Kaikki Sparliigan puolivälierät katkolle

30.3.2005 Koripallon Sparliigan kaikki neljä puolivälierää ovat katkolla perjantain kolmannella ottelukierroksella. Tähän tilanteeseen päädyttiin keskiviikkona pelatuissa toisissa kohtaamisissa, kun Lappeenrannan NMKY, Vantaan Pussihukat, Porvoon Tarmo ja Joensuun Kataja siirtyivät voitoilla ottelusarjoissaan 2-0-johtoon. LrNMKY:llä ja PuHulla on perjantaina välieräpaikka tarjolla kotipeleissään, Tarmolla ja Katajalla vieraissa.

Suurimman voiton keskiviikkona otti Pussihukat, joka haki Kotkasta 63-92 (30-34) voiton KTP:stä. PuHu hallitsi peliä sen kaikilla osa-alueilla, kun se voitti levypallotkin peräti 57-30 lukemin 20 irtopalloa repineen Philip Hickeyn johdolla. 

Peräti kymmenen miestä pistetilastoon saaneesta tasaisesta vierasjoukkueesta Kimi Klingberg oli tehokkain 19 pisteellä ja Elias Kajander kakkonen 18:lla. Kajander otti lisäksi kymmenen levypalloa.  

KTP:stä pääsi yli kymmenen pisteen vain amerikkalaiskaksikko Robert Owens (13)-Ronald DeGray (12). 

Espoossa tasaista 

Täpärimmän voiton keskiviikkokierroksella otti runkosarjan voittaja Lappeenrannan NMKY haettuaan Espoosta 87-88 (44-45) voiton Hongasta.

Koko ajan tasaisesti edenneen pelin viimeiset pisteet heitti vieraille Chanan Colman onnistuneilla vapaheitoilla 46 sekuntia ennen loppusummeria. Honka pääsi vielä lopussa ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Tuomas Iisalon epäonnistuneeseen kolmen pisteen heittoon. 

Pasi Riihelä nousi 26 pisteellään vieraiden tehokkaimmaksi. Matthew Williams säesti 18:lla ja Joshua Steinthal 17 pisteellä. 

Lynn Washington heitti Hongalle 32 ja Olli Nikitin 18 pistettä. Lopussa vastuuta pakoillut Washington oli kotijoukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus amerikkalaisen Donald Williamsin saatua maanantaina potkut kurinpidollisista syistä. 

Tarmolle ja Katajalle kotivoitot 

Porvoon Tarmo otti 97-90 (40-51) kotivoiton turkulaisesta Aura Basketista. Tarmon voiton pohjusti yhteensä 58 pistettä pussittanut takamieskaksikko Petri Virtanen-Daryl Greene. Peräti 11 kolmen pisteen koria heittäneestä parista Virtanen teki 30 ja Greene 28 pistettä. Virtanen täydensi iltapuhteensa jakamalla vielä seitsemän korisyöttöä ja riistäen viidesti.  

Kuumin heittokäsi oli kuitenkin vieraiden Arto Talvitiellä, joka keräsi 26 pisteestään 18 pinnaa kuudella kolmosellaan. Aura Basket pelasi edelleen ilman sairastelevaa Juha Steniä. 

Tarmon tavoin Joensuun Kataja otti seitsemän pisteen kotivoiton, kun Namika Lahti kukistui 100-93 (47-59) lukemin.  

Suurimman osan peliä johtanut Namika jäi lopussa takaa-ajajaksi, mutta kärkkyi puolitoista minuuttia ennen loppua vain pisteen päässä. Sen jälkeen Llewellyn Smalley nousi isäntien sankariksi heittämällä voittopisteet. 

Kotijoukkueen tehonelikon muodostivat Smalley 36 pisteellä, Jyri Lehtonen 19:llä, Jouni Eho 18:lla ja korin alla vahvasti kamppaillut Stephen Rich 15 pisteellä. 

Lahtelaisten tehokkaimpia olivat 22 pistettä tehnyt Sami Lehtoranta ja 18 pistettä heittänyt Jesper Parve.

(STT – Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia