WB/Capitalsin A-tytöt ja HNMKY:n B-pojat kahdessa ottelussa Suomen mestareiksi

14.4.2013 Sunnuntai oli kiireinen päivä nuorten SM-parketeilla. Kauden ensimmäiset nuorten mestarit kruunattiin, kun WB/Capitals (A-tytöt) ja HNMKY (B-pojat) hakivat finaalien toiset otteluvoittonsa ja veivät siten nimiinsä ikäluokkiensa Suomen mestaruudet. B-poikien SM-pronssi irtosi HoNsUn matkaan, ja lisäksi sunnuntaina pelattiin A-poikien ja B-tyttöjen SM-välieriä.

Matias Suvannon HNMKY pääsi sunnuntaina juhlimaan B-poikien Suomen mestaruutta. Kuva: Tuomas Venhola.

A-tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi sunnuntaina WB/Capitalsin hyväksi. Honka Akatemia joutui antautumaan kotikentällään Tapiolassa Capitalsille pistein 62–70 (29–28).

Honka onnistui erinomaisesti pelitaktiikkansa toteuttamisessa ensimmäisellä puoliajalla, mutta kolmannella jaksolla Capitals pääsi lieastaan ja karkasi kymmenen pisteen johtoon. Honka piipahti vielä viime minuutilla neljän pisteen päässä, mutta onnistuneet vapaaheitot varmistivat mestaruuden Capitalsille.

– Peli oli hermostunutta puolin ja toisin, mutta kolmannella jaksolla saimme pelin juonesta kiinni, pääsimme käyttämään omia vahvuuksiamme ja juoksemaan kenttää, Capitalsin päävalmentaja Panu Pedersen arvioi ottelun ratkaisua.

Capitalsin mestaruuden takuupelaajat olivat toisessa ottelussa Ninni Salmi (19/3/2 blokkia), Noora Järvikangas (16/9), Janniina Salminen (12/3/3 riistoa) ja Audrey Mulumba (11/8/3 riistoa).

Honka Akatemian parhaat olivat Emilia Helle (12/3) ja Vilma Purhonen (12/6).

– Tärkein tehtävämme kauden aikana on ollut yksilöiden kehittäminen huipputasolle. Suomen mestaruus osoitti sen, että meillä oli riittävän hyviä yksilöitä toteuttaaksemme joukkueena huipputason koripalloa, Pedersen iloitsi.

HNMKY:llä takanaan tappioton kausi B-pojissa

Helsingin NMKY päätti kautensa B-poikien SM-sarjassa kukistamalla toisessa finaaliottelussa ToPon pistein 71–78 (25–31, 62–62).

HNMKY johti kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pistein 54–60, mutta Remu Raitasen ja Henri Kantosen kolmoset toivat ToPon tasoihin ja jatkoajalle. Puolitoista minuuttia ennen jatkoajan loppua ratkaisun otti käsiinsä Edon Maxhuni, jonka kolmonen ja kaksi vapaaheittoa petasivat HNMKY:lle mestaruuden.

– En ole todistanut tällaista nuorten SM-finaalia koskaan. Johto vaihteli puolelta toiselle, molemmat joukkueet kävivät veitsi kurkulla ja pelaajat esittivät todella kovia henkilökohtaisia suorituksia, HNMKY:n päävalmentaja Juuso Milén kertaili.

HNMKY:n toisen ottelun tehoista vastasivat Matias Suvanto (21/10), Miikka Nieminen (20/10) ja Edon Maxhuni (16/3). Hopeamitalisti ToPosta Tuomas Laine (20/5) ja Ville Leikas (14/4) keräsivät parhaat pisteet.

HNMKY voitti kauden kaikki 22 otteluaan.

– Huikea kausi, jonka selvittäminen tappioitta on vaatinut jätkiltä paljon henkistä kanttia, Milén summasi.

Markkanen johti HoNsUn B-pojat SM-pronssille

B-poikien SM-pronssit kulkivat Jyväskylään, kun HoNsU peittosi kotikentällään Hongan pistein 86–67 (35–40).

Espoolaiset johtivat ottelua kymmenen minuutin pelin jälkeen 12–23, mutta HoNsU otti toisesta kymmenminuuttisesta alkaen ottelun hallintaansa ja karkasi kolmannella jaksolla, joka päättyi kotijoukkueelle 28–13.

SM-pronssin takuumies oli uskomattoman ottelun pelannut Lauri Markkanen (34/20/4 blokkia), jota tahdittivat Eetu Laukkanen (16/6) ja Semi Laine (15/9/12 syöttöä). Hongasta Juho Gummerus (14/11) merkitsi tupla-tuplan.

Honka kirivoitolla A-poikien finaaliin

Tapiolan Honka matkasi Kouvolan Kouvojen seuraksi A-poikien SM-finaaliin päihitettyään toisessa välieräottelussa Namika Lahden vieraskentällä 75–79 (43–25).

Ärhäkästi puolustaneet lahtelaiset johtivat ottelua parhaimmillaan 20 pisteellä, mutta Honka ei suostunut antautumaan. Leo Tarjanne upotti kolmannella jaksolla 13 pistettä palauttaen Hongan peliin, ja seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Okko Järvi tiputti lahtelaiset kanveesiin ratkaisevalla kolmosellaan. Loppulukemat Honka upotti vapaaheittoviivalta.

Tarjanteen (17/6/3 syöttöä) lisäksi Julius Rajala (16/9), Okko Järvi (13/1) ja Henri Ventoniemi (8/12) tahdittivat Hongan voittoa. Namikasta elementissään olivat Aku Kämäri (17/4/3 syöttöä), Santeri Salonen (16/5/4 syöttöä/2 blokkia) ja Ali Ahola (14/6).

BC Nokia ja Honka I B-tyttöjen finaaliin

B-tyttöjen finaalipaikka heltisi sunnuntaina BC Nokialle ja Tapiolan Honka I:lle.

Lauantaina komean vierasvoiton Helsingistä hakenut BC Nokia pelasi sunnuntaina kotonaan Wartti Basketia vastaan kolme jaksoa hienoisena altavastaajana, mutta kolmannen jakson Nokia vei 22-6 ja karautti 75–57 (35–44)-voittoon.

BC Nokialta Veera Pirttinen (19/10/4 blokkia), Heidi Runsas (21/6) ja Hanna Kankaanpää (13/10/5 syöttöä/3 riistoa) muodostivat tehokolmikon, Wartti jylläsi Hanna Simolan (22/8) ja Maria Besselinkin (15/14/3 blokkia) onnistumisilla.

Tapiolan Honka 1 oli puolestaan toistamiseen ylivoimainen Kouvot/Jymyä vastaan. Espoolaiset voittivat ratkaisevan toisen välierän 49–87 (24–43).

Hongan finaalipaikan varmistajina kunnostautuivat Minna Mali (16/4/4 syöttöä/4 riistoa), Johanna Borenius (16/5/3 syöttöä) ja Julia Ruokomäki (13/12). Kouvot/Jymyn tehopelaaja oli Noora Hartikainen (18/5).

Asiat

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.