Välierät käyntiin kotivoitoin

24.3.2003 Kotikenttäedut pitivät ensimmäisissä miesten SM-välierissä. Runkosarjan voittanut joensuulainen Kataja riuhtaisi toisella puoliajalla ja rynni 102-94-voittoon KTP:stä. Honka puolestaan nousi ohi tilanteita hallinneesta Pussihukista vasta viimeisten minuuttien aikana. Välierät jatkuvat jo maanantaina.

Joensuussa joukkueet etenivät tasatahtiin aina kolmannelle neljännekselle saakka. Roope Mäkelä piti henkilökohtaisella panoksellaan kotkalaisia pystyssä. Hän teki avauspuoliskolla peräti 22 pistettä. Mäkelän pitäessä komentoa KTP johti parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä (47-38). Kataja onnistui kuitenkin hivuttautumaan pisteen päähän (50-51) vieraistaan ennen puoliaikaa.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Mäkelä heitti ensimmäisen – ja ainoan – kolmosensa ohi. Kotijoukkueen Jukka Toijala kuittasi heti toisessa päässä ja Kataja pääsi kuuden pisteen johtoon (74-68). Ote siirtyi lopullisesti Katajalle, eikä KTP päässyt enää viittä pistettä lähemmäksi. Suurimmillaan joensuulaisten johto oli hetkeä ennen loppua 16 pistettä (101-85).

Kamppailun ehdoton hahmo oli tappiosta huolimatta Roope Mäkelä, joka nakutti kaikkiaan 34 pistettä. Katajasta Andre Foreman teki eleettömällä tyylillään 32 pistettä. Toijalan saldo oli 26 pistettä, mutta hän otti myös paljon heittoja. Toijalan kädestä lähti 21 pelitilanneheittoa, joista seitsemän onnistui. Kotkalaisten kakkosmieheksi nousi loppua kohti parantanut Pasi Heinonen (21/4). Greg Lewis hankki itselleen kolmannen virheensä 14. peliminuutin kohdalla ja jälkitilanteesta vielä teknisen, joiden johdosta mies istui pitkät tovit vaihtopenkillä.

KTP menetti ottelussa pallon 21 kertaa, jonka lisäksi Kataja hääri KTP:n korilla 16 hyökkäyslevypallon edestä.

Pratesin kolmoset myrkkyä

Honka selvisi paikkallisvastustaja Pussihukista vain vaivoin. Espoolaiset olivat pitkään hätää kärsimässä, kun he eivät saaneet tukittua puolustuksensa vuotoja ja hyökkäyspäässäkin oli vaikeaa.

PuHu oli porskuttamassa vakuuttavaan voittoon, kun se johti yhdeksällä pisteellä (74-65) neljännen jakson alussa. Dan Crossin ajot alkoivat tuottaa pisteitä sekä virheitä vastustajalle. Honka vei kolmen minuutin jakson 11-2 ja nousi tasalukemiin 76-76. Cross latasi vielä viisi pistettä lisää ja siirsi kotijoukkueen 81-77-johtoon. Lopullisesti Pussihukkien yllätystoiveet murskasi Maurizio Pratesi, joka heitti kaksi peräkkäistä kolmosta. Pussihukat yritti vielä rikkomalla päästä peliin mukaan, mutta honkalaisten sihti vapaaheittoviivalta oli kohdallaan.

Crossin (24/4) ja Pratesin (19/2) ohella myös Marcus Grant lukeutui 19 pisteellään ja viidellä syötöllään Hongan onnistujiin. Grant ei kuitenkaan puolustuksessa onnistunut saamaan otetta ’hukkalauman’ Erron Maxeysta, joka viimeisteli kentän korkeimman pistemäärän 27. Pussihukkien tämän kertainen yllättäjä oli 20 pistettä latonut Tommi Lyytinen. 210-senttinen Philip Hickey pysyi Heikki Zittingin ja Aki Ulanderin hoteissa.

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Toiset välierät pelataan siis jo maanantaina 24.3. Kotkassa ottelu KTP-Kataja alkaa Karhuvuoren Urheilutalolla klo 18.30. Samalla kellonlyömällä käynnistyy ottelu PuHu-Honka Myyrmäen Urheilutalolla.

Asiat

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.