Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

14.4.2019 20:49 Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

Noora Järvikangas oli yksi ottelun todellisista säväyttäjistä. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan urheilutalon kaikki 885 silmäparia saivat todistaa finaalisarjan arvoisen ottelun, joka venyi aina jatkoajalle saakka.

Catz sai kotihallissaan sensaatioimaisen alun, kun joukkue rynnisti heti väkevään johtoon. Heitot upposivat ilmiömäisesti niin läheltä kuin kaukaa ja pallon liike oli hyvää. PeKan puolustus oli aseeton Catzin heittojen sadellessa sisään ja joukkueen peli hyökkäyspäädyssä oli hermostunutta. Kun ottelua oli kulunut vain kolme minuuttia, oli kissalauma tikannut jo 17 pistettä, lopullisesti avausjakso päättyi lukemin 25-15.

Peli-Karhut osoitti kuitenkin kovaa henkistä kanttia ja kasasi rivejään shokkialun jälkeen. Etenkin Minna Sten astui kunnolla esiin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja säkitti jakson aikana seitsemän pistettä. PeKan puolustus sai viimein tehtyä Catzin hyökkäyksestä vaikeampaa, ja puoliajalle lähdettäessä ero oli kaventunut jo viiteen pisteeseen.

Alku oli meiltä aivan surkea, kummassakin päässä Catz pääsi tekemään juuri niitä asioita mitä se halusi tehdä. Sitten otimme aikalisän ja päätimme tulla peliin mukaan, Minna Sten ruoti ottelun alkuhetkistä.

Tapahtumia ottelussa riitti katsojien iloksi vielä tauon jälkeenkin. Kolmannen jakson lopussa PeKan sähläys pallon kanssa ja rautoihin kolisseet heittoyritykset avasivat kotijoukkueelle jälleen sauman tarttua ohjaksiin. Aleighsa Welch ja Valencia McFarland ottivat kokeneina pelaajina joukkueen reppuselkään ja jälleen oli ero revennyt 14 pisteeseen päätösjakson alkuun tultaessa.

Taipumaan hallitseva mestari ei tästäkään huolimatta suostunut. Noora Järvikangas heräsi eroon toden teolla ja sytytti koko joukkueen takaisin peliin mukaan. Reilussa parissa minuutissa oli PeKa tikannut eron kiinni Catzin menettäessä jälleen otettaan. Otteluparin rinta rinnan taisto huipentui lopulta varsinaisella peliajalla vapaaheittoviivalle, josta varma säkittäjä Brooke McCarty ei erehtynyt, mikä pakotti Catzin tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoajalla kotijoukkueen tilanne oli vaikea. Suihkuun lensi joukkueen kokoonpanosta lopulta Karoliina Rytkönen, Roosa Kosonen sekä Elena Reshetko. Welch kärsi puolestaan urheiluvammoista ja vetäytyi trilleristä pelin loppuminuuteilla.

Voitonnälkäisin jatkoajalla oli lopulta Brittany Starling, joka haastoi ajoillaan härkämäisesti Catzin puolustusta korin alla onnistuneesti. Kun pelikellossa oli jäljellä enää reilu 40 sekuntia, nousi todelliseksi yllättäjäksi Mari Kihlström, joka painoi kylmän viileästi kolmosen sisään tuoden kotijoukkueen jo kahden pisteen päähän. Voittoon asti Kihlströmin onnistuminen ei lopulta kantanut. McCartyn pääsi jo hetkeä myöhemmin upottelemaan jälleen vapaaheittoja, eikä Catz kyennyt enää nousemaan voittajaksi ajan raksuttaessa vääjäämättömästi loppuun.

Roope Mäkelän mukaan usko omaan tekemiseen ei loppunut kertaakaan:

Superonnellinen olen voitosta. Tänään käytiin kunnon taistelu, jossa pelaajat osoittivat kovaa voitontahtoa nousemalla aina tasoihin. Aloimme lopussa löytämään mismatch-tilanteita korin alla ja saamaan sitä kautta onnistumisia. Koripallossa pitää aina uskoa omaan tekemiseen loppuun asti, eikä saa luovuttaa.

Etenkin loppupuolella otteitaan parantanut Brittany Starling oli lopulta ottelun tehokkain väkevällä tupla-tuplallaan (25/13). Varma onnistuja oli peliä pyörittänyt Brooke McCarty (25/7), mutta todellinen taistelija ja sytyttäjä ottelussa oli Noora Järvikangas (15/7).

Teimme tänään paljon hyviä asioita, taistelimme hyvin ja monta kertaa meillä oli myös mahdollisuus ratkaista peli itsellemme. Olimme myös epäonnekkaita, sillä pallo pomppi vaikka kuinka monta kertaa layupeista ohi. Ehkä olisimme voineet pelata lopun toisinkin. Erityisen hienoa oli, että nuoret pelaajamme tulivat lopussa hyvin kentälle ja antoivat kaikkensa. Pettynyt olo joka tapauksessa, katsotaan nyt mitä voidaan seuraavaksi tehdä ja millä muutoksilla, Mika Haakana kommentoi.

Ylivoimainen tehomoottori Catzin rosterista oli Aleighsa Welch, joka tykitti tupla-tuplan (20/13). Kovaa haastamista suoritti Elena Reshetko, joka Welchin tapaan onnistui niin pisteissä kuin levypalloissa (13/10). Hyvällä pelipäällä esiintyi nyt myös Petra Noponen (14/7).

 

Ottelutilastot

Finaalisarja jatkuu ensi viikon tiistaina 16.4. klo 18.35, jolloin mestaruus on katkolla Peli-Karhuille.  Yle TV2 televisioi Karhuvuoren urheilutalossa käytävän ottelun.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia