Tutustu alle 15-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty alle 15-vuotiaiden tyttöjen eli ns. sisääntulomaajoukkueen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Harri Jokela, Mikko Tupamäki, Mikko Larkas, Jussi Räikkä, Martti Iivonen ja Anu Rajaniemi.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Harri Jokela: 10.3.1960
Mikko Tupamäki: 30.11.1977
Mikko Larkas: 22.6.1981
Jussi Räikkä: 30.5.1976
Martti Iivonen: 29.4.1952
Anu Rajaniemi: 28.1.1967 

Koulutustausta? 

Jokela: Huippukoripallovalmentajatutkinto1989, Ammattivalmentajatutkinto 1999
Tupamäki: Valmennus- ja testausopin maisteri 2007
Larkas: Huippukoripallovalmentajatutkinto menossa ja loppusuoralla. Muut liiton koulutukset myös käytynä.
Räikkä: Huippukoripallovalmentajatutkinto menossa ja loppusuoralla. Luokanopettaja, kasvatustieteiden maisteri.  
Iivonen: Gymnastiklärarexamen i Idrottshögskolan i Stockholm
Rajaniemi: Ammattivalmentajatutkinto 

Nykyiset valmennettavat? 

Jokela: Hongan B-tytöt, Hongan Juniori Akatemia (tytöt ja pojat), Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukion koripallolinjan poikien vastuuvalmentaja sekä yläasteen poikien koripallosta vastaava.
Tupamäki: HoNsU, naisten I divisioona
Larkas: Hongan A-tytöt, 1994-syntyneet pojat sekä 1995-syntyneet tytöt
Räikkä: Turun Riento, naisten I divisioona ja A-tytöt
Iivonen: Espoo Akatemia, naisten I divisioona ja Honka Akatemian ja Espoo Teamin fysiikkavalmennus
Rajaniemi: ToPo, naisten I divisioona ja lisäksi Mäkelänrinteen urheilulukion tyttöjen aamuvalmennus. 

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Jokela: Apuvalmentajana eri ikäluokissa tytöissä ja pojissa 1981-86, vuodesta 1990 lähtien vastuuvalmentajana eri ikäluokissa poikien maajoukkueissa.
Tupamäki: Muutamilla maajoukkueleireillä apuvalmentajana
Larkas: Ensimmäistä kesää näissä hommissa.
Räikkä: Ei ole. Viisi vuotta läntisen alueen aluevalmentajana, joista viimeinen tyttöjen päävalmentajana.
Iivonen: Valmentajana Ruotsin 1974-syntyneiden tyttöjen maajoukkueessa, Risto Piiparin apuvalmentajana naisten maajoukkueessa, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueessa, sekä 1983- ja 1989-syntyneiden tyttöjen maajoukkueissa.
Rajaniemi: Vuosina 1998-2004 mukana vuonna 1984-syntyneiden tyttöjen ikäluokassa. 

Koripallouran tähtihetket? 

Jokela: Se, että näen opeteltavien hommien toimivan harjoituksissa sekä otteluissa, kun pelaajat oppivat käyttämään omia aivojaan ja oivalluksiaan ilman ”joy stick” -valmennusta.
Tupamäki: Kaikki terveenä pelatut korismatsit...
Larkas: Pieniä tähtihetkiä on ollut paljon. Isommat ovat varmasti vielä edessäpäin. Valinta mukaan maajoukkuetehtäviin on yksi suurimmista tähtihetkistä. Arvostan sen todella korkealle.
Räikkä: Valmentajana turkulaisten tyttöjen kehittyminen maajoukkuetason pelaajiksi ja sitten tämä oma valintani maajoukuevalmentajaksi.
Iivonen: Olen saanut olla mukana loistavien valmentajien valmennustiimeissä, mm. Piipari, (Mihailo) Pavicevicin alaisuudessa.
Rajaniemi: Naisissa SM-pronssia 1998 tulokaskaudella sekä A-tyttöjen Suomen mestaruus. Myös vuonna 1984-syntyneiden kanssa EM-kisoihin pääseminen mukaan lukien kaikki karsinnat ovat olleet hyviä kokemuksia. 

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä? 

Jokela: On etuoikeus olla mukana luomassa ja rakentamassa uutta huippu-urheilun ehdoilla. Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla tulevaa kesää ja sen tuomia haasteita. Haalari päälle, hihat ylös ja hommiin! Lopetetaan nämä höpinät ja ryhdytään hommiin!
Tupamäki: Luvassa on paljon työtä koripallon parissa, joten mikäs sen parempaa. Minä olen ainakin intoa täynnä kuin ilmapallo ja valmiina hommiin, kaikki laitetaan peliin.
Larkas: Pääsee tekemään hyvässä porukassa töitä nuorten lupaavien pelaajien kanssa. On kiva auttaa nuoria ja motivoituneita pelaajia eteenpäin ja kesähän on tunnetusti pelaajien kehittämisen aikaa.
Räikkä: Odotan innolla, että pääsen työskentelemään itseäni kokeneempien ihmisten kanssa ja olemaan osa maajoukkuetoimintaa, josta toivoakseni saadaan yhtenäistä. Tämä on minulle ilman muuta jälleen paikka oppia lisää.
Iivonen: Suurella energialla opettamaan nuoria pelaajia matkalla urheilijaksi.
Rajaniemi:On mielenkiintoista lähteä uudestaan mukaan toimintaan. En ole aikaisemmin valmentanut Harri Jokelan ja Martti Iivosen kanssa, joten kahden kokeneen ja arvostetun nuorisovalmentajan kanssa toimiminen tulee olemaan hyvin mielenkiintoista ja oli yksi syy ottaa haaste vastaan. On lisäksi kiva nähdä Suomen koripallon tasoa niiden nuorten kesken, jotka vasta aloittavat koripallotaivaltaan.

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

4.4.2007 Valmentajat

Paikalliset maajoukkueleirit pyörähtivät käyntiin

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestettiin Helsingissä viime viikonvaihteessa. Pelaajien asenne keräsi kiitosta valmentajilta, leirillä vierailleen huippukoripallon johtaja Henrik Dettmannista lähtien.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.10.2006 Valmentajat

Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

14.11.2005 EM-kilpailut

Tyttöjen EM-kisat Suomeen

Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA Eurooppa on viikonvaihteessa pitämässään kokouksessa myöntänyt alle 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat Suomeen.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Näytä lisää vastaavia