Bisons pelaa trendejä vastaan – tuore päävalmentaja Juri Heinämäki on kerännyt ympärilleen kookkaan kokoonpanon

28.9.2023 13:00 Bisons Loimaa lähtee jälleen yrittämään paikkansa vakiinnuttamista Korisliigassa. Operaatiota luotsaamaan on palkattu Juri Heinämäki, joka hakee etuja kaikella muulla kuin muita matkimalla.

Miesten Korisliigan viimeisin sarjanousija on jokaiselle koripallofanille tuttu nimi Bisons Loimaa. Seuralla on historiassaan peräti kaksikin Suomen mestaruutta 2010-luvun alulta, mutta viime vuosina joukkue on joutunut ramppaamaan edestakaisin Korisliigan ja Miesten 1. Divisioona A:n väliä. Nyt loimaalaisilla on jälleen iskemisen paikka, sillä seura nousi viime kevään pelimenestyksellään pääsarjaan Tapiolan Hongan tilalle.

Uusi päävalmentaja Juri Heinämäki tarttuu tuumasta toimeen tehdäkseen tästä kaudesta parhaan miesmuistiin, mutta hän tiedostaa, että lähtökohta on jotakin aivan muita kuin kaikilla muilla joukkueilla liigassa.

– Meidän täytyy lähestyä tavoitteitamme ottamalla yksi peli kerrallaan. Täysin riippumatta vastustajasta, oli se sitten Kauhajoki tai Korihait, pelaamme voitosta ja keräämme sarjapisteitä. Totta kai iso tavoitteemme runkosarjan päätteeksi on paikka ylemmässä jatkosarjassa, mutta en näe tässä vaiheessa järkevänä mennä asioiden edelle tuijottamalla lopputavoitteita käsillä olevan ottelun sijasta.

Joukkueen minimitavoite on totta kai selvä. Sitä ei tarvitse Heinämäen erikseen edes mainita, sillä jokainen pystyy ilman ennustajanlahjojakin päättelemään, että ensimmäinen askel menestykseen pitkällä aikavälillä on pysyä sarjassa. Heinämäki vahvistaa asian ja toteaa, että Bisons, jos joku, ansaitsee tämän saavutuksen.

– Tämä on urani neljäs Korisliiga-organisaatio, ja voin rehellisesti sanoa, että täällä asiat hoidetaan hyvin. Budjetti ei ehkä ole Suomen suurin, mutta toimintaympäristö on määrätietoinen ja tavoitteellinen. Kyllä tällaisen seuran pitää pystyä vakiinnuttamaan paikkansa taas Korisliigassa.

Miten tällaiset tavoitteet sitten saavutetaan? Heinämäki kertoo, että kesätauolla joukkueen rakentamiseen suhtauduttiin realistisesti ja lähdettiin liikkeelle sillä ajatuksella, että pienehköllä budjetilla ei kannata yrittää matkia muiden kokoonpanoja vaan päinvastoin, luoda jotakin omaa.

– Ryhdyimme trendien vastaisesti kasaamaan isojen pelaajien kokoonpanoa. Meillä on kentällä perinteinen sentteri ja iso laitahyökkääjä sekä vahvistuksena löytyy kaksimetristä takamies–laituriakin. Myös kotimainen osastomme on keskivertoa kookkaampia pelaajia. Haemme etua siitä erosta muihin nähden, että pallotaidon sijaan pelipaikoilla kahdesta viiteen painotamme kokoa.

Lähestymistapa todellakin on poikkeuksellinen. Koripallossa on parinkymmenen viime vuoden aikana tapahtunut ilmiö, jossa yhä enemmän ja enemmän pelaajia on alkanut siirtyä kaaren sisäpuolelta ulos, ja usein puhutaan jopa pelipaikattomasta koripallosta. Heinämäki toteaa, että tuskin Bisonskaan niin sanotusti ysärille asti on pelityylissään menossa, mutta hyvin todennäköisesti sisäpelaamista on luvassa enemmän kuin muilla.

– Jostain se kilpailuetu täytyy haalia. Jos yrittää rakentaa vähemmillä pelimerkeillä samaa kuin muut, niin todennäköisesti sen kilpailun häviää. Siksi olemme päättäneet sivuuttaa monet kuumimmat trendit ja kunnioittaa perinteitä.

Omanlaistaan etua Bisonsille tuo sekin, että heillä on ollut kokoonpano valmiina jo hyvän aikaa. Valmentaja kehuu sitä sen verran tasaiseksi laadussa, että muutamalla loukkaantumisellakaan tekeminen ei missään nimessä pääse romahtamaan. Tähän mennessä näkemänsä perusteella hän uskaltaa olla optimistinen.

– Olen ollut tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen ja oppimisenhaluun. Se on kuitenkin väistämätön fakta, että kun kentän laidalla on uusi valmentaja ja pelaajat tulevat hyvin monenlaisista eri peliympäristöistä, niin se vaatii työtä ihan jokaiselta, että pelaamisemme kehittyy. Tähän mennessä joka ikisellä kerralla olemme pystyneet perusasioitamme parantamaan. Otamme pitkiä loikkia oikeaan suuntaan.

Bisons Loimaa 2023-24 pähkinänkuoressa

 
12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

Näytä lisää vastaavia