Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

7.2.2021 23:40 Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

Roope Ahonen pääsi taas tositoimiin yli vuoden jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa koki niukan 79-81 (42-38)-tappion Baskonialle. Salin pussitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön. Sulejmanovic ei pelannut ottelussa. Baskonia nousi Teneriffan kanssa tasapisteisiin jakamaan kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Ahonen teki paluun pelikentille yli vuoden poissaolon jälkeen, kun hän pelasi reilut kaksi minuuttia Breoganin voittaessa Melillan 81-72 (47-36). Ahonen jäi kauden debyytissään ilman tilastomerkintöjä. Breogan pitää LEB Oron A-lohkon kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

B-lohkossa Alex Murphyn Granada hävisi Gironan vieraana 66-81 (39-42). Murphy tilastoriville kirjailtiin kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Granada on lohkossa viidentenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds pelasi viikonloppuna kahdesti Koshigaya Alphasia vastaan. Tuloksena oli voitto sekä tappio.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Alphasin niukkaan 98-94 (51-43)-voittoon. Murphy hurjasteli 28 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan ja tilastoi lisäksi neljä syöttöä, kaksi riistoa ja kolme torjuntaa. Hänen teholukunsa oli huima 41.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Firebonds sai revanssin 89-75 (43-26). Tälläkin kertaa Murphy teki vakuuttavaa jälkeä 17 pisteellä, 14 levypallolla, kuudella syötöllä, riistolla ja kahdella torjunnalla. Firebonds on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian liigassa Petteri Koposen Reggio Emilia taipui Virtus Bolognalle 62-89 (37-44). Koponen heitti ottelussa kahdeksan pistettä ja antoi kolme syöttöä. Reggio Emilia on sarjassa kymmenentenä.
Ottelutilastot

Topias Palmin Cremona koki kirvelevän 105-110 (95-95, 87-87, 49-48)-tappion kahden jatkoajan jälkeen Varesen vieraana. Palmi heitti ottelussa 10 pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Cremona on sarjassa sijalla 13.
Ottelutilastot

Alexander Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan täyttämällä tilastoriviään kahdeksalla pisteellä, seitsemällä levypallolla, neljällä syötöllä, kahdella riistolla ja kahdella torjunnalla VEF Riian voittaessa Viron ja Latvian yhteisliigassa Ventspilsin 99-87 (50-44). VEF on Latvian lohkon kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaaman SIG Strasbourgin vahva vire sai jatkoa 71-63 (47-27)-voitolla Boulogne-Levalloisista. Strasbourg nousi sarjassa kuudenneksi.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti selvän 101-82 (61-30)-voiton Giessenistä. Merlins on Saksan Bundesliigassa upeasti toisena.
Ottelutilastot

 
14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

28.12.2020 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi juhli maukasta voittoa

Topias Palmin Cremona selätti hieman vaikeamman ajanjakson palaamalla voittojen tielle Italian liigassa. Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon johtaman Merlins Crailsheimin upea alkukausi sai jatkoa ja Daniel Dolenc väläytti Itävallassa.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

23.12.2020 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

Näytä lisää vastaavia