avulla kotijoukkue pääsi niskan päälle.

Peli-Karhut oli pisteen johdossa (81-80), kun ”hukkalauman” selkäranka lopulta katkesi. Viiden ottelun rasitus alkoi painaa enemmän vantaalaisten pelaamisessa ja viimeisille minuuteille Pussihukkien tilastoihin kirjattiin ohiheittojen lisäksi lähinnä virheitä ja pallonmenetyksiä. Pussihukat onnistui tekemään viimeisellä neljällä minuutilla vain yhden korin Aneta Kausaiten kaventaessa ottelun lopussa kolmosella tilanteeksi 91-83.

PeKan paras pelaaja oli läpi ottelun vahvasti pelannut ja viimeisellä jaksolla tärkeitä pisteitä nostanut Shanika Freeman. Täydet minuutit uurastanut amerikkalainen tehtaili 30 pistettä. Ashley Haynes nosteli 22 pistettä ja otti 12 levypalloa. Ottelun alun vaisummin pelannut Lisa Lee tehtaili 18 pistettä. Maiju Pekkarisen 12 pistettä ja Laura Lehtorannan heittämät kahdeksan pistettä olivat niin ikään elintärkeitä kotijoukkueelle.

Pussihukat taisteli koko joukkueen voimin, mutta tehot kasautuivat silti tutuille harteille. Heli Roukanojan saldo oli kentän korkein pistemäärä 32 pistettä ja 11 levypalloa. Kausaite heitti 25 pistettä.

”Catzin finaalipaikka ei yllättänyt”

Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki tyytyväinen, vaikka joukkueen peli ei täydellistä ollutkaan.

- Ihan hyvät fiilikset, vaikka vaikeaksi taas meni. Tärkeintä kuitenkin, että voitto tuli. Saara Silvonen pelasi loistavasti ja puolusti todella hyvin koko ottelun, kiitteli Kurki.

Peli-Karhut lähtee finaalisarjaan Catzia vastaan hienoisena ennakkosuosikkina ja omaa kotikenttäedun runkosarjan voittonsa myötä. Kurki haluaa kuitenkin katkaista heti kättelyssä lappeenrantalaisten puheet yllätysfinaalipaikastaan.

- Catz on erittäin kova joukkue, jossa pelaa kolme ulkomaalaista ammattilaista sekä monta vuotta ammattilaisena Espanjassa pelannut Kaisa Tuure. Ei suinkaan ole mikään yllätys, että he ovat finaalissa. Tulossa on hirvittävän kovia finaaliotteluita. Catzilla on todella hyvä joukkue, mutta niin on meilläkin, Kurki totesi.

Peli-Karhujen apuvalmentaja Antti Silvonen uskoo kotkalaisten palautuvan hyvin ensi tiistaihin mennessä.

- Viimeiset välierät eivät ole olleet niin fyysisiä. Catzilla on kova viisikko ja tällä hetkellä yksi kuuma pelaaja (Abby Scharlow), jota vastaan pitää ehkä jotain keksiä. Levypallopeli tulee nousemaan avainasemaan, tiivisti Silvonen.

Pussihukat kohtaa pronssiottelussa Äänekosken Huiman lauantaina 24.3. Ottelu pelataan Äänekoskella.

Ensimmäinen SM-finaali pelataan Karhulan liikuntahallilla ensi tiistaina (20.3.). Sarja jatkuu torstaina 22.3. Lappeenrannan urheilutalolla, lauantaina 24.3. taas Karhulassa sekä tarvittaessa maanantaina 26.3. Lappeenrannassa ja perjantaina 30.3. Karhulassa. Finaalissa kohtaavat ”keltanokat”, sillä kummallakaan joukkueella ei ole aiempaa kokemusta SM-finaaleista.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.