Möttölä: ”Kaksijakoinen kausi”

23.5.2007 Suomalaiskoripalloilija Hanno Möttölä seurasi kentän laidalta, kun hänen liettualaisjoukkueensa Zalgiris Kaunas varmisti maan mestaruuden tiistai-iltana Vilnassa. Möttölä ei peittele pettymystään penkkikomennuksesta, mutta on tyytyväinen alkukauden peleihinsä ja kokemuksiinsa liettualaisesta koripallokulttuurista.

- Oli varsin kaksijakoinen kausi. Kauden ensimmäisen valmentajan alaisuudessa luottoa tuli ja pelit kulki. Valmentajanvaihdoksen jälkeen tilanne ei ollut sama. Pettymys penkille joutuminen oli, mutta tällaista tämä on, kertoi Kaunasista tavoitettu Möttölä.  

Kaunas vaihtoi valmentajaa viime joulukuussa, kun Möttölän Zalgiris-paitaan houkutellut Ainars Bagatskis jätti joukkueen. Tilalle tuli apuvalmentajan pallilta Rimantas Grigas. Valmentajanvaihdoksen aikoihin Möttölä pyöräytti nilkkansa ja oli pari viikkoa sivussa.

- Loukkaantuminen ei tullut hyvään aikaan. Loppukaudesta minuutteja tuli ajoittain mukavasti. Pelasin mm. neljässä ensimmäisessä finaalissa ihan hyvin peliaikaan nähden. Tietenkin olisi ollut kiva pelata myös ratkaiseva finaali. Se oli hieno peli ja tapahtuma, Möttölä lisäsi.  

Zalgiris varmisti mestaruutensa 81-77-vierasvoitolla Lietuvos Rytasista, jonka kotihalliin Vilnaan oli ahtautunut peräti 11 000 katsojaa. Kaunas voitti ottelusarjan 4-2.

Möttölä joutui sivuun Zalgirisin pelaavasta kokoonpanosta, kun NBA-kokemustakin omaava amerikkalaissentteri Loren Woods kuntoutui nilkkavammastaan pelikuntoon viidenteen finaaliin. Liettuan liigassa joukkueella saa olla ottelupöytäkirjassa viisi ulkomaalaista, kun Kaunasilla vahvistuksia oli kuusi. 

Zalgiris Kaunasin raskaan kauden saldoksi muodostui Liettuan mestaruus ja cupin voitto. Euroliigassa joukkue jäi alkusarjaan ja Baltian liigassa se kärsi finaalitappion Lietuvos Rytasille.

- Euroliigassa menestys jäi tavoitellusta, mutta sen ulkopuolella emme hävinneet muille kuin Lietuvos Rytasille, summasi Möttölä kautta.

- Mestaruus on iso juttu Kaunasissa. Illalla kun palasimme Vilnasta, oli Kaunasin kaduille kokoontunut ihmisiä juhlimaan mestaruutta. On ollut ilo seurata ja kokea liettualaista koriskulttuuria näin läheltä.

Hanno Möttölä pelasi kauden aikana Zalgiris-paidassa yhteensä 54 ottelua kolmessa eri sarjassa ja jälki oli tasaista. Euroliigassa 209-senttinen Möttölä pussitti keskimäärin 10,9 pistettä. Baltian liigassa keskiarvo oli 10,2 ja Liettuan liigassa 10,1. Sekä Baltian että Liettuan liigassa hänet valittiin kauden aikana pelattuihin tähdistöotteluihin.

Tulevana viikonloppuna Liettuan liiga palkitsee kauden päättäjäisgaalassa Zalgirisin mestarijoukkueen. Möttölä perheineen ottaa heti juhlallisuuksien jälkeen suunnan kohti koti-Suomea.

- Aluksi pitää antaa hieman kropalle ja pikkuvaivoille aikaa. Heti kun vain kroppa sallii, niin alan pitää kuntoa yllä oheisliikunnalla, tenniksellä ja lenkkeilyllä. Tässä iässä ei enää kuntoa saa päästää heikoksi. Maajoukkueen vahvuuteen olisi tarkoitus hypätä heti, kun leirit heinäkuussa alkavat, paljasti viime vuonna 30-vuotisjuhliaan viettänyt Möttölä.

Henrik Dettmannin valmentamaa maajoukkuetta odottaa elo-syyskuussa EM-karsintojen toinen puolikas, jolta Suomi hakee nousua A-divisioonaan. Suomi selvitti vajaa vuosi sitten karsintojen ensimmäisen puolikkaan tappioitta. Maajoukkueen uudessa kotiluolassa Vantaan Energia Areenalla vierailevat EM-karsintojen merkeissä Islanti 25.8. sekä Luxemburg 5.9. Vierasottelunsa Suomi pelaa Itävallassa 21.8. ja Georgiassa 1.9.

Kolme lohkovoittajaa sekä todennäköisesti myös Suomen lohkon kakkonen pelaavat kaksiosaiset pudotuspeliottelut 11.9. ja 15.9. Kyseisten otteluparien voittajat nousevat A-divisioonaan.

Lue myös artikkeli "Hanno Möttölä nyt myös Liettuan mestari".Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia