Gummerus pelaa vahvaa tulokaskautta, Raitasen yliopistolle kaksi voittoa

8.12.2017 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n suomalaispelaajista kuluvalla viikolla ovat erottuneet peli peliltä parantava tulokas Lasse Gummerus ja toista kauttaan pelaava Remu Raitanen, joka johdatti San Franciscon yliopiston kahteen voittoon.

Lasse Gummerus on jyrännyt itsensä Maristissa rotaatiominuuteille tulokaskaudellaan.

Remu Raitanen johdatti San Franciscon kahteen voittoon kuluvalla viikolla. Kuvat: Ville Vuorinen & USF.


Lasse Gummeruksen Marist johti parhaimmillaan 19 pistettä Colgaten yliopistoa, joka nousi Maristin ohitse viimeisillä minuuteilla, kunnes 49 sekuntia ennen loppusummeria Isaiah Lambin kolmonen sinetöi loppulukemat 76-78 (34-46) Maristille. Colgate sai 0,6 sekuntia ennen loppua vielä riiston ja puolen kentän tuntumasta lähteneen kolmosen sisään, mutta videotarkistuksen jälkeen se hylättiin ja voitto tuomittiin Maristille.
 

Tulokaskauttaan pelaava Gummerus jatkoi erinomaisia otteitaan yliopistonsa paidassa. Seitsemässätoista minuutissa Gummerus tehtaili seitsemän pistettä ja kolme levypalloa. Gummeruksen minuuttimäärät ovat nousseet hajaminuuteista yli kymmeneen viimeisen neljän ottelun aikana.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Remu Raitasen San Francisco nappasi viikolla kaksi voittoa, kun maanantaina San Francisco onnistui nappaamaan puolustusvoiton Central Arkansasista 76-78 (33-37). Raitanen nousi esille varsinkin toisella puoliajalla kirjauttaen yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa 23 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

San Franciscon voittokulku jatkui torstaina, kun tällä kertaa Raitanen ja ”Dons” päihitti Eastern Washingtonin 71-81 (24-45). Raitanen kunnostautui erityisesti levypallopelissä napaten yhdeksän levypalloa ja kuusi pistettä tilastosarakkeeseensa 25 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat kotiluolassaan VMI:n vahvan toisen puoliajan turvin 51-74 (27-34). Aloitusviisikkopaikkaa läpi kauden hallussaan pitänyt Michelsen pussitti kaksi pistettä, repi kaksi levypalloa ja jakoi yhden syötön kolmessatoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Samuli Nieminen ja Stephen F. Austin aiheuttivat Louisiana Techille harvinaisen kotitappion Kevon Harrisin lay-upilla viisi sekuntia ennen loppusummeria 85-83 (38-39). Nieminen jäi pisteittä pelaamassaan viidessä minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy joutuivat toteamaan UAB:n paremmakseen loppunumeroin 90-78 (41-40). Kolmatta kauttaan yliopistossa pelaava Hopkins on sementoinut itsensä aloitusviisikkoon heittäen kolme pistettä neljässätoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon taipuivat Saint John'sille kotikentällään 68-60 (32-27). Aidoo sai peliaikaa kolmetoista minuuttia, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä, kahmi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Thomas Murphy ja Northeastern pieksivät kotonaan Bucknellin 64-82 (32-41). Murphy heitti kolme pistettä, haki kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön neljässätoista minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Edon Maxhunin Long Beach State kärsi niukan tappion Southern Utahille 89-94 (33-42). Maxhuni sai peliaikaa kahdeksan minuuttia säkittäen viisi pistettä ja riistäen kerran.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lassi Nikkarinen ja Montana State hävisivät Central Michiganille 48-75 (20-37). Nikkarinen sai tulokaskautensa isoimmat minuutit riistäen kerran kolmessatoista peliminuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley voitti Anton Vialenin Weber Staten 56-83 (29-43). Tahvanainen jäi ilman tilastomerkintöjä kolmessa peliminuutissa. Vialen on kuluvan kauden ns. ”red shirt” -statuksella, joka tarkoittaa, että Vialen ei pelaa Weber Staten paidassa vielä tällä kaudella.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

Näytä lisää vastaavia