Vimpelin Veto haki ensimmäisen vierasvoittonsa Lappeenrannasta

9.12.2018 19:10 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa kohtasivat ensi kertaa tällä kaudella Lappeenrannassa Catz ja Vimpelin Veto. Vimpelin Veto pääsi ottelun päätteeksi hakemaan sarjapisteet kotiin lukemin 91-117.

ViVen Tuulia Timo oli kovassa iskussa pussittaen yhteensä 26 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Molemmat joukkueet lähtivät taistoon samoista lähtökohdista, sillä molemmilla painoi jaloissa edellispäivän vieraspelien tappiot. Vimpelin Veto pystyi kuitenkin nousemaan ensimmäiseen vierasvoittoon Lappeenrannassa, kun Catz kaatui lopulta suurilukuisin pistein 91-117 (38-56). Catz jatkaa näin ollen sarjassa kolmen tappion putkessa, mutta Vimpelin Veto pääsee kohoamaan tasapisteisiin HBA:n ja Hongan kanssa. Päävalmentaja Jarkko Havu kertoi joukkueen poistuneen kotimatkalle hyvillä mielin.

- Olen tietysti tyytyväinen kauden ensimmäiseen vierasvoittoomme. Kaksi voittoa kolmen pelin viikosta on hyvä suoritus. Tavoitteenamme oli parantaa eilisestä ja tulla peliin hyvällä energialla. Se onnistui ja heittommekin upposi hyvin. Tämä tekee kotimatkasta tavallista lyhyemmän, Havu myhäili.

Catzin siipirikkoisuus ja siitä johtuva materiaalin niukkuus näkyi parketilla päivän ottelussa jälleen. Sydney Wallace latoi taululle käsittämättömät 54 pistettä, mutta jäi auttamattomasti yksin vastuuseen hyökkäyspäädyssä. ViVe pysytyi sen sijaan kierrättämään materiaaliaan laajemmin ja saamaan onnistumisia tasaisesti, sillä jopa neljä pelaajaa onnistui saamaan kasaan kakkosella alkavan pistelukeman.

Ero joukkueiden välillä alkoi kasvaa toisen jakson alussa, kun Tuulia Timo sekä Donnaizha Fountain upottivat peräjälkeen kolmosensa pohjaan, mikä sytytti vierasjoukkueen pelin eloon toden teolla.  Nämä eivät suinkaan olleet ainoat onnistuneet ottelun kaukoheitot, sillä vimpeliläiset heiluttivat sukkaa peräti 20 kertaa keskelle kaaren takaa. Catzia pitkin kautta seurannut ontuva levypallopeli oli myös jälleen läsnä ottelussa. Catz onnistui saamaan käsiinsä irtopalloja yhteensä 23, kun taas ViVe repi näitä 55, ja pääsi nostelemaan hyökkäsylevypalloista sisään yhteensä 34 pistettä. Nämä yhdistettynä kissojen yksipuoliseen hyökkäyspelaamiseen takasivat tällä kertaa sen, että vimpeliläiset pääsivät kotimatkalle sarjapisteiden kanssa. 

- Onnittelut Vimpelille voitosta. Meillä ei ollut saumoja tänään, neljästä sisäpelaajastamme vain yksi on tällä erää pelikuntoinen. Meitä koetellaan tällä hetkellä kovaa, mutta ei tässä auta kuin yrittää saada pelaajia tervehtymään ja tehdä töitä. Nuorten pelaajien otteisiin olen tyytyväinen, meillä on kuitenkin useita pelaajia, jotka pelaavat tänä syksynä ensimmäistä kertaa tätä sarjaa, Mika Haakana niputti joukkueen tilanteesta.

Vimpelin Vedon suurimman pistetilin kasasi Tuulia Timo, joka paukutti yhteensä 26 pistettä saaden kolmen pisteen heitoistaan sisään komeasti kahdeksan. Yksin Timon ei tarvinut jäädä, sillä Alisia Jenkins viimeisteli mehevän tupla-tuplan 25/20/4s, ja Donnaizha Fountain tilastoi lukemat 20/6.

Catzin Sydney Wallace oli joukkueensa suvereeni pistetykki 54 pisteellään. Wallace upotti kaaren takaa osumia peräti yhdeksän, ja löi koko naisten Korisliigan yhden pelin piste-ennätyksen uusiksi. Edellinen kärkitulos oli vuodelta 1995, jolloin Forssan Alun Nina Pajanti-Raudus teki 53 pistettä Peli-Karhuja vastaan. Koripalloliiton ottelukohtaista pistetilastoa on pidetty kaudesta 1995-1996 lähtien.  Wallacen lisäksi sukkaa heilutti Johanna Timperi, joka latoi 11 pistettä. Valencia McFarland nikkaroi tilastoihin 9/5s.

Ottelutilastot


 

 
16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia