Kanervo pommitti Katajan karkuun Leideniltä

19.11.2013 21:55 Joensuulainen Kataja Basket palasi voittojen tielle EuroChallengessa jättämällä hallitsevan Hollannin mestarin ZZ Leidenin nollille tiistaina kotikentällään LähiTapiola Areenalla. Kovaa puolustaneen Katajan hahmoksi 77–63 (42–36)-voitossa nousi Antti Kanervo, joka rullaili Areenan korisukkia 21 pisteen edestä.

Antti Kanervon kolmoset upposivat, kun Kataja kaatoi Hollannin mestari ZZ Leidenin.

Katajan 5-5-puolustus oli erinomaista - tässä työnäyte Sami Lehtorannalta ja Petri Virtaselta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Viime viikolla Tanskassa tappion Bakken Bearsin kynsissä kokenut Kataja oli tehnyt kotiläksynsä Leiden-peliin lähdettäessä. Joukkueen puolustus oli piinkovaa, mutta vieraat onnistuivat juoksemaan kotijoukkueen pallonmenetyksistä riittävästi pisteitä kotijoukkueen kyydissä pysymiseksi.

 

Hollantilaiset ajautuivat kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan ensimmäistä kertaa toisen neljänneksen puolenvälin lähestyessä, ja parhaimmillaan Kataja johti kolmannen jakson puolessavälissä numeroissa 51–36.

 

Leiden onnistui kolmannen jakson loppuun mennessä vähitellen karistamaan katajaiset kahleet raajoistaan Worthy De Jongin kovilla yksilöratkaisuilla, mutta joensuulaiset tekivät tarvittavat korjausliikkeen neljännen jakson alussa.

 

Teemu Rannikon ja Mike Morrisonin kasvatettua piste-eron yhdeksään nousi estradille Antti Kanervo, joka takoi kolmosellaan ja kahdella vapaaheitollaan eron ratkaisevasti 14 pisteeseen.

 

– Viime viikolla meillä meni 101 pinnaa oman päähän, ja olemme viikon verran yrittäneet saada puolustuksessa juttuja kasaan. Siinä ohessa on ehkä hieman jäänyt hyökkäyspää huomioimatta, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala arvioi pelin antia.

 

– Ajatukset olivat välillä hyökkäyspäässä sekaisin ja tilastojen mukaan Leiden juoksi 20 pinnaa 23 menetyksestämme. Pakko kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että molemmilla kerroilla Leidenin tultua takaa rinnalle pystyimme nykäisemään eron uudelleen.

 

Kuudella yrityksellä viisi kertaa kaaren takaa osunut Kanervo oli 21 pisteellään Katajan pisteykkönen. Peli oli Kanervolle kaivattu onnistuminen, sillä tavallisesti tarkka kaukoheittäjä on tämän kauden Korisliiga-otteluissaan osunut kolmosissaan vain 23,7% tarkkuudella.

 

– Viimeisimmissä harjoituksissa ja peleissä on ollut vähän ilmassa, että Antilla alkaisi taas kulkea, ja sanoinkin ennen matsia VIP-tilassa tämän olevan Antin peli. Taidan olla Antille kakkukahvit velkaa, kun hän sai valmentajansa näyttämään gurulta, Toijala nauroi.

 

Amerikkalaiset Mike Morrison (14/9/3 syöttöä) ja Renaldo Major (14/4/3 riistoa/2 blokkia) kantoivat Kanervon lisäksi päävastuun Katajan koritehtailusta.

 

Kataja pelaa seuraavan EuroChallenge-ottelunsa kahden viikon päästä, tiistaina 3. joulukuuta, jolloin joukkue matkustaa ranskalaisen Cholet’n kotikentälle.

 

Kataja Basket, Joensuu – ZZ Leiden 77–63 (25–19, 42–36, 56–52), EuroChallengen alkusarjaa, Joensuu 19.11.2013

Kataja: Antti Kanervo 21/3, Mike Morrison 14/9/3 syöttöä, Renaldo Major 14/4/3 riistoa/2 blokkia, Juho Nenonen 7/2, Petri Virtanen 7/0, Teemu Rannikko 6/3/3 syöttöä, Sami Lehtoranta 6/2/4 syöttöä, Brian Greene 2/7, Juho Lehtoranta 0/2, Jesse Niemi, Johannes Lasaroff, Kalle Naapi.

ZZ Leiden:
Worthy De Jong 20/4, Whit Holcomb Faye 14/3/3 syöttöä.

 


Ottelutilastot: Kataja – ZZ Leiden

Asiat

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

Näytä lisää vastaavia