ToPolle toinen tappio peräkkäin

22.10.2010 Koripallon naisten SM-sarjassa kauden kolme ensimmäistä otteluaan voittanut helsinkiläinen sarjanousija Torpan Pojat hävisi toisen kerran peräkkäin, kun Peli-Karhut voitti sen kotikentällään perjantaina 85–79 (43–35).

Viime keväänä SM-sarjan vuoden tulokkaana palkitun Linda-Lotta Lehtorannan 20 pistettä avittivat Peli-Karhut voittoon. Kuva: Kai Kilappa.

ToPo hävisi keskiviikkona Forssan Alulle. PeKa otti nyt kolmannen voittonsa. Tappioita sillä on vain yksi.

Ensimmäisen jakson jälkeen PeKa johti yhdeksällä pisteellä, ja puoliajalla tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 43–35. ToPon tehot olivat Taru Tuukkasen ja Dandra Mossin harteilla, sillä he olivat tehneet ToPon pisteistä peräti 33.

Kolmannen neljänneksen ToPo vei nimiinsä 29–18, kun Janika Sundström pääsi vauhtiin ja teki 12 pistettä. ToPo siirtyi erän puolivälissä ensimmäisen kerran johtoon sitten ottelun alkuhetkien, ja viimeiselle kympille lähdettäessä vierailijat johtivat kolmella pisteellä.

Päätösjaksolla Sundström ei tehnyt enää pistettäkään. PeKassa onnistujia oli tasaisemmin kuin ToPossa. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Krystal Vaughn, joka teki 25 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Jill Martinin saldo oli 21/14 ja Linda-Lotta Lehtorannan 20/8.

Sarjan pistekärki eli ToPon Moss teki nyt 31 pistettä ja Tuukkanen 26.

HoNsU:n yritys ei aivan riittänyt, Huimalle kolmas voitto

Kauden kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt jyväskyläläinen HoNsU haastoi kaksi ottelua voittaneen ja yhden tappion kärsineen Äänekosken Huiman kotikentällään, mutta ihan loppuun asti sen voimat eivät riittäneet. HoNsU hävisi lopulta yhdeksällä pisteellä eli 66–75 (36–34) ja on näin hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

Huimalla on nyt tilillään kolme voittoa ja yksi tappio.

Ottelu oli tasainen, sillä johtoasema vaihtui seitsemän kertaa ja tasatilanteessa oltiin yhtä monta kertaa.

Kolmannen neljänneksen jälkeen HoNsU johti kahdella pisteellä ja jakson loppupuolella jo yhdeksällä pisteellä (51–42), mutta Huima kavensi eron kahteen pisteeseen kaksi sekuntia ennen loppua. Neljännellä jaksolla tilanne oli vielä 60–64, mutta sen jälkeen vierailijat ratkaisivat ottelun.

Huiman ykkönen oli 40-vuotias Kenya Robinson, joka teki 31 pistettä ja nappasi 15 levypalloa. Maiju Pekkarinen teki kauden piste-ennätyksensä (17).

HoNsU:n tehokkain oli totutusti Dionne Pounds 18 pisteellään ja kahdeksalla levypallollaan. Margaret Roundtreen saldo oli 17/9.

Lisätiedot: Ottelutilastot

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.