Awak Kuier ja Helmi Tulonen hyvässä iskussa Italiassa – muitakin onnistujia ympäri Eurooppaa

18.10.2021 10:22 Awak Kuier ja Helmi Tulonen jatkoivat hyviä alkukausiaan Italiassa ja Annika Holopainen oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Anissa Poundsin sihti oli kohdillaan Saksassa. Euroopan kentillä nähtiin useita muitakin suomalaisonnistujia.

Awak Kuier on aloittanut kauden hienosti Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Awak Kuier jatkoi hienosti Italian liigassa, kun Ragusa voitti Costa Masnagan 97-67 (51-31). Kuier kävi lähellä tupla-tuplaa 16 pisteen, yhdeksän levypallon, kahden torjunnan ja syötön saldolla.
Ottelutilastot

Serie A2:ssa Helmi Tulosen Carugate hävisi kotonaan Udinelle 58-75 (24-42). Tulonen oli loistovireessä 24 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella torjunnalla.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalinin Bembibre hävisi Prometelle 52-85 (23-40). Kalin heitti neljä pistettä ja otti neljä levypalloa. Bembibre on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Ottelutilastot

LF Challengessa Sara Rokkasen ja Heta Äijäsen Maresme pelasi viikolla kahdesti ja jahtaa edelleen avausvoittoaan.

Maresme hävisi ensin Raca Granadalle 48-63 (27-38). Rokkanen urakoi lähes 30 minuuttia tilastoiden 10 pistettä ja kolme levypalloa. Äijänen ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Maresme hävisi Extremaduralle 51-68 (22-38). Tällä kertaa Rokkaselle kertyi neljä merkintää sekä piste- että levypallotilastoon. Äijänen ei pelannut.
Ottelutilastot

Ranskan LF2:ssa Annika Holopainen oli jälleen Montbrisonin ykkösnimi 21 pisteen saldolla 62-70-tappiossa Pole Francelle. Holopainen koristeli tilastojaan myös viidellä levypallolla, syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Anni Mäkitalo avasi sarjakautensa Kreikassa 73-71 (39-25)-voitolla Chaniasta. Mäkitalo heitti PAOK:lle neljä pistettä, otti yhden levypallon ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Elina Koskimies ja Anissa Pounds olivat lähellä järjestää iso yllätys, kun Nördlingen pisti kovia hankintoja kesän aikana tehneen Rheinland Lionsin tiukoille. Tappioitta kauden aloittanut Lions oli lopussa kuitenkin vahvempi voittaen 81-75 (34-34). Poundsin oli käsi kuumana heittäen 20 pistettä, joista kuusi oli bonuskaaren takaa. Koskimies kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä ja kuudella levypallolla.
Tarkempia tilastoja ei ole saatavilla.

Sofia Pelanderin Herner TC pääsi juhlimaan kovaa 67-55 (32-33)-voittoa Wasserburgista. Pelander teki yhdeksän pistettä.
Tarkempia tilastoja ei ole saatavilla.

Royals Saarlouis sai voittotilinsä auki tämän kauden osalta, kun se voitti kotikentällään Veilchen BG74:n 72-60 (28-32). Heta Äijäselle kertyi viisi pistettä.
Tarkempia tilastoja ei ole saatavilla.

Veera Pirttisen Piestanske Cajky jatkoi murskaavia esityksiään Slovakian liigassa ottamalla kaksi selvää voittoa.

Ensin kaatui Samorin 69-39 (31-13) Pirttisen heittäessä 10 pistettä ja ottaessa kolme riistoa.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Slovan Bratislava osoittautui vastaantulijaksi 96-40 (47-11) Pirttisen tilastoidessa 11 pistettä, kaksi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Ruotsin liigassa Silja Viita pääsi juhlimaan 86-70 (44-41)-voittoa Östersundista. Viita kasasi kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Ebba Pekosen 13 pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riisto eivät riittäneet tuomaan Helsingborgille voittoa, vaan Mark Basket oli parempi numeroin 74-60 (36-32).
Ottelutilastot

 
18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Näytä lisää vastaavia