Dejworek ja Ahonen jatkavat liiganousija Vilppaassa

11.5.2009 Toisella valmentajakaudellaan Salon Vilppaan takaisin Korisliigaan luotsannut Philip Dejworek jatkaa odotetusti seuran päävalmentajana myös tulevalla liigakaudella. Viikonloppuna varmistui myös, että seuran oma kasvatti Roope Ahonen pukee viikinkipaidan ylleen kaudella 2009/2010. Vilppaalla on Ahosen sopimuksen jälkeen koossa kuusi kotimaista pelaajasopimusta.

Avauskaudellaan valmentajana Dejworek luotsasi Vilppaan I divisioonassa seitsemännelle sijalle, mutta päättynyt kausi oli saksalaisvalmentajalle todellinen tuhkimotarina. Vilpas koki runkosarjan aikana viisi tappiota ja selviytyi pudotuspeleihin kakkospaikalta. Lapuan Korikobrat kaatui voitoin 2-0, mutta runkosarjan voittaja Kauhajoki oli divisioonafinaaleissa parempi otteluvoitoin 3-2. Riemukas nousu takaisin Korisliigaan varmistui liigakarsinnassa Karkkilaa vastaan voitoin 2-1.

- Minulla olisi ollut mahdollisuus jatkaa valmentajauraa myös Saksassa ja Virossa, mutta päätös Saloon jäämisestä oli lopulta varsin helppo. Ympäristö on tuttu ja seura hyvin hoidettu, kertoo Dejworek.

- On hienoa, että Saloon on palannut innokas korisbuumi. Koripallosta kohistaan joka puolella. Nyt on vaan koottava ryhmä, jolla ei jäädä pelaamaan jäännössijoista, toteaa koti-Saksaan lomailemaan lähtevä Dejworek.

Vilppaan ja Dejworekin välinen sopimus on yksivuotinen, mutta jatkoa tullaan tarkastelemaan jo keväällä.

Roope Ahonen jatkaa Salossa

Kesken kauden ToPosta takaisin Salon Vilppaaseen palannut Roope Ahonen jää ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa.

Vilppaan sarjanousun kannalta Ahosen paluu oli ratkaiseva. 18-vuotias, 187-senttinen Ahonen pelasi kevätkauden liki 33 minuutin ottelukeskiarvolla. Pisteitä Ahonen heitti 16,0 ottelua kohden, ja meriitiksi voidaan nostaa myös erinomainen tarkkuus kolmen pisteen kaaren takaa. Ahonen oli I divisioonan toiseksi tarkis kolmen pisteen heittäjä 46,1 % tarkkuudellaan.

- Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni palata Vilppaaseen viime jouluna. Peliaikaa tuli paljon, ja kadoksissa ollut itseluottamus palasi tutussa ympäristössä takaisin. Nyt tehdään kesä töitä koriksen eteen, jotta ollaan valmiimpia tulevaan liigakauteen. Hieno asia päästä liigaan oman kasvattajaseuran paidassa, kauden aikana lukion päättävä Ahonen kertoo.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluvan Ahosen myötä Vilppaalla on koossa kuusi pelaajasopimusta. Viime vuonna vähintään kaksivuotisen sopimuksen tehneitä pelaajia ovat Tuomas Tenkanen, Lauri Tiainen, Jussi Savolainen, Sami Himberg sekä Pekka Lammi. Myös loukkaantumisten vuoksi koko kauden syrjässä ollut Janne Koskimies on ilmoittanut halustaan jatkaa Vilppaan paidassa.

Viime kauden sarjanousijasta ainoastaan Juhan Mikone on jäämässä varmuudella sivuun. Vilpas neuvottelee tällä hetkellä neljän mahdollisen uuden pelaajan kanssa.

- Marssijärjistys on se, että ensiksi hankitaan kotimainen runko kasaan. Sen jälkeen siirrytään amerikkalaisosastolle. Lähdemme kauteen kolmella jenkillä ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja on jo tullut esille, kertoo Dejworek.

Asiat

 
15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia