Pussihukat ja Catz puolivälierien ennakkosuosikit

1.3.2007 Naisten SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät perjantaina 2.3., kun Lappeenrannassa nähdään odotettu puolivälieräkamppailu Koskinen vs. Koskinen BC Nokian Marianne Koskisen tuodessa suojattinsa aviomies Tommi Koskisen luotsaamaa Lappeenrannan Catzia vastaan.

Catz antoi runkosarjan loppuun vahvan näytteen kunnostaan kukistamalla muun muassa runkosarjan voittajan Kotkan Peli-Karhut sen kotiluolassa. Puolivälierissä vastaan tuleva BC Nokia ei ole voittanut lappeenrantalaisia tällä kaudella vielä kertaakaan. Yllättäjän rooli annetaan kuitenkin Nokialle, sillä paineet ovat runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneella Catzilla.

- Meillä ei ole enää mitään ylimääräisiä paineita, sillä olemme saavuttaneet asettamamme tavoitteen. Toivottavasti se tuo rentoutta pelaamiseen ja vie turhan puristuksen pois, Marianne Koskinen sanoo.

- Pudotuspelit ovat aivan eri pelejä kuin runkosarjan ottelut. BC Nokia on viime kauden pronssi- ja sitä edellisen kauden mestarijoukkue. Meillä ainoastaan Kaisa Tuurella on kokemusta pudotuspeleistä. Nyt nähdään miten pää kestää, kommentoi puolestaan Tommi Koskinen ennakkoasetelmaa. 

Lappeenrannan avainpelaajiin kuuluu tammikuun pelaajaksi valittu Yelena Solovyena. Kokemusta lisää joukkueeseen tuo viime kaudet Espanjan pääsarjassa pelannut hyviä syöttöjä pitkin kautta jakanut Kaisa Tuure. Pitkään kolmikkoon lisätään vielä monipuolinen Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Elena Reshetko ja toimiva takamiespari Anna Kuokkanen-Abby Scharlow, voi Tommi Koskinen lähteä taistoon luottavaisena.

- Onneksi loppukaudesta penkiltä on aina noussut yhdestä kahteen onnistujaa omista kasvateista, jotka ovat täyttäneet hyvin paikkansa, jos jollain viisikon pelaajalla ei ole ollut paras päivä. Annika Jaakkolan puuttuminen on kaventanut rotaatiota ja tällä hetkellä Kuokkasen sekä Solovyenan pelikunnot ovat vielä pieniä kysymysmerkkejä, paljastaa Tommi Koskinen.

- Kaikissa otteluissa olemme kaatuneet Catzin sisäpeliin. Heillä on selvä pituusylivoima, joten isojen pelaajien puolustaminen tulee olemaan meidän isoin haaste, Marianne Koskinen toteaa.

BC Nokia tarjoaa runkosarjan piste-, syöttö- ja riistokuningattaren Shannon Mathewsin lisäksi korin alle 186-senttisen amerikkalaisvahvistus Sarah Hedgepethin ja takakentille joukkueeseen tammikuussa liittyneen Crystal McCutcheonin.

Kokeneet kotimaiset pelaajat Taru Asp ja Venla Kuusela olivat voittamassa BC Nokian historian ensimmäistä Suomen mestaruutta kaudella 2004-05 pelaten isoja minuutteja myös pudotuspeleissä ennen finaaleja. Nina Hyvärisen paluu kentille kauden alussa sekä runkosarjan tarkimman kolmen pisteen pommittajan Tiia Huuhkan vaarallisuus kaaren takaa antavat haastajille kaikki mahdollisuudet pudottaa ennakkoon kovempi vastustaja pois pelistä.

Marianne Koskinen apunaan Reetta Ojala kokeneina pelaajina pistävät varmasti penkin päässä myös kaiken peliin horjuttaakseen Tommi Koskisen ja Catzin pelisuunnitelmaa.

- Meillä on hyvät takapelaajat sekä kokonaisuudessaan hyvin heittävä joukkue. Puolustamisemme henkilökohtaisella tasolla sekä apupuolustuksessa on jo jonkin verran parempaa, sillä aiemmin sitä ei ollut juuri ollenkaan. Pystymme juoksemaan hyvin, mutta jotta juoksupeli saadaan käyntiin, pitää taistella levypallot omiin käsiin, painottaa Marianne Koskinen.

- Asetimme kauden tavoitteeksi kuudennen sijan ja pudotuspelipaikan. Tavoitteet on saavutettu, joten voidaan sanoa, että meidän kautta ei millään enää saa epäonnistuneeksi. Menemme peli kerrallaan ja tietysti kun pudotuspelit alkaa on jonkinlainen mitalitappelu silloin käynnissä, Tommi Koskinen toteaa loppukauden tavoitteista.

Runkosarjassa viimeisen kohtaamisen jälkeen Tommi pääsi BC Nokian bussin kyydissä Nokialle Catzin voitosta huolimatta. Puolivälierätaiston keskellä tilaa bussista löytyisi edelleen.

- Kyllä Tommi pääsisi kyydissä, mutta taitaa jäädä Lappeenrantaan pitämään lauantain harjoituksia. Vaikka on hieman erikoinen tilanne, että valmennamme vastakkain, niin täytyy kyllä todeta, että stressaavampaa se oli silloin, kun olimme samassa joukkueessa ja joskus peli ei oikein kulkenut. Kovempia tilanteita ne silloin olivat, muistelee Marianne Koskinen.

Paikallistaisto nostattaa tunteita

Espoo Team ja Pussihukat ovat taistelleet pudotuspeleissä aikaisempina vuosina kovilla kierroksilla. Paikallispelin kaikki herkut mahtuvat varmasti mukaan myös lauantaina alkavaan ottelusarjaan. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut Pussihukat on kauden aikana vienyt kohtaamiset nimiinsä otteluvoitoin 3-1. Espoo Team sijoittui runkosarjassa viidenneksi.

- Hyvin mielin voidaan lähteä lauantain otteluun. Kauden tavoitteemme oli pudotuspelipaikka sekä kotikenttäetu ja ne on nyt saavutettu. Vastassa on kova joukkue, joka on meitä kokeneempi ja materiaaliltaan laajempi. Meillä on hyvät mahdollisuudet, kun pidämme saman taisteluilmeen ja kotikenttämme puhtaana, arvioi Pussihukkien päävalmentaja Markus Makkonen.

Helmikuun aikana espoolaiset ovat osoittaneet, että joukkueen ollessa terveenä, on Teamilla tarjota iskukykyinen ryhmä ”hukkalauman” jahtiin. Espoon vahvuudeksi ottelusarjassa lukeutunee pituus. Kolmikko Ashley Anderson-Anne Bailey-Mia Liimo on kova pala vastustajalle.

- Pituusylivoiman etuna on myös levypallopeli, jonka onnistuessa pääsemme juoksemaan nopeita. Etuna on myös leveämpi materiaali, Espoo Teamin Hanna Junnila ennakoi.

Samoilla linjoilla on Teamin pelintekijä Heidi Lönnberg.

- Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan. Levypallojen voittaminen ei pitäisi olla ylitsepääsemätön este Pussihukkia vastaan, mutta se vaatii taistelua ja oikeaa asennoitumista. Puolustuspäässä pitää muistaa sulkea (Aneta) Kausaite ja (Heli) Roukanoja, mutta myös Pussihukkien pienemmät takamiehet ovat ahneita levypallopelissä.  

Valmentaja Stefanovic uskoo huolellisen valmistautumisen kantavan hedelmää.

- Kaikki näyttää hyvältä. Valmistaudumme sarjaan katselemalla aika paljon otteluvideoita ja huolellisella harjoittelulla. Pelillisen valmistautumisen lisäksi olemme myös varanneet aikaa henkiselle valmistautumiselle, totesi Stefanovic Teamin verkkosivuilla.

Pussihukat kiihdyttivät runkosarjan loppuun viiden ottelun mittaisella voittoputkella. Viimeisessä ottelussa joukkue kukisti Äänekosken Huiman kotisalissaan. Kaksikko Roukanoja-Kausaite oli ratkaisijoiden roolissa tässäkin ottelussa. Helmikuun pelaajaksi valittu Roukanoja tehtaili kuukauden pistekeskiarvokseen 23,6 ottelua kohden. Kausaiten helmikuun saldo ei ollut yhtään heikompi – hän teki 23,5 pistettä ottelua kohden. Makkonen peräänkuuluttaa kuitenkin muun joukkueen osallistumista koritalkoisiin. 

- Anetan ja Rouden on edelleen molempien väsättävä ne noin 20 pistettä, mutta sen lisäksi tarvitsemme lisää vastuunottajia. Luottavaisin mielin voi kyllä lähteä ottelusarjaan. Näitä otteluja varten olemme tehneet töitä koko kauden, Makkonen toteaa lopuksi.

Pudotuspelien aikatauluihin tästä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia