Peli-Karhut ja BC Nokia naisten välieriin

6.3.2005 Naisten puolivälierät jatkuivat Peli-Karhujen ja BC Nokian tahdissa. Tampereella kotijoukkue Pyrintö ei löytänyt keinoja pysäyttää kotkalaisten korinaluspeliä, joten Peli-Karhut eteni suoraan 2-0 välieriin toisen osaottelun päättyessä luvuin 68-85 (34-45) . BC Nokia puolestaan ratkaisi Vantaalla ottelun hyvällä levypallopelillä ja otti selvän voiton Pussihukista luvuin 58 – 73 (30-37). Näin Nokia saalisti myös toisen voittonsa ja jatkaa välieriin otteluvoiton 2-0.

Vantaalla kotijoukkue Pussihukat aloitti ottelun terävästi. Ensimmäisellä puoliajalla Pussihukkien aggressiivinen puolustus piti kotijoukkuetta mukana pelissä. BC Nokia osoitti monipuolisuutensa joukkueena, sillä edellisenä päivänä korinalta ratkennut ottelu ratkesi tällä kertaa kaukoheitoilla. Pussihukkien onnistuessa tukkia korinalusta, käytti BC Nokia armotta kaarelle jääneen vapaan tilan hyödykseen.

Kolmas jakso oli BC Nokian hallintaa. Vaikka Pussihukat sai BC Nokian sortumaan ohiheittoihin, eivät puolustuslevypallot löytäneet tietään vantaalaisten käsiin. Nokia piti hyökkäyslevypallojen (yhteensä 21) turvin eron kymmenessä pisteessä. Koko ottelussa levypallot kirjattiin selvästi BC Nokialle 21–46.

Viimeinen neljännes tarjosi vielä jännitystä kotiyleisölle, kun ensimmäiset kolme minuuttia Pussihukat kiri 9-0 jakson ja kavensi tilanteeksi 49–50. Kotijoukkueen kirin katkaisi BC Nokian parhaaksi pelaajaksi palkittu Reetta Ojala kolmen pisteen heitollaan keräten koko ottelun saldoksi 15 pistettä ja neljä levypalloa.

Pussihukkien viimeiset haaveet voitosta tuhosi Lotta Kauhanen, joka heitti kaksi komeaa kolmen pisteen heittoa vieden vieraat kymmenen pisteen karkumatkalle (51-61). Viimeiset minuutit vietettiin vapaaheittoviivalla Pussihukkien yrittäessä kuroa eroa umpeen joukkuevirheiden avulla.

Pussihukkien parhaat pistenaiset olivat Aneta Kausaite 14 pistettä kuusi levypalloa ja Heidi Kilponen 13 pistettä kolme levypalloa.

Peli-Karhujen kolmikko liikaa Pyrinnölle

Tampereella kotijoukkue Pyrintö ei onnistunut pysäyttämään Peli-Karhujen kolmikkoa Nyman, Hicks ja Piiparia. Kolmikko teki vierailijoiden 85 pisteestä yhteensä 69 muun joukkueen tukiessa 16 pisteellä.

Ensimmäisellä puoliajalla Peli-Karhut juoksi pääosin nopeiden hyökkäysten avulla 34-45 taukojohdon. Reetta Piipari päätti nopeita hyökkäyksiä keräten tilastosarakkeeseen 22 pistettä, kuusi levypalloa sekä kuusi syöttöä.

Pyrintö ei ollut valmis vielä kesälomille ja joukkue lähti hyökkäämään rohkeasti toisella puoliajalla. Ottelun ratkaisijan roolin otti täydet minuutit pelannut Auli Nyman, joka pisti toisella puoliajalla heittonsa kovalla tarkkuudella sisään keräten yhteensä 23 pistettä, 14 levypalloa ja antaen viisi syöttöä. Peli-Karhujen Lindsay Hicks teki kotkalaiten korkeimman pistemäärän 24 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Viimeiselle jaksolle Peli-Karhut lähti kymmenen pisteen johtoasemassa. Hyvin taistellut tamperelaisryhmä sai kuitenkin tunnustaa toistamiseen kokeneet Peli-Karhut paremmikseen ja ottelu päättyi kotijoukkueen pettymykseksi 17 pisteen tappioon.

Pyrinnön paras pisteiden tekijä oli Nina Sandell 21 pisteellä. Amerikkalaisvahvistus Jennifer Youngblood petrasi eilisestä ottelustaan tehtaillen 16 pistettä ja repien 16 levypalloa. Paula Penttilä onnistui 11 pisteen edestä.

Naisten välierät alkavat ensi viikonloppuna 12.3., jolloin Peli-Karhut kohtaa Töölön Kisahallissa klo 17:00 hallitsevan Suomen mestarin Pantterit ja BC Nokia ottaa mittaa Äänekosken liikuntahallilla klo 17:00 alkaen SM-jatkosarjan voittaneesta Äänekosken Huimasta. Välierät pelataan paras viidestä – menetelmällä ja voittajat kohtaavat 31.3. ensimmäisessä loppuottelussa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.