Team Componenta yllätti Kouvot

7.2.2009 Karkkilalainen Team Componenta nappasi lauantaina Korisliigassa yllätysvoiton kukistettuaan kotipelissään kärkijoukkue Kouvot suurinumeroisesti 95-70 (55-34). Voitto oli Karkkilalle kauden toistaiseksi suurin ja tappio vastaavasti Kouvoille kauden tähän asti suurin.

Pelissä alkoi olla ratkaisun makua jo toisella neljänneksellä, kun kotijohto kasvoi yli 20 pisteeseen. Ratkaisu tuli seuraavalla kymmenminuuttisella, jolloin Kouvot jäi jo ratkaisevasti 32 pisteen päähän.

Componenta oli tehokkaampi korin tuntumassa ja tarkempi myös kolmoskaaren takana, josta Kouvot heitti heikosti.

- Pelasimme tosi hyvän pelin. Kontrolloimme sitä koko ajan ja onnistuimme sekä hyökkäyspäässä että puolustuksessa, kehui Karkkilan valmentaja Bernard Harris.

Harris onnistui poimimaan viidestä ulkomaalaispelaajastaan kokoonpanoon oikean kolmikon, joka merkkautti komeat pisteet. Ensimmäisen ottelunsa Karkkilassa pelannut Dainmon Gonner keräsi 26, Frank Richards 22 ja Damion Dantzler 21 pistettä sekä 14 levypalloa.

Kouvojen tehokkaimmiksi pääsivät Matt Williams ja Roope Suonio 12 pisteillä.

FoKoPo haki voiton Lahdesta

Lauantain toisesta yllätyksestä vastasi Forssan Koripojat. Joulun jälkeen kymmenestä pelistään vain yhden voittanut FoKoPo haki vierasvoiton Namika Lahdesta 71-75 (42-33) -tuloksella.

Kotijoukkue vei alkuminuutit 16-5, mutta FoKoPokin pääsi peliin mukaan. Namika Lahti hallitsi kuitenkin peliä ja johti viimeisen neljänneksen alussa 13 pisteellä. Kun FoKoPo vei seuraavan viisiminuuttisen 18-3, se nousi ensi kertaa johtoon 66-68 -numeroissa. Tuon jälkeen ei FoKoPo enää johtoa luovuttanutkaan.

Jarno Nissinen heitti FoKoPolle kauden ennätyspisteensä 17. Ray Cunningham pussitti pisteen vähemmän ja vei myös 16 levypalloa.

Namika Lahden teho keskittyi Ray Nixonin (19), Vesa Mäkäläisen (16) ja Kurt Ricen (15) käsiin.

Katajalle suurvoitto Tarmosta

Joensuun Kataja nousi sarjataulukon kärkeen tasapistein Kouvojen ja KTP:n kanssa otettuaan kotipelissään 106-59 (43-32) -suurvoiton Porvoon Tarmosta.

Kataja hallitsi peliä alusta asti ja ratkaisi voittonsa kolmannella jaksolla, jolloin kotijohto kasvoi jo yli 40 pisteeseen.

Peräti 17 kolmen pisteen koria heittäneestä Katajasta Sami Lehtoranta teki 19 ja Jeremiah Wood sekä kaikki viisi kolmostaan upottanut Juho Nenonen 17 pistettä. Wood kahmi myös 15 levypalloa.

Kuudennen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Tarmo jäi nyt kuudennen kerran peräkkäin alle 70 pisteeseen. DeWayne Richardson teki Tarmolle 17 ja Ville-Pertti Lind 14 pistettä. Äänekosken Huiman ykkösdivisioonajoukkueesta Porvooseen siirtynyt Justice Graham aloitti uudessa joukkueessaan yhdeksän pisteen teholla.

 (STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia